اخبار داغ

مشاهیر استان البرز حتی در نامگذاری تقاطع غیر هم سطح غریب هستند

مشاهیر استان البرز حتی در نامگذاری تقاطع غیر هم سطح غریب هستند
دکتر حسین عسکری البرزپژوه و مدرس دانشگاه گفت: پرسش اساسی از مسئولان شهری و فرهنگی استان این است که چرا نام این مشاهیر که تنها بخشی از داشته های استان البرز در حوزه مفاخر و مشاهیر است همچنان در غربت به سر می برند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اسنا، دکتر حسین عسگری البرز پژوه و محقق دانشگاه در یادداشتی با این مضمون که مشاهیر استان البرز غریب هستند حتی در نامگذاری تقاطع غیر هم سطح، مطرح کرد: تقاطع غیر هم سطح مهرویلا با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کلان شهر کرج گشایش یافت.

از ویژگی های این پروژه، روان سازی ترافیک در هسته مرکزی شهر و جنوب شهر و اتوبان کرج - قزوین است. پیش از افتتاح پروژه از سوی مسئولان شهری، نام جناب محتشم کاشانی برای آن برگزیده شد.

با تقارن زمانی مرحله پایانی این طرح با درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، مسئولان شهری کرج تصمیم به تغییر آن به نام مرحوم تازه درگذشته گرفتند. در نهایت روز افتتاح هم خیلی معلوم نشد که کدام نام بر آن تقاطع، پایدار شده است. 

با احترام و ادب فراوان به این دو بزرگ که یکی شاعر پارسی‌ گوی قرن دهم هجری قمری و از مهمترین شاعران مرثیه ‌سرای شیعه و خالق ترکیب ‌بند «باز این چه شورش است» و دیگری که رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و یار صدیق امام راحل و مقام معظم رهبری است.

سخن در این است که چرا این مکان و دیگر مکان های عمومی استان البرز همچنان با نام مشاهیر و مفاخر استان البرز قهر هستند. مگر نه این که فرهنگ و تاریخ این استان مملو از چهره های دینی، علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برخوردار از شهرت ملّی و فراملّی است.

تاریخ هر ملتی شناسنامه آن ملت است و هر موجود بی شناسنامه، گمنام و بی اعتبار است. بر همین مبنا دانستن و داشتن هویت و تاریخ، از بایسته های زندگی انسان است. باید دانست که هر ایرانی از میراث گذشته خود بهره می برد و اندوخته ای برای آیندگان بر جای می گذارد.

لازمه داشتن یک نگرش جامع در مباحث مربوط به فرهنگ و هویت، شناخت عمیق و دقیق پیشینه تاریخی مناطق مختلف ایران عزیز است.

در این میان معرفی و آشنایی با مشاهیر و تاریخ دیرپا و کهن استان البرز به عنوان بخشی از گستره جغرافیایی میهن پهناورمان، می تواند نقش اساسی در بازسازی و شناخت گوشه هایی از تاریخ غنی این سرزمین کهن داشته باشد. در استان البرز که سرزمینی به پهنای تاریخ است، آثاری متعلق به هزاره هفتم پیش از میلاد مسیح تا دوره های جدیدتر اسلامی یافته شده است.

براساس آیین نامه نامگذاری شهرها، خیابان ها، اماکن و مؤسسات عمومی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نامگذاری ها علاوه بر توجّه به شخصیت ‌های ملّی و قهرمانان، به شخصیت ‌های محلّی هر منطقه نیز باید توجّه شود. پرسش اساسی از مسئولان شهری و فرهنگی استان این است که چرا نام این مشاهیر که تنها بخشی از داشته های استان البرز در حوزه مفاخر و مشاهیر است همچنان در غربت به سر می برند.

چهره هایی همانند: جلال آل احمد مصلح اجتماعی و نویسنده شهیر ایرانی
*آیت ‌الله شیخ مرتضی دیزانی طالقانی فقیه عارف و استاد حوزه علمیه نجف اشرف
*حاسب کرجی ریاضی ‌دان و آب شناس فرهیخته ایرانی در قرن چهارم هجری قمری
*آیت ‌الله شیخ محمّدتقی برغانی مشهور به شهید ثالث از فقیهان قرن سیزدهم هجری قمری و نویسنده مجموعه ۲۴ جلدی منهج الاجتهاد
*سرلشکر شهید ولی ‌الله فلاحی رییس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران
*پروفسور ابوالقاسم غفاری دانشمند حوزه علوم ریاضی، فیزیک و صنعت فضا  که در ماموریت فرود بشر بر کره ماه مشارکت علمی داشت
*آیت ‌الله شیخ محمّدصالح برغانی بنیانگذار مدرسه علمیه صالحیه قزوین و صاحب ۳۰۰ عنوان اثر در علوم اسلامی و کسی که بارها در حضور فتحعلی شاه قاجار مسئله ولایت فقها را مطرح کرد
*آیت ‌الله سید ابوالحسن رفیعی طالقانی استاد حکمت و فلسفه حضرت امام خمینی (ره)؛ دکتر محمود نجم ‌آبادی پزشک نامداری که طب اسلامی و ایرانی را که هزار سال به فراموشی سپرده شده بود را احیا کرد
*صاحب بن عباد طالقانی وزیر دانشمند و پرهیزگار سلسله شیعی آل بویه؛ ملا نعیمای طالقانی فیلسوف دوره صفوی و حافظ کتب شیعی در حمله افغان‌ ها به اصفهان
*ابراهیم بوذری خوشنویس کتیبه آرامگاه سعدی و دروازه قرآن شیراز؛ مرحوم پرویز کلانتری از نقاشان صاحب سبک معاصر و طراح یکی از تمبرهای منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد
*آیت الله آقاحسن نجم‌ آبادی ساوجبلاغی فقیه نامدار و گزینه مرجعیت عامه شیعه پس از وفات شیخ مرتضی انصاری
*آیت الله آقاحسین نجم ‌آبادی تهرانی فقیه و متکلّم معاصر و استاد فقیه فرهنگبان آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی
*آیت الله حاج شیخ هادی نجم ‌آبادی روحانی نواندیش، آزادی خواه و قرآن پژوه عقل گرای روزگار قاجار و مربی و زمینه ساز فکری جنبش مشروطه خواهی ایرانیان
*استاد غلامحسین درویش خان از استادان برجسته موسیقی سنّتی ایران که پیش درآمد موسیقی ایرانی از ابتکارات او است
*درویش عبدالمجید طالقانی خوشنویس مشهور روزگار صفوی که خط شکسته نستعلیق را به کمال رساند
*استاد غلامحسین امیرخانی استاد مسلّم و اثرگذار هنر خوشنویسی ایران
*استاد جمشید امینی از شاگردان شناخته شده کمال الملک و مبتکر رشته هنری نقاشی بر قالی
*دکتر شهید ابراهیم حشمت مرد شماره دو نهضت جنگل و همرزم میرزا کوچک خان
*استادان سیّد حسین و سید حسن میرخانی بنیانگذاران انجمن خوشنویسان ایران
*مرحوم پروفسور سیف ‌الدین نجم ‌آبادی پژوهشگر برجسته زبان‌ شناسی، ایران شناس و استاد برجسته دانشگاه هیدلبرگ آلمان
*آیت الله شیخ علی ‌پناه اشتهاردی، از مجتهدان و مدرسان نامدار حوزه علمیه قم.



انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از اسنا, اسنا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه