اخبار داغ

در برنامه پایش مطرح شد؛

راهبردهای بازدارنده در جنگ اقتصادی، عامل بهبود شرایط اقتصادی کشور

راهبردهای بازدارنده در جنگ اقتصادی، عامل بهبود شرایط اقتصادی کشور
در برنامه اقتصادی تحلیلی «پایش» 3 شهریورماهه، موضوع «جنگ اقتصادی ایران و آمریکا»، مورد بررسی قرار گرفت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی برنامه «پایش»، در برنامه اقتصادی تحلیلی «پایش» 3 شهریورماهه، موضوع «جنگ اقتصادی ایران و آمریکا»، مورد بررسی قرار گرفت.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

 

,

در این زمینه ارسلان ظاهری، کارشناس اقتصاد سیاسی، با بیان اینکه هدف جنگ اقتصادی، ایجاد نارضایتی در مردم است، گفت: جنگ اقتصادی ایران و آمریکا، یک تقابل راهبردی است. آمریکا به دنبال این است با ایجاد نارضایتی در مردم به هدف خود برسد.

,

ظاهری گفت: در یکسال گذشته عوامل داخلی در کنار تحریم دست به دست یکدیگر داده اند، و شرایط اقتصادی امروز را برای مردم به ارمغان آورده اند. جنگ اقتصادی با آمریکا برای کشور ناگزیر بود و در این جنگ نباید تسلیم شد.

,

وی با بیان اینکه در داخل کشور، باید شرایط اقتصادی دقیق مدیریت کرد، افزود:  با مدیریت صحیح اقتصاد کشور، جنگ اقتصادی تاثیری بر محیط اقتصادی کشور نخواهد داشت. باید در کنار بررسی راهبردهای جنگ آمریکا، به مدیریت داخلی نیز پرداخت. عدم مدیریت در داخل کشور باعث شد که بازار های ارز، مسکن، خودرو و غیره بهم بریزد. بانک ها و بنگاه های بزرگ اقتصادی، متهم اول این بهم ریختگی های اقتصادی است.

,

این کارشناس اقتصادی، ادامه داد: مقر اصلی مدیریت جنگ اقتصادی آمریکا، وزارت خزانه داری و ترامپ در سال گذشته اتاق دوم جنگ اقتصادی خود را در وزارت خارجه تشکیل داده است. سازمان سیا و اندیشکده های آمریکا نیز 4 ضلع مدیریت جنگ اقتصادی را تشکیل می دهند.

,

ظاهری با اشاره به مقاله رویترز در پنج سال قبل، افزود:  خبنگار رویترز در توصیف اتاق جنگ اقتصادی امریکا می گوید، اتاق جنگ مدرن امریکا چیزی شبیه این است، ساعت های روی دیوار که ساعت را در کابل، تهران و پایتخت کلمبیا نشان می دهد، افراد پشت میز آنجا بیشترشان جوان هستند، صحبت در مورد اهداف مورد نظر است و در نیمه های شب تماس هایی با اروپا انجام می گیرد اما این اتاق جنگ نه در وزارت دفاع آمریکا که در وزارت خزانه داری و سلاح آن تحریم است.

,

کارشناس اقتصادی پایش با مقایسه دو راهبرد مقاومت و مهار و براندازی در جنگ اقتصادی ایران و آمریکا، بیان کرد: راهبرد براندازی دو زیر شاخه دارد که می توان به راهبرد شرطی کردن و بلاتکلیفی و راهبرد فشار حداکثری اشاره کرد. راهبرد مقاومت نیز، بازدارندگی را دنبال می کند. راهبرد بازدارندگی بدین معناست که ما باید آن چنان خود را در اقتصاد قوی کنیم که طرف مقابل احساس کند تحریم های او اثری ندارد.

,

وی در خصوص راهبرد امریکا گفت: اقتصاد ایران در سال 91 و 92 با توجه به بحران ارزی دچار شک شد. از خرداد 92 تا زمان امضای برجام در سال 94 نگاه ها به بیرون شد و همه دست نگه داشتند تا نتیجه مذاکرات را ببینند. بنابراین در آن دوره همه بلاتکلیف بودند. از تیرماه 94 تا دی ماه همان سال، اقتصاد منتظر اجرای برجام ماند. این موارد همان راهبرد بلاتکلیفی را نشان می دهد.

,

ظاهری ادامه داد: در مهرماه 95 با شروع انتخابات آمریکا و مطرح شدن خروج از برجام در صورت رای آوردن جمهوری خواهان، دوباره بلاتکلیفی اقتصاد ادامه یافت. تا زمانی که در اردیبهشت ماه 97 آمریکا از برجام خارج شد. در اینجا آمریکا راهبرد فشار حداکثری را اجرا کرد به گونه ای که اعلام کردند به دنبال صفر کردن صادرات نفت ایران هستند. در ادامه تاکنون نیز فشار ها تا آنجا که می توانست ادامه یافت.

,

این کارشناس اقتصادی با اشاره اقدامات ایران در چند ماه اخیر در جنگ اقتصادی، بیان کرد: ایران در تقابل با دکترین مهار و براندازی، دکترین مقاومت را در پیش گرفته است. به گونه ای که بازوهای دکترین براندازی فشار حداکثر و باب مذاکره است، اما ایران فشارها را هزینه مند کرده و باب مذاکره را نیز بسته است. این اقدامات آغازی بر دور شدن از شرطی سازی اقتصاد است.

,

کارشناس برنامه پایش با بیان اینکه در خرداد 97 کشور با ایجاد شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا، اتاق جنگ اقتصادی خود را تشکیل داده است ، گفت: انتظار مردم از این شورا این است که در تراز این جنگ اقتصادی فعالیت کند. نقطه عطف 23 خرداد 98 بود، که رهبری معظم فرمودند ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی دانم. این همان بستن در شرطی سازی اقتصاد  است که باعث حرکت قطار اقتصادی ایران می شود.

,

وی ادامه داد: این راهبرد کم کم در حال جواب دادن و نشانه آن کاهش ارزش دلار در برابر دلار است و آن هم در زمانی که تنش های سیاسی رو به افزایش می باشد. بر طبق نظر اندیشکده های غربی فشار حداکثری روی ایران جواب نخواهد.

,

ظاهری در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص نرخ ارز گفت: جریانی اقتصادی در این دولت بر  این باور بودند اگر نرخ ارز افزایش یابد، اقتصاد ایران جهش پیدا می کند. بنابراین ترامپ های درونی همین افراد بودند که با ارائه تحلیل های غلط به رئیس جمهور، باعث تصمیم های اشتباه شدند.

,

کارشناس اقتصادی برنامه پایش در پایان افزود: دال مرکزی دکترین مقاومت رونق تولید است. و با نرخ ارز کنونی تولید رونق نمی گیرد و باید قیمت ارز بیش از این کاهش پیدا کند. تحریم فرصت تاریخی برای ایران ایجاد کرده است. به گونه ای که می تواند وابستگی خود به نفت را کاهش دهد.

,

کسانی که می گویند ما ظرفیت تربیت پزشک بیش از نداریم، دروغ محض می گویند و این افراد اتفاقا کسانی هستند که روزی در دانشگاه 400 نفر در یک کلاس کنار هم می نشستند و به بهترین نحو تربیت شدند. در سال های گذشته وزیر سابق بهداشت در گفتگویی گفت ما ظرفیت داریم برای کشورهای همسایه پزشک تربیت کنیم.

,

اسفندیار با مقایسه سرانه پزشک در ایران با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی، گفت: سرانه ما نسبت به این کشورها به شدت پایین است اما باید بدانیم چه پزشکی را می خواهیم تربیت کنیم. در حال حاضر سرانه کشور به ازای هر 10 هزار نفر، 11 پزشک است. در حال حاضر هم سرانه پزشک پایین است و هم نامتوازن پزشکان در رشته های مختلف تربیت شده اند.

,

وی در ادامه گفت: در وزارت بهداشت چون مسئولین ذی نفع هستند، هرکس به اندازه قدرتش توان تاثیرگذاری بر سیاست های تربیت پزشک دارند. به عنوان مثال در رشته گوش و حلق و بینی 10 سال ظرفیت پذیرش تنها 5 نفر بود. یا در مثالی دیگر در رشته هایی نظیر چشم پزشکی و رشته هایی که سیاسیون در آنها تخصص دارند، ظرفیت پذیرششان به شدت پایین است.

,

اسفندیار افزود: در خصوص نظام پذیرش پزشکی باید به سمت بومی گزینی نیز برویم تا همه شهرها پزشک به تعداد مورد نیاز داشته باشند. حقوق پزشک عمومی در ایران  متناسب است و این حقوق بین 15 میلیون تا 20 میلیون تومان متفاوت است.

,

وی در خصوص سرانه دندانپزشک نیز گفت: این سرانه در کشور افتضاح است. همین مسئله باعث شده است که هزینه های دندانپزشکی در کشور افزایش یابد. حتی در تهران نیز تعداد دندانپزشکان کم است.

,

اسفندیار در خصوص ظرفیت  پذیرش پزشکی در دانشگاه ها با اشاره به اینکه در 24 سال اخیر این ظرفیت رو به کاهش بوده است، بیان کرد:  در این 24 سال ظرفیت بیش از 40 درصد کاهش داشته است و در حال حاضر به 7000 نفر در سال رسیده است. ما در رشته پزشکی عمومی در همین سال می توانیم 30 درصد افزایش داشته باشیم.

,

وی در پایان در زمینه استخدام هیئت علمی در رشته های پزشکی نیز افزود: همان افرادی که ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی را تعیین می کنند، مانع از افزایش تعداد هیئت علمی این رشته ها شده اند و همین کم بودن تعداد هیئت علمی را دست مایه عدم افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو کرده اند. با وجود اینکه در همه زمینه ها ظرفیت ها زیاد است. همه مشکلات نظام سلامت ایران حاصل از تعارض منافع پزشکان در سیاست گذاری است.

,

«پایش» به تهیه‌کنندگی الهام پیرهادی و سردبیری محمد عنبری کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما است که روزهای یکشنبه و سه شنبه، ساعت 19:45 با اجرای محمد دلاوری به‌طور زنده از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه