اخبار داغ

رئیس کل موزه ملی ایران:

کردستان باید بیشتر درحوزه باستان شناسی شناسانده شود

کردستان باید بیشتر درحوزه باستان شناسی شناسانده شود
رئیس کل موزه ملی ایران در نخستین همایش ملی باستان شناسی هورامان گفت: کردستان از لحاظ باستان شناسی در مقایسه با 2 قطب مطالعاتی همجوار خود یعنی زاگرس مرکزی با حوزه فرهنگی دریاچه ارومیه مسائل زیادی برای کشف کردن دارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، جبرییل نوکنده عصر دوشنبه در نخستین کنفرانس ملی باستان شناسی هورامان که در سنندج برگزار شد اظهار کرد: پرسش های بی شماری در زمینه وضعیت گاهنگاری استقرارهای این استان و نسبت محوطه های این دیار با حوزه های فرهگی همجوارش هنوز به درستی بررسی نشده و یا منتشر نشده، باقی مانده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کُردتودی،,

 

,

وی اضافه کرد: در چند سال اخیر اتفاقات خوبی در این زمینه در استان رخ داده است که باید با مشارکت و همراهی همدیگر آن را ادامه داده و تقویت کنیم.
رئیس کل موزه ملی ایران یادآور شد: موزه ملی ایران به عنوان کهن ترین میراث بان آثار منقول کشور افتخار دارد که بخش مهمی از آثار مکشوفه از حوزه جغرافیایی کردستان از جمله گنجینه زیویه را در خود جای داده و نگهداری می کند .

,
,

 

,

, ,

 

,

روح الله شیرازی رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور نیز افزود: در زمینه باستان شناسی استانداردهای علمی لازم در حد اعلا باید در نظر گرفته شود چون ما یک سازمان پژوهش محور هستیم و در پژوهش بحث علمی و سوالاتی مطرح می شود که نقش مهمی در شناخت و روند تکامل فرهنگی در یک حوزه جغرافیایی دارد.

,

 

,

رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران در ادامه به فعالیت های موفق این حوزه اشاره کرد و گفت: نتایج کاوش های محدوده سد داریان یکی از نمونه های موفق در زمینه دستیابی به نتایج علمی قابل اهتمام در حوزه باستان شناسی است.

,

 

,

وی افزود: کارشناسان بازوهای علمی و اجرایی ما در استان ها هستند و باید در برنامه هایی که قرار است در استان انجام شود پایش ها را انجام و به ما اعلام کنند تا پیش از هر گونه اتفاقی برنامه ریزی های لازم انجام شود.

,

 

,

, ,

 

,

شیرازی در ادامه با بیان اینکه توسعه و عمران در فعالیت های اجرایی کشور یک ضرورت اجتناب ناپذیر است گفت: توسعه و عمران بخش لاینفک مدرنیسم و استفاده از امکانات روز و مسائلی که دنیای جدید و فناوری های جدید بر روی آن تاکید دارند به شمار می رود.

,

 

,

وی افزود: برنامه کلی بسیاری از کشورهای جهان بر مباحث توسعه و عمران متمرکز است و در این میان برخی از کشورها به لحاظ قدمت و سابقه تاریخی و طولانی که دارند در انجام این کار و در بخش میراث فرهنگی با چالش هایی روبرو می شوند.

,

 

,

رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران افزود:  برخی از فعالیت های عمرانی دخالت انسان در طبیعت است و این دخالت اگر بدون برنامه ریزی باشد می تواند خسارت های زیادی را به همراه داشته باشد بنابراین باید بصورت همه جانبه تمامی موارد لازم در این زمینه، پیش بینی شود.

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه