اخبار داغ

رئیس سابق ستاد تنظیم بازار در گفتگو با دانا:

شرکت پشتیبانی امور دام باید با خرید تضمینی مانع معدوم شدن جوجه‌ها می‌شد/ اجبار تولیدکنندگان جوجه برای از بین بردن سرمایه خود

شرکت پشتیبانی امور دام باید با خرید تضمینی مانع معدوم شدن جوجه‌ها می‌شد/ اجبار تولیدکنندگان جوجه برای از بین بردن سرمایه خود
محمد صادق مفتح معاون وزیر اسبق صمت و رئیس سابق ستاد تنظیم بازار گفت: شرکت پشتیبانی امور دام باید در چنین شرایطی خرید تضمینی انجام می داد و نباید اجازه می داد قیمت از میزان شخصی پایین تر بیاید؛ ایراد اصلی از عدم کنترل بازار توسط شرکت پشتیبانی امور دام است که زمانی که قیمت مرغ پایین تر از حد اقتصادی آمد، با خرید تضمینی مانع معدوم سازی جوجه ها نشد.
[

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی روزهای گذشته تصاویری از معدوم سازی جوجه‌های یک روزه در رسانه‌ها دست به دست می‌شود که احساسات و افکار عمومی را جریحه دار کرده است؛ در این تصاویر جوجه داران و تولیدکنندگان به خاطر نبود بازار برای فروش جوجه‌های خود همه آنها را به صورت دسته جمعی معدوم کرده و زنده زنده از بین می‌برند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

در چنین شرایطی بسیاری از مسئولان در وزارت جهادکشاورزی و صمت در حال پاسخگویی و رفع سوء تفاهم های به وجود آمده هستند تا جایی که معاون امورتولیدات دام وزارت جهاد کشاورزی برای عادی جلوه دادن این مساله مدعی شده است که ماهانه 3 میلیون قطعه جوجه خروس در کشور معدوم می‌شود!

,

با این حال هنوز پاسخ روشنی از سوی مسئولان متولی برای این اقدام ارائه نشده است و مشخص نیست چرا هماهنگی میان وزارت خانه ها صورت نگرفته و اگر قرار بود این مقدار جوجه معدوم شود چرا اساساً تولید شده اند.

,

 

,

در همین راستا محمد صادق مفتح معاون وزیر اسبق صمت و رئیس سابق ستاد تنظیم بازار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در واکنش به تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی درباره معدوم سازی جوجه‌های یک روزه اظهار داشت: فرآیند تولید مرغ یک فرآیند ۴۵ روزه است؛ یک صنف ابتدا تخم مرغ را تبدیل به جوجه یک روزه کرده، صنف دیگر جوجه یک روزه را در 45 روز به مرغ گوشتی می رسانند، گروه دیگر کشتارگاه ها هستند که مرغ تولید شده مرغداری را به کشتارگاه برده و پس از کشتار به بازار عرضه می‌کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

وی با اشاره به ازوم رعایت تعادل در این چرخه 45 روزه مرغ اظهار کرد: وقتی قیمت از یک حدی پایین تر بیاید این فرایند پس می زند یعنی کشتارگاه مرغ اقدام به خرید مرغ زنده نمی‌کند و از طرف دیگر پرورش دهندگان مرغ، جوجه یک روزه را نمی خرند و در انتها جوجه ریزی صورت نمی گیرد و یا جوجه های یک روزه روی دست تولیدکنندگان می مانند.

,

 

,

معدوم سازی جوجه‌ها از روی اجبار بود

, معدوم سازی جوجه‌ها از روی اجبار بود, معدوم سازی جوجه‌ها از روی اجبار بود,

رئیس سابق ستاد تنظیم بازار ضمن تأکید بر این نکته که اصلی ترین وظیفه شرکت پشتیبانی امور دامی حفظ تعادل در این چرخه است تصریح کرد: حجم زیادی جوجه که تولید شده و خریداری برای آن نیست و امکان نگهداری آنها نیز برای تولیدکنندگان جوجه یک روزه وجود ندارد، تولیدکنندگان مجبور هستند آنها را از بین ببرند هرچند این اقدام کاملاً غیر انسانی است اما از روی اجبار برای جوجه داران رخ می دهد.

, اصلی ترین وظیفه شرکت پشتیبانی امور دامی,

مفتح با بیان اینکه جوجه یک روزه اگر در روز اول از دستگاه جوجه کشی به مزرعه تولید مرغ منتقل نشود از بین می‌رود عنوان کرد: اگر قیمت مرغ زنده که از مزارع تحویل گرفته می شود پایین بیاید جوجه ریزی دیگر برای مرغدار صرف نمی‌کند و شاهد بروز چنین اتفاقاتی هستیم. شرکت پشتبانی امور دام از ابتدا نباید اجازه می داد قیمت مرغ زنده پایین بیاید.

, شرکت پشتبانی امور دام از ابتدا ,

وی همچنین افزود: روند مصرف مرغ در کشور یک روند خطی و مشخصی است و در برهه های زمانی خاص مثل ماه مبارک رمضان یا ایام عید اندکی افزایش پیدا می کند که در همین راستا امسال به خاطر شرایطی که وجود داشت خرید مرغ کاهش پیدا کرد و مازاد آن روی دست تولیدکنندگان ماند.

,

رئیس سابق ستاد تنظیم بازار با تأکید بر اینکه به جز ترکیه بقیه کشورهای همسایه خریدار مرغ ایران هستند تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام باید در چنین شرایطی خرید تضمینی انجام می داد و نباید اجازه می داد قیمت از میزان شخصی پایین تر بیاید؛ ایراد اصلی از عدم کنترل بازار توسط شرکت پشتیبانی امور دام است که زمانی که قیمت مرغ پایین تر از حد اقتصادی می آید باید با خرید تضمینی مانع معدوم سازی جوجه های یک روزه و یا تخم مرغ نطفه دار بشود.

, شرکت پشتیبانی امور دام باید در چنین شرایطی خرید تضمینی انجام می داد و نباید اجازه می داد قیمت از میزان شخصی پایین تر بیاید؛ ایراد اصلی از عدم کنترل بازار توسط شرکت پشتیبانی امور دام است که زمانی که قیمت مرغ پایین تر از حد اقتصادی می آید باید با خرید تضمینی مانع معدوم سازی جوجه های یک روزه و یا تخم مرغ نطفه دار بشود., شرکت پشتیبانی امور دام است که زمانی که قیمت مرغ پایین تر از حد اقتصادی می آید باید با خرید تضمینی مانع معدوم سازی جوجه های یک روزه و یا تخم مرغ نطفه دار بشود.,

 

,

 45 روز دیگر مرغ گران می‌شود

,  45 روز دیگر مرغ گران می‌شود,  45 روز دیگر مرغ گران می‌شود,  45 روز دیگر مرغ گران می‌شود,

مفتح با بیان اینکه 45 روز دیگر شاهد گرانی مجدد مرغ خواهیم بود تصریح کرد: وظیفه شرکت پشتیبانی امور دام جلوگیری از بروز موج های مختلف این چنینی است اما در این مساله مشخص شد این شرکت وظابف خود را به درستی انجام نداده است.

, شرکت پشتیبانی امور دام ,

وی در ادامه افزود: هیچ تولید کننده‌ای تمایلی به از دست دادن سرمایه خود ندارد، هرچند این فیلم گرفته شده است و فضاسازی رخ داده اما واقعیت این است که ضربه‌گیر قانونی برای این اتفاق شرکت پشتیبانی امور دام است که به وظایف خود به درستی عمل نکرده است.

,

 

,

وزارت صمت و کشاورزی؛ مقصر اصلی معدوم شدن جوجه‌ها

, وزارت صمت و کشاورزی؛ مقصر اصلی معدوم شدن جوجه‌ها, وزارت صمت و کشاورزی؛ مقصر اصلی معدوم شدن جوجه‌ها,

رئیس سابق ستاد تنظیم بازار با تأکید بر اینکه یکی از راه های تنظیم بازار صدور مجوز صادرات برای مرغ بود یادآوری کرد: پیش بینی میزان مصرف مرغ در کشور کار سختی نیست و با اختلاف 2 تا 3 درصد این پیش بینی صورت می گیرد اما نکته مهم این است که در شرایطی که مرغ مازاد در بازار وجود داشت اجازه صادرات آن به کشورهای همسایه داده نشد.

,

مفتح در ادامه افزود: لازم بود هماهنگی های لازم با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می گرفت و مازاد مرغ مصرفی در بازار به کشورهای همسایه صادر می شد؛ این عدم هماهنگی میان دو بخش در دو وزارت خانه باعث شد که مرغ تولید شده در کشور به دم دستی ترین بازارهای خارجی که شامل همه کشورهای حاشیه خلیج فارس یا مرزهای شرقی، غربی و شمالی کشور است، راه پیدا نکند و جوجه های یک روزه روی دست تولید کننده مانده و آنها را معدوم کند.

,

وی با بیان اینکه دو وزارت خانه کشاورزی و صمت از یک طرف مسئول تولید و از طرف دیگر متولی صادرات کالاهای مازاد هستند باید توجه داشت که ایجاد یک هماهنگی میان این دو وزارت خانه آن چنان سخت نیست و شرکت پشتیبانی امور دام از این جهت که مسئولیت پایش خط تولید را داشته در ابتدا موظف به کنترل بود و در ادامه بعد از افزایش تولید وزارت صمت نباید مانع صادرات مرغ می شد.

,

 

,

انتهای پیام/ط

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه