اخبار داغ

رسوم سنتی کرمانیها در ماه رمضان؛

استقبال از ماه رمضان با خضاب بستن و پخت نان خشک/توزیع ابراهیم خانی برای افطاری مستمندان

استقبال از ماه رمضان با خضاب بستن و پخت نان خشک/توزیع ابراهیم خانی برای افطاری مستمندان
مردم کرمان در سایه فرهنگ غنی ۷۰۰۰ ساله خود از آداب و رسوم خاصی در ماه رمضان برخوردارند و همواره خود را برای استقبال از این ماه آماده می کردند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان ؛ ماه رمضان، ماه غفران و رحمت الهی است که با سحری ها و افطاری های به یادماندنیش بوی صمیمیت و مهربانی می دهد؛ از دیرباز تاکنون این ماه حال و هوای ویژه‌ای برای مردم پهناورترین استان کشور داشته است و مردم کرمان نیز همانند سایر ایرانیان با استفاده از فرهنگ غنی خود از آداب و رسوم خاصی در این ماه برخوردارند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان,

تمیز کردن منازل و غبارروبی مساجد

, تمیز کردن منازل و غبارروبی مساجد,

مردم کرمان قبل از شروع ماه رمضان برای استقبال از این ماه خانه های خود را تمیز می کنند و به صورت دسته جمعی به غبارروبی مساجد شهر خود می پردازند .

,
, ,

خضاب بستن مردان و زنان

, خضاب بستن مردان و زنان ,

مردان و زنان کرمان برای استقبال از این ماه کارهایی انجام می دهند که یکی از این کارها خضاب بستن بود؛ مردان محاسن خود را اصلاح می کردند و خضاب می بستند و زنان نیز دست و پاهای خود را حنا می زدند.

,
, ,

کنار گذاشتن اختلافات با شروع ماه رمضان

, کنار گذاشتن اختلافات با شروع ماه رمضان,

کرمانی ها همچنین قبل از شروع ماه رمضان به دیدار یکدیگر می روند و اختلافات بین خود را با حضور ریش سفیدان هر محله یا خانواده حل می کردند و ماه رمضان را با دوستی و همراهی شروع می کنند.

,

کلوخ انداز رسمی برای توان قوای جسمانی

, کلوخ انداز رسمی برای توان قوای جسمانی,

کلوخ انداز یکی دیگر از سنتهای قبل از ورود به ماه رمضان بود و معمولا غذایی را تهیه می کردند به نام لکّه و یک روز قبل از شروع ماه با این غذا به دشت و صحرا می رفتند و غذای مفصلی می خوردند و بر این عقیده بودند که با خوردن این غذا می توانند توان بیشتری برای روزه داری در این ماه داشته باشند .

,

پخت نان خشک و نان قندی

, پخت نان خشک و نان قندی ,

مردم کرمان بر این باور بودند که با شروع ماه رمضان گرمای این ماه مانع از پخت نان تازه برای آن ها می شود بنابراین قبل از شروع ماه نان خشکه و نان قندی می پختند تا در طول ماه از آن استفاده کنند و در افطاری ها و سحری های خود بیشتر از غذاهای مقوی همچون چنگمال و قاووت و شربت هایی همچون عرق بید، خاکشیر و…استفاده می کردند .

,
, ,

مناجات خوانی،پایکوبی و حلب زنی شیوه هایی برای بیدار کردن مردم در زمان سحر و افطار  

, مناجات خوانی،پایکوبی و حلب زنی شیوه هایی برای بیدار کردن مردم در زمان سحر و افطار  ,

در گذشته برای بیدار کردن مردم در هنگام سحر و افطار مناجات خوانی می کردند و برخی نیز برای بیدار کردن همسایگان خود از پایکوبی یا حلب زنی استفاده می کردند و در برخی از روستاها نیز فردی سوار بر اسب یا الاغ بر طبل می کوبید تا مردم بیدار شوند .

,

ریختن آب در خانه همسایه

, ریختن آب در خانه همسایه ,

کرمانی ها همچنین برای بیدار کردن همسایه خود در هنگام سحر سنتی به نام آب ریختن در خانه همسایه را داشتند و از پشت بام خانه به حیاط همسایه خود آب می ریختند که این کار تشریفات خاصی داشت.

,

پخت ابراهیم خانی برای افطاری مستمندان  

از دیگر آداب و رسوم کرمانی ها که همچنان نیز پررنگ است افطاری دادن به روزه داران و به خصوص مستمندان و نیازمندان می باشد که غذای اصلی این افطاری ها به نام ابراهیم خانی یا همان شله زرد است.

, پخت ابراهیم خانی برای افطاری مستمندان  ,
,
,

پیشینه این غذای خوشمزه و مقوی به زمان ابراهیم خان ظهیر الدوله که از شاهزادگان دربار قاجاریه و یکی از حکمران کرمان بوده است باز می گردد.

,
, ,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه