اخبار داغ

آمارهای نادر در یک انقلاب تحریم شده:

دستاوردهای تک رقمی ایران پس از انقلاب+اینفوگرافیک

دستاوردهای تک رقمی ایران پس از انقلاب+اینفوگرافیک
ایران رتبه 15 تولید علم دردنیا و مقام اول منطقه را به خود اختصاص داده است. رشد تولید علم جهان در 15 سال گذشته 49 درصد بوده است و انقلاب ایران اینگونه تک رقمی‌های علمی در برخی زمینه‌ها را نیز در دنیا به خود اختصاص داده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا  به نقل از  تارود، مجموعه آموزش عالی کشور و سیاستمداران این عرصه، پس از ۸ سال جنگ تحمیلی، توجه ویژه ای به توسعه علمی کشور معطوف کردند که نتیجه این تلاش، اختصاص ۴/۴ جمعیت کشور به قشر دانشجو و ۷۰ هزار عضو هیئت علمی در مقاطع مختلف تحصیلی است که موتور محرکه علمی کشور هستند و سبب آفرینش اختراعات و نوآوری ها، نظریه پردازی و تولیدات علمی هستند. از فعالیت های پژوهشی ایران می توان به تاسیس ۱۳۲۷ انجمن علمی، ۱۵۴ قطب علمی، ۳۴ پارک علم و فناوری و ۱۳۷۷ مجله پژوهشی، ۶۳۰ مرکز پژوهشی و ۱۵۳ مرکز رشد در کشور اشاره کرد. ایران رتبه ۱۵ تولید علم دردنیا و مقام اول منطقه را به خود اختصاص داده است. رشد تولید علم جهان در ۱۵ سال گذشته ۴۹ درصد بوده است. در حالی که رشد تولید علم ایران در همین مدت ۲۱۱۶ درصد بوده است. پایگاه معتبر بین المللی SCOPUS، جمهوری اسلامی ایران را از نظر تولید علم کشور برتر منطقه اعلام کرده است. بعد از ایران به ترتیب کشورهای ترکیه (۲۲۳۱۱)، رژیم اشغالگر قدس (۱۰۳۶۳)، عربستان سعودی (۹۶۱۶) و مصر (۸۶۲۲) به ترتیب رتبه های ۱۹، ۲۸، ۳۴ و ۳۷ جهانی و دوم، سوم، چهارم و پنجم منطقه را به خود اختصاص داده اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تارود,

 

,

enghelab

برای دیدن اینفوگرافی در اندازه بزرگ کلیک کنید

,

enghelab

, enghelab, enghelab,

برای دیدن اینفوگرافی در اندازه بزرگ کلیک کنید

,

 

,

رشته مهندسی عمران

,

دراین رشته، چین بیش از ۲۸ درصد از تولیدات علمی جهان را تولید کرده. سپس کشورهای ‌آمریکا، کانادا، انگلستان و ایران موفق به کسب رتبه های دوم تا پنجم شده اند. در حالی که ایران در سکوی پنجم تولید علم جهان نشسته است، ترکیه در این رشته جایگاه ۱۵ را به خود اختصاص داده است. کشورهای آلمان، کره جنوبی، ایتالیا، استرالیا، اسپانیا، هند، فرانسه و ژاپن و تایوان نیز به ترتیب حائز رتبه های ۶ تا ۱۴ تولید علم جهان در رشته مهندسی عمران هستند. در اینجا نیز از سایر کشورهای اسلامی می توانیم به مالزی با رتبه ۲۲ و مصر با رتبه ۲۹ اشاره کنیم.

,

رشته مهندسی شیمی

,

شیمی و مهندسی شیمی، در بین رشته های دانشگاهی و تحقیقاتی ارزش چشمگیری برای جمهوری اسلامی ایران دارد. همه از کاربرد این رشته به ویژه در صنعت نفت و گاز به خوبی آگاهیم. فعالیت های دانشمندان ایران در این رشته بسیار قابل توجه و در خور ستایش است. ایران با کسب رتبه ۸ در رشته مهندسی شیمی بعد از کشورهای چین، آمریکا، هند، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و اسپانیا قرار دارد. کشورهای پیشرفته ای مانند کانادا، فرانسه، انگلستان، استرالیا و ایتالیا و نیز کشورهای نوظهور علمی مانند برزیل و ترکیه به ترتیب با کسب رتبه ۹ تا ۱۵ در گروه تولیدکنندگان علم در رشته مهندسی شیمی محسوب می شوند.

,

رشته مهندسی

,

دانشمندان ایران در علوم مهندسی، بسیار پویا و پربار هستند. ایران در رشته مهندسی با تولید ۹/۲ درصد از کل تولید علم این رشته رتبه ۱۳ را به خود اختصاص داده است.

,

کشورهای استرالیا، ترکیه، برزیل، هلند، لهستان، سنگاپور و سوئد از کشورهای تولید کننده علم جهان در این رشته یعنی رشته مهندسی به ترتیب رتبه های

,

۱۴ تا ۲۰ را به خود اختصاص داده اند و بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.

,

نانوفناوری

,

ایران در این زمینه صاحب مقام اول در میان کشورهای اسلامی و مقام هفتم در جهان است. تاکنون ۵۷ آزمایشگاه و ۸۵۲ سازمان مشغول به پژوهش در زمینه نانو فناوری به وجود آمده اند که ۱۵ هزار محقق در آنجا زحمت می کشند. رشته های مربوط به این فناوری ها در ۱۷ دانشگاه ایران تدریس می گردند. ۵۰۴۳ نفر در سطح کارشناسی ارشد تحصیل می کنند و ۱۳۲۵ نفر در سطح دکترا. در سال ۲۰۱۲ در جمهوری اسلامی ایران هر ماه ۱۰ مقاله علمی درباره نانوفناوری منتشر می شد. جهت مقایسه، در سال ۲۰۰۰ در طول سال فقط ۸ پژوهش در این رشته ظاهر گردید. ۴۳ درصد محصولات نانو در جهان اسلام نصیب ایران می شود که ترکیه (۱۲ درصد)، مالزی (۱۱ درصد) و مصر (۸ درصد) با فاصله زیادی دنبال ایران حرکت می کنند. در خاک جمهوری اسلامی ایران ۲۵ شرکت برای بخش ساختمان و ۱۰ شرکت برای صنعت خودروسازی محصولات نانو را تولید می کنند.

,

رشته مهندسی هوافضا

,

ایران در پرتو تلاش های علمی و انجام تحقیقات فنی، در رشته مهندسی هوافضا، حائز رتبه ۱۴ است.

,

نکته قابل توجه آنکه هنوز کشورهای بسیاری که تعدادی از آنها کشورهای پیشرفته علمی جهان هستند بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند. استرالیا، تایوان، هلند، اسکاتلند (به جز بریتانیا)، ترکیه و رژیم اشغالگر قدس در این رشته رتبه های ۱۵ تا ۲۰ را از آن خود کرده اند.

,

فناوری هسته ای

,

امروزه انرژی در جهان، یک عامل راهبردی است و اغلب کشورهای جهان از همین دریچه به مقوله انرژی می نگرند. به نظر کارشناسان، با ادامه روند کنونی مصرف انرژی در کشور، تا ۱۵ سال آینده ایران می بایست بیشتر تولیدات خود را صرف داخل کند. از این رو انرژی پاک و سالم هسته ای برای تولید انرژی یک امر حیاتی در نظر گرفته می شود. براساس اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی، ۴۳۸ رآکتور هسته ای در حال کار در سطح جهان وجود دارد که به تولید ۷۰/۳۶۹ مگاوات برق هسته ای می پردازند. آمریکا با دارا بودن ۱۰۳ رآکتور، در صدر این آمار قرار دارد. یکی از مهمترین پیشرفت های علمی پس از انقلاب، در زمینه هسته ای بوده است. با تقابل و دشمنی غرب با ملت انقلابی ایران، دانشمندان ایرانی شروع به فعالیت نموده و کارهای بسیار بزرگی را انجام دادند. تولید صفحه سوخت ۲۰ درصد برای رآکتور تهران، تولید رادیو داروهای ضروری برای درمان بیماری های صعب العلاج، ساخت ماشین های نسل جدید سانتریفیوزه که دارای کارایی بسیار بالاتری نسبت به نسل اول و دوم می باشند.

,

سلول های بنیادی

,

کار در زمینه سلول های بنیادی از اواخر دهه ۷۰ آغاز شد و این سلسله پژوهش ها در سال ۸۲ به ثمر نشست و پژوهشگاه رویان با تولید و تکثیر و انجماد سلول های بنیادی در شهریورماه ۸۲ نام ایران را در رده ۱۰ کشور نخست جهان که به این فناوری دست یافته بودند قرار داد. اهم اقدامات انجام شده:

,

- راه اندازی بانک عمومی و خصوصی بند ناف

,

اولین بانک خصوصی خون در کشور سال ۱۳۸۴ و اولین بانک عمومی خون بند ناف کشور نیز در سال ۱۳۸۶ توسط پژوهشگاه رویان تاسیس شد.

,

- شبیه سازی (کلونینگ)

,

تولید رویانا، نخستین گوسفند شبیه سازی شده در ایران و خاورمیانه

,

- ایجاد بانک ژنوم برای گونه های محلی در معرض خطر

,

تولید بنیانا، نخستین گوساله شبیه سازی شده در ایران

,

- تولید حیوانات تراریخته (ترنس ژن)

,

تولید نخستین بزغاله های تراریخته در ایران و خاورمیانه با هدف ترشح فاکتور ۹ انعقاد انسانی در شیر برای درمان هموفیلی نوع بی.

,

تولید سومین بزغاله تراریخته در ایران با هدف ترشح پروتئین در شیر به منظور حذف سریع لخته خون در افرادی که دچار سکته قلبی شده اند.

,

دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی

,

سرزمین ایران دارای مساحتی بالغ بر ۱۶۴ میلیون هکتار است که بیش از ۵۱ میلیون هکتار آن از اراضی خوب و با استعداد برای تولید محصولات کشاورزی است. تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بدلیل سیاست های نادرست رژیم پهلوی، کشاورزی کشور با ورشکستگی روبرو بود. بسیاری از محصولات استراتژیک کشاورزی نظیر گندم و برنج از خارج وارد می شد و کسری فزاینده مواد غذایی به تورم قیمت این مواد در داخل کشور منجر شده بود.

,

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، علیرغم مشکلات بسیاری که کشور در سال های نخست با آن روبرو بود – نظیر آشوب های گروههای ضدانقلاب، تحریم های اقتصادی ایران توسط غرب و نیز جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران- بخش کشاورزی همواره یکی از بخش های اقتصادی مورد توجه دولتمردان جمهوری اسلامی ایران بوده است. به گونه ای که امروزه بالغ بر ۹۰ درصد از نیاز کشور  به محصولات کشاورزی در داخل تامین می شود.

,

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال تاکیدات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره)، مبنی بر ضرورت خودکفایی کشور در زمینه محصولات استراتژیک نظیر گندم، برنج  و جو، حرکت های قابل توجهی در راستای تولید این محصولات صورت گرفته است. مثلا در زمینه گندم، با سرمایه گذاری های مناسب انجام شده، میزان تولید آن نسبت به قبل از انقلاب اسلامی ۳ برابر شده و بالغ بر ۱۳ میلیون تن می باشد. تولید برنج، دومین محصول استراتژیک و پرمصرف کشور (پس از گندم)، رشدی بالغ بر ۵۲ درصد نسبت به قبل از انقلاب اسلامی داشته است که تا حد بسیار قابل توجهی از واردات آن کاسته شده است.

,

اینفوگرافی دستاوردهای انقلاب

, اینفوگرافی دستاوردهای انقلاب,

 

,

نظامی

,

در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور ما رشد و پیشرفت همه جانبه ای را در فناوری های نظامی نیز تجربه کرده و این رشد حتی باعث پیشرفت فناوری در صنایع غیرنظامی نیز گردیده است. در زمینه نظامی می توان موارد زیر را نام برد:

,

۱-ساخت موشک های بالستیک با برد حدود ۲۵۰۰ کیلومتر (شهاب) و موشک های میان برد و کوتاه برد

,

۲-ساخت انواع سلاح ها و موشک های ضدهوایی مانند S200

,

۳-ساخت انواع موشک های دریایی از جمله موشک های نقطه زن از فواصل دور

,

۴-ساخت زیردریایی

,

۵-ناوها و ناوشکن های ساخت داخل مانند ناوجماران

,

۶-ساخت انواع نفربر و تانک زرهی و انواع سلاح های ضدتانک

,

۷-ساخت قایق های تندرو موشک انداز

,

۸-ساخت هواپیماهای جنگی صاعقه و انواع هواپیماهای بدون سرنشین و بدست آوردن توان فرونشانی و ساقط کردن هواپیماهای پیشرفته بدون خلبان آمریکایی.

,

۹-پیشرفت در فناوری نبرد سایبر و جنگ های الکترونیک

,

بطور کلی پیشرفت در فناوری های گوناگون نظامی به علاوه اراده ملی آرمانی، شرایط را برای حضور در دریاهای دوردست نیز فراهم نموده و افزایش اقتدار ملی در سطح منطقه ای و جهانی را برای کشور به همراه داشته است.

,

دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان

,

یکی از اهداف انقلاب اسلامی، بالا بردن سطح سلامت و ایجاد شرایط لازم برای دسترسی عادلانه و فراگیر آحاد مردم به خدمات بهداشتی و درمانی مناسب بود. پس از انقلاب اسلامی تعداد دانشکده های گروه علوم پزشکی و نیز اعضای هیات علمی این دانشکده ها روند رو به رشدی یافت. در نتیجه بر ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های مختلف پزشکی به طور چشمگیری افزوده شد تا نیاز کشور به پزشک که قبل از انقلاب توسط کشورهایی نظیر هند و بنگلادش تامین می شد، برآورده شود.

,

یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در زمینه بهداشت، تاسیس شبکه های بهداشتی درمانی به منظور کمک رسانی به مردم است که از کوچکترین روستاها تا شهرهای بزرگ کشور را تحت پوشش درمانی قرار می دهند. این شبکه ها همواره با بیمارستان ها و پلی کلینیک های تخصصی و بیمارستان های دانشگاهی با خدمات فوق تخصصی، مراکز بهداشتی درمانی کشور را تشکیل می دهند.

,

امروزه بیش از ۹۵ درصد از نیاز دارویی کشور،‌ در داخل کشور تولید می شود. در حالی که این رقم قبل از انقلاب اسلامی تنها ۲۵ درصد بوده است. مسئولان بهداشت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، طی طرح های گسترده واکسیناسیون نظیر واکسیناسیون فلج اطفال، دیفتری و کزاز از بسیاری از بیماری های مسری پیشگیری کرده اند.

,

در جهت تحقق اصول ۲۹۳ و ۴۳ قانون اساسی مبنی بر محوری شناختن سلامت انسان و مکلف بودن دولت در بسیج تمامی امکاناتش جهت سلامت افراد کشور، امروزه بیش از ۹۲ درصد جمعیت کشور زیر پوشش بیمه قرار دارند.

,

شهاب، کلید واژه مرگ در سرزمین های اشغالی

,

موشک  های شهاب۱و۲و۳ معروفترین موشک های ایران در دنیا (به نقل از روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز: موشک های ایران قادر است اسرائیل و نیروهای آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد.)

,


دستاوردهای تک رقمی انقلاب

,
,

اولین کشور تولید کننده داروی گیاهی برای درمان بیماری ایدز

,

اولین کشور موفق تولید کننده افشانه پاک در آسیا و اقیانوسیه (سازمان ملل متحد با ارسال نامه ای به ایران به خاطر این اقدام انسان دوستانه تقدیر کرد.)

,

اولین تولید کننده کارتریج های نامرئی

,

نخستین پیوند نای زیست مصنوعی به روش تک مرحله ای (این پیوند در انسان برای اولین بار در دنیا با تزریق سلول ماتریکس به یک زن ۲۹ ساله در ایران انجام شد.)

,

تولید اولین داروی گیاهی برای درمان روماتیسم

,

کشف ژن نابینایی برای اولین بار در ایران

,

مقام اول ایران در حوزه فناوری نانو

,

تنها کشور تولید کننده صنعتی بیوایمپلنت

,

دومین کشور دارای توانایی ساخت دریچه قلب (ایران پس از آمریکا دومین کشور جهان در زمینه این توانایی است.)

,

دومین کشور دارای فناوری تولید پهباد رادار گریز

,

دومین کشور در درمان تالاسمی با شیوه پیوند مغز استخوان (ایران پس از ایتالیا با موفقیت درمانی ۸۰ درصد دومین کشور درمان تالاسمی با شیوه پیوند مغز استخوان است.)

,

دومین کشور دارای دانش طراحی و ساخت هواپیماهای استراتژیک خورشیدی (این هواپیما دستیابی به تکنولوژی ساخت هواپیمای فوق سبک است. کاربرد های هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی: مخابراتی – نظامی – کشاورزی – هواشناسی و…)

,

دومین کشور دارای دانش ساخت پروتز عصبی (ایران بعد از آمریکا دومین کشور دارنده این دانش در جهان شناخته می شود.)

,

دومین کشور سازنده ملخ  کامپوزیتی بالگرد

,

سومین تولید کننده لوله های چدنی ۲۰۰۰ میلیمتری در آسیا

,

مقام دوم در زمینه تولید نانو دارو

,

سومین کشور تولید کننده ماهی قزل آلای رنگین کمان (ایران با تولید بیش از ۹۰ هزار تن قزل آلا  پس از ترکیه در منطقه رتبه دوم را دارد.)

,

سومین کشور تولید کننده دکل های انتقال برق

,

سومین کشور استخراج کننده سلول های بنیادی از دندان های شیری

,

طراح و سازنده روبات هوشمند دستیار جراح

,

سومین کشور صاحب فناوری ساخت نیروگاه های خورشیدی (ایران اولین کشور خاورمیانه و سومین کشور دنیاست که صاحب این فناوری است.)

,

رتبه سوم در صنعت سد سازی

,

چهارمین کشور در دستیابی به فناوری نوین درمان ناشنوایی (این روش درمانی به طور مشخص برای افرادی که ۱۰۰ درصد شنوایی خود را از دست داده اند به کار میرود.)

,

چهارمین کشور تولید اتانول در دنیا

,

رتبه چهارم در تولید علوم ناباروری و باروری

,

مقام چهارم در تولید داروهای بیوتکنولوژیک (ایران در تولید دارو های بیوتکنولوژیک در منطقه چهارم و در جهان یازدهم است)

,

پنجمین کشور دارای بز شبیه سازی شده در جهان (پیش از این تنها کشور های آمریکا، انگلستان، کانادا  و چین به این فناوری دست یافته بودند.)

,

رتبه پنجم در زمینه امنیت شبکه مجازی

,

ششمین کشور تولید کننده زیر دریایی

,

(هم اکنون دردنیا پیش از ایران تنها ۵ کشور آمریکا- روسیه – چین –انگلیس و فرانسه هستند که میتوانند زیردریایی هایی با نیرو محرکه اتمی تولید کنند.)

,

هشتمین کشور هسته ای جهان

,

هشتمین کشور دارای چرخه کامل فناوری فضایی

,

رتبه دهم جهانی در فناوری لیزر

,

سرعت پیشرفت علم در ایران ۱۱ برابر دنیا

,

ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی رتبه اول جهانی در رشد تولید علم و رتبه ۱۹ جهان از نظر کمیت تولید علم را به دست آورد.

,

 

,

گزارش از: محمد مشهدی آقایی

,

 

,

 

,

انتهای پیام/ش

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه