معاون امور دام جهاد کشاورزی استان مرکزی مطرح کرد؛
کاهش قیمت شیرخام با شیوع کرونا/ واسطه ها باعث کاهش درآمد دامداران می شوند
فراهانی معاون امور دام جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: قیمت شیرخام که با شیوع کرونا و به علت کاهش مصرف و عدم صادرات محصولات لبنی با کاهش مواجه بود، با باز شدن مرزها و از سرگیری دوباره صادرات به قیمت قبل بازگشت.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ شیوع کرونا باعث ایجاد مشکلات زیادی برای اقتصادهای خرد و کلان شده است. بنا بر آمار از هر ۵ شغل، ۴ شغل تحت تاثیر کرونا قرار گرفته اند. به این معنی که یا به کل از بین رفته اند یا دچار مشکلاتی شده اند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیارآفتاب,دامداری نیز یکی از مشاغلی است که با شیوع کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است. دامداران می گویند هر سال و در آستانه فصل گرما، قیمت شیر به بهانه اینکه میزان تولید محصولات در کارخانه های لبنی افزایش یافته و انباشت شده، کاهش می یابد و این وضعیت آنان را دچار نگرانی می کند، اما امسال، شیوع کرونا مشکل را مضاعف کرده و سبب شده تا مصرف شیر و محصولات لبنی در میان مردم کاهش یابد. به همین علت، شیر روی دست دامداران مانده است و مجبورند با قیمت پایین تری نسبت به قیمت مصوب آن را به واحد های لبنیاتی بدهند.
معاون امور دام جهادکشاورزی استان مرکزی
کاهش قیمت شیرخام با شیوع کرونا/ با باز شدن مرزها و شروع صادرات قیمت ها به حالت عادی بازگشت
فراهانی معاون امور تولیدات دامی جهادکشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در خصوص کاهش قیمت خرید شیر خام از دامداری ها و علل آن، گفت: تا پایان بهمن ماه سال ۹۸ مشکلی از بابت قیمت شیر خام نداشتیم. به این معنی که کارخانه ها شیر دامداری های سنتی را تا ۲هزار و سیصد تومان و شیر دامداری های صنعتی را تا ۲هزار و هفتصد تومان خریداری می کردند. منتهی با شیوع ویروس کرونا در اسفندماه و کاهش مصرف شیر در سطح استان و کشور، میزان دریافت شیرخام توسط کارخانه ها کاهش محسوسی پیدا کرد و تا جایی پیش رفت که حتی برخی به کل از دریافت آن خودداری می کردند. همین باعث شد تا دامداران حاضر به فروش شیر خام با هر قیمتی باشند. لذا قیمت شیرخام صنعتی تا ۲هزار و دویست تومان و شیر سنتی تا هزار و هشتصد تومان کاهش پیدا کرد.
وی افزود: ولی در همان ایام یکی از کارخانه های تولید شیر خشک در استان، با فعالیت در سه شیفت کاری، روزی ۳۶۰تن شیر خام دریافت می کرد و بار زیادی را از دوش دامداران برداشت. این روند ادامه پیدا کرد تا جایی که نقدینگی این کارخانه برای خرید شیرخام کاهش یافت. در این مرحله توانستیم با رایزنی هایی مجوز صادرات را دریافت کنیم و از هفته پیش که برخی مرزها باز شد، قیمت شیر خام به قیمت قبل از شیوع کرونا برگشت. یعنی در حال حاضر قیمت شیر صنعتی به ۲هزار و هفتصد تومان و قیمت شیر سنتی به ۲هزار و سیصد تومان رسیده است. البته باید در نظر داشت که کارخانه ها مبلغ شیر خریداری شده را دیرتر به دامدار می پردازند و مبلغی که امروز دست دامدار را می گیرد، در واقع قیمت شیر فروردین ماه است. ولی اگر دریافتی شیر فروخته شده امروز دامداران کمتر از لیتری هزار و هشتصد تومان بود می توانند به جهادکشاورزی اعلام کنند تا پیگیری شود.
واسطه ها باعث کاهش درآمد دامداران می شوند
معاون امور تولیدات دامی جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که چرا مبلغ دریافتی دامدار سنتی باید هزار و هشتصد تومان باشد، با اشاره به وجود واسطه ها در خرید شیر خام از دامداران سنتی، تصریح کرد: این دامداران به صورت مستقیم شیر خام را به کارخانه نمی فروشد، بلکه با یک یا دو واسطه این کار صورت می گیرد. واسطه اول عامل جمع آوری شیر و دیگری ایستگاه جمع آوری شیر در هر شهرستان. هر کدام از این دو، به ازای هر لیتر شیر ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان کارمزد می گیرد که از قیمت خرید کارخانه کم می شود. به همین علت مبلغی که نهایتا دست دامدار سنتی را می گیرد چیزی کمتر از ۲هزار تومان می شود. این مبلغ در زمانی که مصرف شیر به علت شیوع کرونا کاهش پیدا کرده بود، درب کارخانه به هزار و هشتصد تومان رسیده بود که مبلغ دریافتی توسط دامدار به کمتر از هزار و پانصد تومان می رسید.
فراهانی با بیان اینکه برای خرید شیر با قیمت مصوب دو فاکتور مهم در نظر گرفته می شود، تشریح کرد: فاکتور اول درصد چربی شیر است که باید ۳.۲ درصد باشد؛ فاکتور دوم بار میکروبی شیر است که باید زیر یک میلیون باشد تا کارخانه آن را با قیمت ۲هزار و هفتصد تومان بخرد. به ازای هر دهم درصد کاهش چربی ۳۶تومان از قیمت مصوب کم می شود و شیر روستایی به دلیل اینکه معمولا چربی آن برای مصارف دیگر گرفته می شود و حدود ۲درصد چربی دارد با قیمتی حدود ۲هزار و سیصد تومان توسط کارخانه خریداری می شود.
وی با اشاره به افزایش تولید شیر خام در فصل گرم، گفت: از ابتدای اسفند ماه تا پایان مرداد ماه پیک تولید شیر خام است و در این زمان حدود ۹۵۰تن شیرخام در سطح استان مرکزی تولید می شود.
دیارآفتاب این مشکل دامداران را بررسی می کند ولی آنطور که معلوم است، چرخه صنعت تولید شیر اکنون در برابر بحران ویروس کرونا بیش از هر صنعت دیگری نیازمند حمایت مسئولان است و چنانچه فکری برای این صنعت نشود، شاهد تکرار تجربه دور ریختن شیر مانند سالهای گذشته خواهیم بود.
/انتهای پیام
دامداری نیز یکی از مشاغلی است که با شیوع کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است. دامداران می گویند هر سال و در آستانه فصل گرما، قیمت شیر به بهانه اینکه میزان تولید محصولات در کارخانه های لبنی افزایش یافته و انباشت شده، کاهش می یابد و این وضعیت آنان را دچار نگرانی می کند، اما امسال، شیوع کرونا مشکل را مضاعف کرده و سبب شده تا مصرف شیر و محصولات لبنی در میان مردم کاهش یابد. به همین علت، شیر روی دست دامداران مانده است و مجبورند با قیمت پایین تری نسبت به قیمت مصوب آن را به واحد های لبنیاتی بدهند.
,معاون امور دام جهادکشاورزی استان مرکزی
, معاون امور دام جهادکشاورزی استان مرکزی,کاهش قیمت شیرخام با شیوع کرونا/ با باز شدن مرزها و شروع صادرات قیمت ها به حالت عادی بازگشت
, کاهش قیمت شیرخام با شیوع کرونا/ با باز شدن مرزها و شروع صادرات قیمت ها به حالت عادی بازگشت, کاهش قیمت شیرخام با شیوع کرونا/ با باز شدن مرزها و شروع صادرات قیمت ها به حالت عادی بازگشت,فراهانی معاون امور تولیدات دامی جهادکشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در خصوص کاهش قیمت خرید شیر خام از دامداری ها و علل آن، گفت: تا پایان بهمن ماه سال ۹۸ مشکلی از بابت قیمت شیر خام نداشتیم. به این معنی که کارخانه ها شیر دامداری های سنتی را تا ۲هزار و سیصد تومان و شیر دامداری های صنعتی را تا ۲هزار و هفتصد تومان خریداری می کردند. منتهی با شیوع ویروس کرونا در اسفندماه و کاهش مصرف شیر در سطح استان و کشور، میزان دریافت شیرخام توسط کارخانه ها کاهش محسوسی پیدا کرد و تا جایی پیش رفت که حتی برخی به کل از دریافت آن خودداری می کردند. همین باعث شد تا دامداران حاضر به فروش شیر خام با هر قیمتی باشند. لذا قیمت شیرخام صنعتی تا ۲هزار و دویست تومان و شیر سنتی تا هزار و هشتصد تومان کاهش پیدا کرد.
,وی افزود: ولی در همان ایام یکی از کارخانه های تولید شیر خشک در استان، با فعالیت در سه شیفت کاری، روزی ۳۶۰تن شیر خام دریافت می کرد و بار زیادی را از دوش دامداران برداشت. این روند ادامه پیدا کرد تا جایی که نقدینگی این کارخانه برای خرید شیرخام کاهش یافت. در این مرحله توانستیم با رایزنی هایی مجوز صادرات را دریافت کنیم و از هفته پیش که برخی مرزها باز شد، قیمت شیر خام به قیمت قبل از شیوع کرونا برگشت. یعنی در حال حاضر قیمت شیر صنعتی به ۲هزار و هفتصد تومان و قیمت شیر سنتی به ۲هزار و سیصد تومان رسیده است. البته باید در نظر داشت که کارخانه ها مبلغ شیر خریداری شده را دیرتر به دامدار می پردازند و مبلغی که امروز دست دامدار را می گیرد، در واقع قیمت شیر فروردین ماه است. ولی اگر دریافتی شیر فروخته شده امروز دامداران کمتر از لیتری هزار و هشتصد تومان بود می توانند به جهادکشاورزی اعلام کنند تا پیگیری شود.
,واسطه ها باعث کاهش درآمد دامداران می شوند
, واسطه ها باعث کاهش درآمد دامداران می شوند, واسطه ها باعث کاهش درآمد دامداران می شوند,معاون امور تولیدات دامی جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که چرا مبلغ دریافتی دامدار سنتی باید هزار و هشتصد تومان باشد، با اشاره به وجود واسطه ها در خرید شیر خام از دامداران سنتی، تصریح کرد: این دامداران به صورت مستقیم شیر خام را به کارخانه نمی فروشد، بلکه با یک یا دو واسطه این کار صورت می گیرد. واسطه اول عامل جمع آوری شیر و دیگری ایستگاه جمع آوری شیر در هر شهرستان. هر کدام از این دو، به ازای هر لیتر شیر ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان کارمزد می گیرد که از قیمت خرید کارخانه کم می شود. به همین علت مبلغی که نهایتا دست دامدار سنتی را می گیرد چیزی کمتر از ۲هزار تومان می شود. این مبلغ در زمانی که مصرف شیر به علت شیوع کرونا کاهش پیدا کرده بود، درب کارخانه به هزار و هشتصد تومان رسیده بود که مبلغ دریافتی توسط دامدار به کمتر از هزار و پانصد تومان می رسید.
,فراهانی با بیان اینکه برای خرید شیر با قیمت مصوب دو فاکتور مهم در نظر گرفته می شود، تشریح کرد: فاکتور اول درصد چربی شیر است که باید ۳.۲ درصد باشد؛ فاکتور دوم بار میکروبی شیر است که باید زیر یک میلیون باشد تا کارخانه آن را با قیمت ۲هزار و هفتصد تومان بخرد. به ازای هر دهم درصد کاهش چربی ۳۶تومان از قیمت مصوب کم می شود و شیر روستایی به دلیل اینکه معمولا چربی آن برای مصارف دیگر گرفته می شود و حدود ۲درصد چربی دارد با قیمتی حدود ۲هزار و سیصد تومان توسط کارخانه خریداری می شود.
,وی با اشاره به افزایش تولید شیر خام در فصل گرم، گفت: از ابتدای اسفند ماه تا پایان مرداد ماه پیک تولید شیر خام است و در این زمان حدود ۹۵۰تن شیرخام در سطح استان مرکزی تولید می شود.
,دیارآفتاب این مشکل دامداران را بررسی می کند ولی آنطور که معلوم است، چرخه صنعت تولید شیر اکنون در برابر بحران ویروس کرونا بیش از هر صنعت دیگری نیازمند حمایت مسئولان است و چنانچه فکری برای این صنعت نشود، شاهد تکرار تجربه دور ریختن شیر مانند سالهای گذشته خواهیم بود.
, .,/انتهای پیام
, /انتهای پیام,]
ارسال دیدگاه