اخبار داغ

مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی علوم پزشکی خراسان شمالی:

استفاده از آرد با درصد سبوس‌گیری بالا باعث افزایش خون و چاقی می‌شود

استفاده از آرد با درصد سبوس‌گیری بالا باعث افزایش خون و چاقی می‌شود
طاهره عربی با بیان اینکه در فرآیند تولید آرد، زمانی که سبوس از ترکیب آرد خارج می شود، مواد معدنی زیادی از بین می رود، افزود: بعد از انجام سبوس گیری با درصد بالا، بخش نشاسته ای و کربوهیدراتی آرد باقی می ماند که اثر چاق کنندگی و افزایش قندخون را دارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طاهره عربی، مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در خصوص ارزش تغذیه ای نان کامل، اظهار داشت: در الگوی تغذیه ای یک فرد سالم، استفاده از انواع غلات به عنوان گروه پایه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک ,

وی با اشاره به اینکه گندم یکی از غنی ترین غلاتی است که در طبیعت یافت می شود و اغلب ویتامین های گروه B، مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، منیزیم، روی را در خود جای داده است، ادامه داد: مهم ترین محصولی که از آرد گندم به دست می آید، نان است که در سراسر دنیا از ارزش و جایگاه ویژه ای برخوردار است و به عنوان غذای اصلی محسوب می شود.

عربی با بیان اینکه نان با ارزش غذایی بالا، نانی است که از آرد کامل تهیه می شود، گفت: گندم دارای قسمت های مختلفی از جمله سبوس، جوانه گندم و آندوسپرم است که سبوس خارجی ترین لایه دانه و امروز فواید آن بر کسی پوشیده نیست، زیرا براساس مطالعات مختلف هیچ ماده غذایی جهت تسهیل و بهبود عملکرد دستگاه گوارش با سبوس برابری نمی کند.

این مقام مسئول یادآور شد: به مرور با افزایش جمعیت تقاضا برای انواع مواد غذایی و به تبع آن تقاضا برای انواع غله و نان هم زیاد شد که این تقاضاها تاثیر زیادی در فرآیند آرد سازی داشته، به صورتی که تولید آرد از دستگاه های چکشی و سنتی به روش های صنعتی تبدیل کرد.

عربی بیان داشت: نکته قابل توجه این است که میزان نگه داری آرد کامل در مقایسه با سایر آرد ها بالاست.

وی گفت: باتوجه به پیگیری هایی که در استان خراسان شمالی صورت گرفت، در گروه کاری، سلامت و امنیت استان این موضوع مطرح شده است و با همکاری یک واحد آرد در خراسان شمالی دستگاه های تولید آرد کامل وارد استان شد و در کارخانه شریعت مستقر و قابلیت تولید آرد کامل در خراسان شمالی ایجاد شده است.

وی بیان داشت: تولید آرد و نان با آرد کامل در این واحد تولیدی ، انجام شد و بعد از آزمایش های صورت گرفته، ارزش غذایی بالای نان های تولیدی نیز مشهود بود.

عربی گفت: مردم باید با افزایش آگاهی ها در حوزه استفاده از آرد کامل  و نان تولید شده با این آرد، سلامتی شان را حفظ کنند.

این مقام مسئول اظهار داشت: همچنین، سایر دستگاه های متولی این امر، پای کار باشند و با تعیین ارزش ریالی نان تولید شده با آرد کامل، کمک کنند تا تولید آرد از این دستگاه وارد چرخه مصرف استان شود.

,

وی با اشاره به اینکه گندم یکی از غنی ترین غلاتی است که در طبیعت یافت می شود و اغلب ویتامین های گروه B، مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، منیزیم، روی را در خود جای داده است، ادامه داد: مهم ترین محصولی که از آرد گندم به دست می آید، نان است که در سراسر دنیا از ارزش و جایگاه ویژه ای برخوردار است و به عنوان غذای اصلی محسوب می شود.

,

عربی با بیان اینکه نان با ارزش غذایی بالا، نانی است که از آرد کامل تهیه می شود، گفت: گندم دارای قسمت های مختلفی از جمله سبوس، جوانه گندم و آندوسپرم است که سبوس خارجی ترین لایه دانه و امروز فواید آن بر کسی پوشیده نیست، زیرا براساس مطالعات مختلف هیچ ماده غذایی جهت تسهیل و بهبود عملکرد دستگاه گوارش با سبوس برابری نمی کند.

,

این مقام مسئول یادآور شد: به مرور با افزایش جمعیت تقاضا برای انواع مواد غذایی و به تبع آن تقاضا برای انواع غله و نان هم زیاد شد که این تقاضاها تاثیر زیادی در فرآیند آرد سازی داشته، به صورتی که تولید آرد از دستگاه های چکشی و سنتی به روش های صنعتی تبدیل کرد.

,

عربی بیان داشت: نکته قابل توجه این است که میزان نگه داری آرد کامل در مقایسه با سایر آرد ها بالاست.

,

وی گفت: باتوجه به پیگیری هایی که در استان خراسان شمالی صورت گرفت، در گروه کاری، سلامت و امنیت استان این موضوع مطرح شده است و با همکاری یک واحد آرد در خراسان شمالی دستگاه های تولید آرد کامل وارد استان شد و در کارخانه شریعت مستقر و قابلیت تولید آرد کامل در خراسان شمالی ایجاد شده است.

,

وی بیان داشت: تولید آرد و نان با آرد کامل در این واحد تولیدی ، انجام شد و بعد از آزمایش های صورت گرفته، ارزش غذایی بالای نان های تولیدی نیز مشهود بود.

,

عربی گفت: مردم باید با افزایش آگاهی ها در حوزه استفاده از آرد کامل  و نان تولید شده با این آرد، سلامتی شان را حفظ کنند.

,

این مقام مسئول اظهار داشت: همچنین، سایر دستگاه های متولی این امر، پای کار باشند و با تعیین ارزش ریالی نان تولید شده با آرد کامل، کمک کنند تا تولید آرد از این دستگاه وارد چرخه مصرف استان شود.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه