تنوع آب و هوایی شهرستان جیرفت سبب شده ، محصول خرمای این شهرستان در سه فصل زمانی به بازار عرضه شود که این روزها فصل خرمای زودرس (رطب ) است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دقیانوس:سینی های رنگارنگ رطب های شیرین جیرفت در بازار سنتی شهرداری این شهر ، ذائقه هر بیننده ای را شیرین می کند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, , پایگاه اطلاع رسانی دقیانوس:, پایگاه اطلاع رسانی دقیانوس:, پایگاه اطلاع رسانی دقیانوس:, سینی های رنگارنگ رطب های شیرین جیرفت در بازار سنتی شهرداری این شهر ، ذائقه هر بیننده ای را شیرین می کند.,شهد شیرینی که طعمی به یاد ماندنی را برای مصرف کننده بر جای می گذارد.
, , , ,مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت گفت: محصول خرمای این شهرستان در سه فصل زمانی به بازار عرضه شود.
,سیفی افزود: خرمای زودرس (رطب) ، خرمای میان رس و خرمای دیررس در فواصل زمانی متفاوت وارد بازار مصرف می شوند.
,وی ، المهتری ، خنیزی ، شکری و نگار را از جمله ارقام زودرس خرما در جیرفت عنوان و خاطرنشان کرد: یک ماه مانده به فصل برداشت محصول خرمای جیرفت ، ارقام زودرس که نخستین آنها المهتری است ، به صورت تازه خوری وارد بازار مصرف می شود.
,شیرین ، خوش رنگ و درشت بودن از ویژگی های رطب تازه ی جیرفت است ، این را ربابه خانم ، صاحب یک غرفه در بازار شهرداری می گوید.
,رطب هایش را از باغ های نخیلات میونچیل به بازار آورده است.
,نگار رقمی از رطب تازه جیرفت ، خوش خوراک و کمی درشت تر از سایر ارقام سر خال مضافتی ، ترکیبی از قرمز و مشکی با طبعی گرم و المهتری ، این ریز خرمای خوش طعم جیرفتی ، نخستین رطب های زودرسی هستند که بازار جیرفت را قُرُق می کنند.
,با گذری در بازار شهرداری ، میل به خوردن رطب بیشتر و بیشتر می شود ، در بازار شهرداری هر رهگذری در پی این خوردنی خوشمزه است.
,جلالی ، از خریدارانیست که این محصول را به عنوان سوغاتی برای دوستانش تهیه کرده است.
,سر خال مضافتی ، آن هم ۱۰ کیلو !
,وی می گوید: خرمای خوشمزه ایست ، چون دوستم خیلی عزیز است ، این را برایش سوغات می برم.
,آن سوی بازار ، جوانی داد می زند: خوشمزه و شیرین ، سوغات جیرفت ببر ، رطب شکری!
,صاحب صدا ، غرفه ی کوچکی دارد که مملو از سینی های رنگارنگ رطب است ، در ساعت بیش از ۱۰۰کیلو رطب می فروشد.
,از بازار ، سری به نخلستانهای انبوه میانچیل ، خاستگاه خرمای جیرفت می زنیم.
, , , ,امیری از ساکنان روستای بهرامی است که در باغش مشغول برداشت است ، وی می گوید: خدا را شکر ، امسال محصول زیاد و با کیفیت است.
,نخل های مضافتی با خوشه های قرمز متمایل به سیاه از دور خودنمایی و در میانشان خوشه های خوش رنگ شکری چشم نوازی می کند.
,طالبی ، دیگر کشاورزان سرونی است که حرف جالبی می زند ، وی می گوید: رطب باغ های میانچیل جیرفت طعم بهشت می دهند چرا که باغدارانش با زبان روزه نخل ها را آبیاری کرده اند.
,رییس مرکز خدمات جهاد کشاورزی دریاچه در میانچیل گفت: بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار از نخلستان های میانچیل آماده ی برداشت خرمای میان رس هستند.
,ابوالحسن پیرنیا افزود: مرغوبیت خرمای میانچیل جیرفت بی نظیر و طعم رطبهای تازه خورشان به شیرینی میهمانوازیشان است.
,رطب را با دوغ جیرفتی باید خورد ، آن وقت می دانی طعم رطب یعنی چه ، این را امیری یکی از باغداران می گوید.
,سفره صبحانه اش در کنار درخت خرمای باغش پهن بود ، ما را نیز به خوردن دعوت کرد و با لهجه شیرین جیرفتی گفت:” بنندین میهمان ما شیرینن ، رطب شکری خی دوغ جیرفتی ”
,شهرستان جیرفت بیش از ۱۲هزار هکتار سطح زیر کشت خرما دارد.
,گزارش از: هدایت پیرنیا/ انتهای پیام
]
ارسال دیدگاه