اخبار داغ

ترکیه پا را فراتر از حدّ خود گذاشت؛

رعایت حُسن همجواری به سبک ترکیه + سند

رعایت حُسن همجواری به سبک ترکیه + سند
ترکیه خاک خود را به مأمن افراد و گروه های قوم گرا و تجزیه طلب ضد ایرانی تبدیل کرده است و بسیاری از این افراد را نیز در بخش های مختلف دولتی و امنیتی مشغول به کار کرده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج ترکیه همیشه به عنوان بخشی از سرزمین آمال برخی از قوم گرایان مطرح بوده است و عده ای به زعم اینکه این کشور خواهد توانست به تکیه گاهی برای آن ها جهت اقدامات خودشان تبدیل شود به این کشور فرار کرده اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج,

جای تعجب و تاسف است که ترکیه به تعداد زیادی از فعالان قوم گرای تجزیه طلب پناهندگی داده است این در حالی است که رسانه های همین کشور از احتمال "فرار" اعضای سازمان پ.ک.ک به ایران نگران بوده و آن را تهدید علیه پ.ک.ک می دانند. دولت ترکیه در سطح رسمی در حال همکاری و پرداخت حقوق در قلمرو خود به کسانی است که در حال فعالیت علیه تمامیت ارضی کشور و مردم ایران هستند. بخشی از این قوم گرایان تجزیه طلب از کارمندان رسمی دولت ترکیه در بخش تی.آر.تی فارسی بوده و گروهی دیگر نیز مستقیما با دستگاههای امنیتی ترکیه در تماس می باشند و تمام تلاش خود را می کنند تا از کوچکترین موضوع، بر علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده نمایند و به تبلیغات منفی بپردازند.

,

 

,

, ,

تجمع ضدایرانی در ترکیه با دعوت از فعالان قوم گرا در سال 1394

,

 

,

, ,

صابر رستمخانلی، یاسمین قره قویونلو و عارف کسکین، نشست ضد ایرانی در استانبول

,

  

,

, ,

فرزاد صمدلی کارمند رسمی رادیو و تلوزیون ترکیه در سازماندهی تجمعات مختلف ضد ایرانی

,

از سوی دیگر سایر فعالان تجزیه طلب خُرده پا با زمینه سازی و حمایت دولت ترکیه به صورت شبانه روزی فعالیت هایی را علیه ایران پیگیری می کنند. نمایشگاههای عکس، نمایش فیلم و تجمعات مختلف از این جمله اند. برگزاری مراسم های متعددی با دعوت از فعالان تجزیه طلب ایرانی در ترکیه یکی دیگر از حرکت های مزبور است. افزایش فعالیت های اعضای داک (کنگره به اصطلاح آذری های جهان) در ترکیه یکی دیگر از امتیازهای ترکیه به جریان های قوم گرای ایرانی است. ترکیه در حالی زمینه فعالیت علیه تمامیت ارضی ایران را فراهم کرده است که از ایران انتظار دارد به صورت شبانه روزی نوار مرزی ترکیه و شمال عراق (که طول آن به چندصد کیلومتر می رسد و برخی نواحی صعب العبور است) را کنترل کرده و از فرار اعضای پ.ک.ک به داخل ایران جلوگیری نماید.

,

سالانه دهها تن از مرزبانان ایرانی به دلیل مشکلات داخلی ترکیه (جنگ با کردها) شهید یا زخمی می شوند و این هزینه بی جهتی است که ایران برای ناامنی های ناشی از خاک ترکیه، می پردازند.

,

البته هزینه های رفتارهای ترکیه برای ایران، به همین جا ختمی نمی شود.حملات متعددی که اعضای پ.ک.ک طی روزها و هفته های گذشته، به بهانه های مختلف به کامیون های ترانزیتی ایران در خاک ترکیه داشته اند نیز به دلیل فشار ترکیه به کردها در خاک خود و انتظار از ایران برای جلوگیری از سرریز آنها به داخل مرزهای ایران بوده است.

,

رفتار ترکیه در حمایت از تجزیه طلبان، استخدام آنها در دستگاههای رسمی و دولتی و همکاری با آنها،بر خلاف حسن همجواری، خلاف اصل حسن نیت و برخلاف رفتار معمول دولت ایران است.

,

بدیهی است که در صورت تداوم چنین رفتاری حق "مقابله به مثل" برای این محفوظ است.  برعکسِ ایران، ترکیه دارای شکاف های قومی متعددی است و ایران می تواند با اندک فعالیتی، اقلیت های "علوی"، "زارا" و "کرد" را مورد حمایت های مشروع و قانونی از جمله بورس تحصیلی، فرصت مطالعاتی و امکان زندگی در ایران قرار دهد و از قالبیت های آنها در بخش های مختلف رسانه ای  و ... استفاده نماید. در این صورت ترکیه خواهد دید که تا چه اندازه آسیب پذیر است.

,

پان ترکیسم در بدنه مردم آذربایجان خریداری ندارد، اما کردگرایی و نفرت از سیاست های دولت ترکیه در بین کردها، زاراها، علوی ها کاملا رایج است. مجموع این اقلیتهای فعال جمعیتی نزدیک به 25 میلیون شهروند ترکیه را شامل می شود.  برخی معتقدند ایران در صورت تمایل ابزار برنده تر و موثرتری با تکیه بر آرمان های "پان ایرانیستی" علیه ترکیه در اختیار دارد و می تواند ترکیه را نسبت به عواقب احتمال در پیش گرفتن سیاست های مشابه در قبال "کُردها" آگاه سازد. 

,

موثرتر بودن ابزارهای پان ایرانیستی علیه ترکیه از این واقعیت سرچشمه می گیرد که بر خلاف "آذری ها" که در گذشته و اکنون به هویت و همبستگی ملی وفادار بوده و در راه ارتقای آرمان های ایران نقش بسیار فعالی بازی کرده اند، کردهای ترکیه بیشتر دارای مواضع ضد ترکی هستند و کوچک ترین سنخیتی میان آرمان های قومی خود با اهداف ناسیونالیسم تُرک احساس نمی کنند. این ادعا را می توان به راحتی در درگیری های اخیر در استان های کردن نشین ترکیه حس نمود.

,

ادعای حمایت ایران از پ.ک.ک در حالی از سوی برخی رسانه های ترکیه طرح می شود که پژاک حملات تروریستی متناوبی علیه ایران سازماندهی می کند و از سوی دیگر خودروهای ایرانی در خاک ترکیه مورد حمله قرار گرفته و مسافران آن کشته یا زخمی می شوند. ترکیه که قادر به تامین حاکمیت خود بر مرزهایش نیست، اعلام کرده که پ.ک.ک مسئول این حملات است اما طرف ایرانی از صحت این ادعا مطمئن نیست. زیرا ممکن است این حملات به صورت پیچیده از سوی ترکها برای کشاندن پای ایران به مبارزه با کردها طراحی شده باشد ضمن این که اگر ادعای مقامات رسمی ترک صحت دارد، چرا رسانه های نزدیک به حزب حاکم ایران را متهم به حمایت از پ.ک.ک می کنند و این بازی دوگانه از کجا نشات می گیرد؟

,

در سالهای گذشته ترکیه بارها به صورت جدی سنت های دیپلماتیک دو کشور را زیر پا گذاشته و رسم حسن همجواری را مخدوش کرده است اما قطعا باید بداند که در شرایط فعلی و اوضاع نابسامان ترکیه و اردوغان، تحریک همسایگان مرزی ترکیه به نفع این کشور نیست.

,

انتهای پیام/پ

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه