رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اهمیت سلامت کارمندان در محیط کار گفت: طبق آمارها پرخوری و کمی تحرکی در محیط کار یکی از معضلات سلامت کارمندان به شمار میرود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از سینا نیوز، دکتر مجید حاجی فرجی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: از آنجایی که کارمندان ساعات قابل توجهی از وقت خود را در محل کار سپری میکنند، لذا یکی از گروههایی که در بحث سلامت جامعه از اهمیت خاصی برخوردارند کارمندان هستند. اکثر کارمندان با مشاغلی سر و کار دارند که پشت میزنشینی و کم تحرکی از ویژگیهای آن است. از این رو بحث تغذیه در این قشر بسیار با اهمیت است؛ زیرا هرگونه تغذیه نادرست میتواند عوارض و مشکلات جدی را برای این افراد به همراه آورد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا,
حاجی فرجی به مشکلات تغذیهای کارمندان در محل کار اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه اکثر کارمندان معمولاً در جمع همکاران خود صبحانه صرف میکنند لذا در خوردن آن زیادهروی میکنند که این باعث میشود حجم زیادی از کالری را دریافت کنند. همچنین اغلب نهارهایی که در محل کار صرف میشود روغن زیادی دارد و یا سرخ کرده و پرکالری بوده که میتواند بسیار مضر باشد.
وی ادامه داد: آمارها نشان میدهد پرخوری در محیط کار یکی از معضلات سلامت کارمندان است. با این حال عدهای هم هستند که به خاطر سنگینی کار وعدههای غذایی خود را حذف میکنند. در اینگونه افراد به علت حذف وعده اصلی غذایی نه تنها راندمان کار کاهش مییابد بلکه در دریافت انرژی روزانه خود دچار اختلال متابولیسم میشوند که این موضوع میتواند عوارض و بیماریهایی مانند کم وزنی و یا حتی پر وزنی را به همراه آورد.
وی به اهمیت میان وعدهها اشاره کرد و گفت: میان وعدهها هم مانند وعدههای اصلی غذایی میتوانند در سلامت افراد مؤثر باشند. متأسفانه در محل کار، بیشتر افراد مبادرت به نوشیدن چای زیاد در طول روز میکنند که اکثراً با مصرف قند و یا شیرین کنندههای دیگر همراه است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: حتی اگر فرد را سالم تصور کنیم میزان کالری دریافتی در روز توسط این فرد و آن هم فقط از طریق شیرین کنندههای همراه چای؛ حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلوکالری است. حال اگر فرد چای را داغ بنوشد قطعاً میزان مصرف قند و شیرین کنندهها نیز افزایش مییابد.
وی افزود: متاسفانه اکثر کارمندان در میان وعدههای غذایی خود از خوراکیهایی مانند بیسکویت استفاده میکنند که بسیار نادرست است. به طوری که مشاهده میشود بر روی میز اکثر کارمندان بستههای بیسکویت و شیرینیها به وفور یافت میشود. در تهیه بیسکویت علاوه بر استفاده از روغنهای با اسید چرب ترانس و هیدورژنه، به میزان زیادی نمک و شکر به استفاده شده است. ولی متاسفانه باور مردم بر این است که به دلیل داشتن سبوس، برای سلامتی مضر نیست. این در حالی است که در کنار مواد مضری که در تهیه آن استفاده میشود داشتن سبوس دلیل موجهی برای مصرف آنها نیست.
حاجی فرجی ادامه داد: تغذیه میان وعده ای بهتر و سالمتر این است که از مغزها، میوهها و نانهای سنتی یا فانتزی که با جو یا سبوس گندم غنی شدهاند استفاده کنند. البته نباید در خوردن آنها زیاده روی کرد زیرا باعث افزایش وزن میشوند. همچنین مصرف لبنیات در میان وعدههای غذایی نیز توصیه میشود.
وی در پایان گفت: نوشیدن چای به عنوان تفریح و رفع خستگی در محیط کار مرسوم شده است که البته خوردن چای مانع چندانی ندارد اما صحیحتر این است که نوشیدنیهایی مانند آب، شیر کم چرب و انواع آبمیوهها را جایگزین چای کنند. بهتر است در بین وعدههای اصلی غذایی، دو میان وعده قرار دهیم. یعنی اگر بین صبحانه و ناهار پنج ساعت فاصله زمانی قرار دارد میتوانند این فاصله را طوری تنظیم کنند که یک میان وعده در این فاصله زمانی گنجانده شود. البته تعداد میان وعدهها میتواند متناسب با نیاز فرد افزایش یابد به شرط اینکه حجم آنها کاهش یابد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه