اخبار داغ

زنگ خطرمحصولات تراریخته؛

ایمنی غذایی در تیررس ناامنی/ غذایی با طعم و بوی سیاست

ایمنی غذایی در تیررس ناامنی/ غذایی با طعم و بوی سیاست
دشمن بسیار مخفیانه از ابزار غذا برای صدمه زدن به کشور، امنیت ملی، سلامت جامعه، منابع و ذخایر کشور و تهی کردن نظام از درون تلاش می کند. در ظاهر صحبت از صلح و مذاکره و معاهده و عهدنامه و غیره می کند ولی در باطن به دشمنی خبیثانه خود ادامه می دهد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشکات برین انسان، مخلوق خالقی تواناست که متفکر و آرمانگرا آفریده شده اما ضرورت جهت گیری صحیح قدرت تفکر برکسی پوشیده نیست و چنانچه در مسیر مناسب حرکت نکند خسارات فراوانی به بار خواهد آورد. تفکر انسان به کشف اسرار خلقت منجر می شود و این کشف، ذهن خلاق بشر را به سوی تغییرو دگرگونی سوق می دهد. تغییر در همه زمینه های علمی از جمله ژنتیک و در این مورد خاص پیدایش محصولات تراریخته.

پیچ و خم راه ایمنی غذایی تا سلامت جامعه

تولید محصولات و فرآورده های غذایی سالم و ایمن به دلیل نقش پررنگ در تندرستی روح و جسم انسان، از اهداف همیشگی دولت ها و سازمان های فراملی همچون سازمان جهانی بهداشت و فائو بوده است. اکنون با افزایش عرضه مواد غذایی در جهان تقویت ایمنی مواد غذایی اهم تر می شود. اما تا عمل راه بسی طولانی ست.... .

در کشاورزی مدرن، با مکانیزه کردن این صنعت، افزون بر بهره گیری از ماشین آلات، استفاده از سموم دفع آفات، اصلاح ژنتیکی بذرها نیز صورت می گیرد، که این امر کمیت تولید، بازدهی محصول و سودآوری اقتصادی را به همراه دارد، اما از سوی دیگر باعث کاهش کیفیت تولیدات و فرآورده های کشاورزی می شود. شاید زمانی که دانشمندان به نوآوری های مکانیکی و شیمیایی در زمینه صنعت و کشاورزی دست پیدا کردند هیچ گاه از پیامدهای زیانبار آن آگاه نبوده یا به آن توجهی نداشتند!!!!!!!!

کمیت، فدایی کیفیت!!!

دگرگونی در شیوه تولید، توزیع، مصرف و بهره گیری از مواد و کودهای شیمیایی برای افزایش کمیت به جای کیفیت به پیدایش عوامل بیماری زای تازه و افزایش مقاومت ضدمیکروبی منجر شده که ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده است.

استفاده پیوسته و بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی به ویژه در تولید محصول های گلخانه ای، استفاده از آب های آلوده در آبیاری و... نمونه هایی از مشکلات فراوانی است که کشاورزی کشورمان را به بستری آسیب زا تبدیل کرده و به توجه جدی و پیگیری های مسوولانه کارشناسان و دست اندرکاران نیازمند است.

بروز انواع بیماری ها به ویژه شیوع سرطان های گوناگون میان افراد جامعه یکی از مهمترین پیامدهای ناشی از کمیت سنجی به جای کیفیت خواهی است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از مشکات برین انسان، مخلوق خالقی تواناست که متفکر و آرمانگرا آفریده شده اما ضرورت جهت گیری صحیح قدرت تفکر برکسی پوشیده نیست و چنانچه در مسیر مناسب حرکت نکند خسارات فراوانی به بار خواهد آورد. تفکر انسان به کشف اسرار خلقت منجر می شود و این کشف، ذهن خلاق بشر را به سوی تغییرو دگرگونی سوق می دهد. تغییر در همه زمینه های علمی از جمله ژنتیک و در این مورد خاص پیدایش محصولات تراریخته.

پیچ و خم راه ایمنی غذایی تا سلامت جامعه

تولید محصولات و فرآورده های غذایی سالم و ایمن به دلیل نقش پررنگ در تندرستی روح و جسم انسان، از اهداف همیشگی دولت ها و سازمان های فراملی همچون سازمان جهانی بهداشت و فائو بوده است. اکنون با افزایش عرضه مواد غذایی در جهان تقویت ایمنی مواد غذایی اهم تر می شود. اما تا عمل راه بسی طولانی ست.... .

در کشاورزی مدرن، با مکانیزه کردن این صنعت، افزون بر بهره گیری از ماشین آلات، استفاده از سموم دفع آفات، اصلاح ژنتیکی بذرها نیز صورت می گیرد، که این امر کمیت تولید، بازدهی محصول و سودآوری اقتصادی را به همراه دارد، اما از سوی دیگر باعث کاهش کیفیت تولیدات و فرآورده های کشاورزی می شود. شاید زمانی که دانشمندان به نوآوری های مکانیکی و شیمیایی در زمینه صنعت و کشاورزی دست پیدا کردند هیچ گاه از پیامدهای زیانبار آن آگاه نبوده یا به آن توجهی نداشتند!!!!!!!!

کمیت، فدایی کیفیت!!!

دگرگونی در شیوه تولید، توزیع، مصرف و بهره گیری از مواد و کودهای شیمیایی برای افزایش کمیت به جای کیفیت به پیدایش عوامل بیماری زای تازه و افزایش مقاومت ضدمیکروبی منجر شده که ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده است.

استفاده پیوسته و بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی به ویژه در تولید محصول های گلخانه ای، استفاده از آب های آلوده در آبیاری و... نمونه هایی از مشکلات فراوانی است که کشاورزی کشورمان را به بستری آسیب زا تبدیل کرده و به توجه جدی و پیگیری های مسوولانه کارشناسان و دست اندرکاران نیازمند است.

بروز انواع بیماری ها به ویژه شیوع سرطان های گوناگون میان افراد جامعه یکی از مهمترین پیامدهای ناشی از کمیت سنجی به جای کیفیت خواهی است.
, مشکات برین,
,
, پیچ و خم راه ایمنی غذایی تا سلامت جامعه, پیچ و خم راه ایمنی غذایی تا سلامت جامعه,
,
,
,
,
,
, کمیت، فدایی کیفیت!!!, کمیت، فدایی کیفیت!!!,
,
,
,
,
,
,
, ,

 

,

بی‌توجهی به استانداردهای بسته‌بندی در صنعت غذا

در سال‌های اخیر شرکت‌های بسته‌بندی مواد غذایی رو به فزونی می باشند، بدین صورت که یک برند فقط با یک سری خط بسته‌بندی، اقدام به آماده سازی مواد غذایی (ولو فرآوری شده) نظیر روغن، برنج، قند و شکر، رب گوجه فرنگی، مربا و عسل، لبنیات و... در بسته‌بندی‌های دلخواه مشتریان می‌نماید.

این نکته حائز اهمیت است که گسترش سریع صنعت بسته‌بندی در مقایسه با رکود نظارت بر این مجموعه‌ها، نباید منجر به کاهش سطح ایمنی و سلامت غذایی جامعه شود. چه بسا مدیرانی که به واسطه عرضه زودتر محصول به بازار و دریافت سود بیشتر اقدام به تهیه مواد اولیه نامرغوب نموده و یا به استانداردهای ایمنی شغلشان توجهی نمی‌کنند.

اما در کنار همه مضرات پیش رو در مرحله تولید، نوع بسته بندی و...، با معضلی دیگر در فروشگاه های عرضه مواد غذایی مواجه هستیم (که البته معضل به مرحله قبل، یعنی تولیدکننده و مدیر کارخانه برمی گردد)، مواد بسته بندی شده ای ارائه می شود که هیچ رنگ و بویی از اسم مندرج روی پاکت یا بطری به خود ندیده!!!!!

آبلیمویی که فقط رنگ آب لیمو است!!!!! رب گوجه فرنگی که فقط ظاهری هم رنگ گوجه دارد اما از چه تولید شده، تنها کارخانه دار می داند و بس!!!!! و هزاران جنس دیگر... . از این نمونه ها زیاد در فروشگاه های شهر مشاهده می شود، نظارت پایدار و پیوسته، حلقه مفقوده تخلفات در این عرصه می باشد.

محصولات تراریخته

مهم ترین چالش پیشرو عصر حاضر در عرصه صنایع غذایی، تولیدات تراریخته می باشد که همسو با افزایش جمعیت و نیاز بیشتر به مواد غذایی و کاهش استفاده از سموم شیمیایی، تولید این محصولات به میان آمد. مواد غذایی تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) به محصولاتی اتلاق می‌شود که از انتقال یک یا چند ژن بین دو نوع موجود زنده مختلف به وجود می‌آید. کارشناسان معتقدند این علم هنوز به پختگی لازم نرسیده و کشت و کار این نوع محصولات اقدام عجولانه است که در کنار همه محسنات مانند پرمحصولی و مقاومت نسبت به آفات، ضررهای جبران ناپذیری برای انسان و محیط زیست دارد.

سرطان، ‌اختلالات گوارشی، نازایی، عقیمی، کودکان ناسالم، تخریب‌های زیست محیطی و غیره از هزاران نوع خطر استفاده از این محصولات است. هم چنین مشکلات متعددی نیز برای چرخه طبیعی اکوسیستمها و سلامتی انسانها به وجود می‌آورد؛ چرخه‌ای که طی هزاران سال گذشته، به روال طبیعی خود ادامه داده و توسط انسان کمتر دستکاری شده است.

این موارد چنان مضر است که می‌تواند به‌عنوان یک «سلاح» تمام‌عیار علیه ملتها، و حتی برای «عقیم سازی نسل ها» مورد استفاده قرار گیرد. اما دانش محور بودن این محصولات، سبب شده که تاکنون مسئولین کشور ما، از سر خیرخواهی و فارغ از نیت اربابان این صنعت، حمایتهای بی شائبه ای را از تولید این محصولات انجام دهند، که جای تأمل دارد....!!

بسیاری کشورها از جمله آمریکا،‌ کانادا،‌ روسیه و آرژانتین استفاده از محصولات تراریخته‌ را در کشورهای خود منع می‌کنند. اما در کشور ما ایران محصولات تراریخته فراوانی وارد کشور می‌شود و هم چنین مجوز جهت تولید محصولات تراریخته نیز صادر می شود!!!

از دیگر مضرات کشت و کار محصولات تراریخته می توان به ایجاد آلودگی زیست محیطی اشاره کرد. هم چنین گرده‌های محصولات تراریخته می‌تواند سبب گرم شدن کره زمین و افزایش مواد زائد ناسالم شود و سلامتی نسل آینده را تهدید کند.

از سوی دیگر محصولات تراریخته استفاده علف‌کش‌ها را افزایش می‌دهد. محصولات تراریخته در مقابل برخی علف‌کش ها مقاوم می‌شوند که برای از بین بردن بیماری باید میزان علف‌کش بیشتری مصرف کرد و این عمل باقیمانده سموم را افزایش می‌دهد. محصولات تراریخته برای پرندگان،‌ حشرات، دوزیستان و کلا اکوسیستم و اورگانیسم‌های خاک مضر است، این محصولات تنوع زیستی را کاهش می‌دهد، ‌منابع خاک را آلوده می‌کند و تولید را ناپایدار می‌سازد.

اما این عوامل دلیل برای پیشرفت در این زمینه علمی نخواهد بود و باید برای به کارگیری این علم، مانند دیگر علوم سیری در جهت استفاده مفید داشت.
,
, بی‌توجهی به استانداردهای بسته‌بندی در صنعت غذا, بی‌توجهی به استانداردهای بسته‌بندی در صنعت غذا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, محصولات تراریخته, محصولات تراریخته,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,
Image result for ‫زنگ خطر محصولات تراریخته‬‎
, Image result for ‫زنگ خطر محصولات تراریخته‬‎,

 

,

تولید زیستی (ارگانیک)، اصل مهم کشاورزی پایدار

پایداری در کشاورزی و محیط زیست نه فقط در کشور ما بلکه در سراسر جهان تا اندازه زیادی نادیده گرفته شده و روز به روز سلامت انسان را در معرض خطرهای گوناگون قرار می گیرد و چالش های بسیاری در محیط زندگی او ایجاد می شود.
کشاورزی زیستی (ارگانیک) به عنوان شیوه ای از تولید در کشاورزی پایدار، چاره و راهکار مناسبی است که با کاهش خطرها و بیماری های ناشی از کاربرد مواد شیمیایی در تولید فرآورده های کشاورزی، سلامت و ایمنی غذایی را برای نسل کنونی و آیندگان به دنبال دارد.

این نوع از کشاورزی همسو با توسعه پایدار، عملیاتی است که با هدف کاهش مصرف نهاده های غیرطبیعی اجرا می شود و در آن استفاده از کود و سموم شیمیایی، مواد نگهدارنده سنتز شده، داروهای شیمیایی و ... کنار گذاشته می شود. با به کارگیری روشهایی از این قبیل در تولیدات کشاورزی، با برنامه ریزی مناسب و اصولی و تعامل همه سازمان های دخیل در امر تأمین غذامی توان شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره را محقق کرد.
,
, تولید زیستی (ارگانیک)، اصل مهم کشاورزی پایدار, تولید زیستی (ارگانیک)، اصل مهم کشاورزی پایدار,
,
,
,
,
,

 

,
Image result for ‫زنگ خطر محصولات تراریخته‬‎
, Image result for ‫زنگ خطر محصولات تراریخته‬‎,



غذایی با طعم و بوی سیاست...

در میان همه مشکلاتی که استفاده از محصولات تراریخته دارد، نگاه دولت‌ها به این محصولات بسیار خطرناک است به طوری که دولت‌ها به دلیل مسائل سیاسی اکثر خطرات و زیان‌های استفاده از محصولات تراریخته را انکار می‌کنند، دولت‌ها زدن برچسب برروی محصولات تراریخته را که از دیگر نوع محصولات متمایز بشود را الزامی نمی‌کنند، برنامه مطالعه سلامت روی این محصولات انجام نمی‌دهند و دولت‌ها اجازه می‌د‌هند که محصولات تراریخته بدون نشانی و بدون اینکه مسائل هشداردهنده درباره آنها اعلام شود، در فروشگاه‌ها جا خوش کند!!!!!!!!

این روزها بحث واردات و تولید محصولات کشاورزی تراریخته در کشور بسیار داغ است و عده ای طرفدار و متقابلاً برخی دیگر مخالف این محصولات بوده و استفاده از آن را برای جامعه مضر می دانند، اما آن چه در این میان حائز اهمیت است، ارزش گذاری و توجه به سلامت جامعه، به دور از منافع مادی برخی تولیدگان طمعکار می باشد.

در این بین، شناسایی اهداف دشمن، راه های جدیدی که برای نفوذ و تسلط پیش گرفته و به آرامی، بدون هیچ گونه ردی از خود، به سفره ایرانی هجوم آورده و سلامت آنها را نشانه گرفته است، بر کسی پوشیده نیست. دشمن بسیار مخفیانه از ابزار غذا برای صدمه زدن به کشور، امنیت ملی، سلامت جامعه، منابع و ذخایر کشور و تهی کردن نظام از درون تلاش می کند. در ظاهر صحبت از صلح و مذاکره و معاهده و عهدنامه و غیره می کند ولی در باطن به دشمنی خبیثانه خود ادامه می دهد. علاوه بر این برای منافع شخصی خود و با هدف کاهش جمعیت، با سلاح های مدرن خود از قبیل واکسن، دارو و راحت ترین و فراگیرترین سلاح یعنی غذای ناسالم مردم را بیمار می کنند. باید مثل همیشه هشیار و بسیار بصیر بود، زیرا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بزرگترین تهدید فعلی کشور ما، تهدیدات نرم است و متأسفانه شناخت پدیده های جنگ نرم غذا و دارو و موارد دیگر بسیار پیچیده است.دانشمندان، سیاستمداران و مسئولین ما باید بسیار هشیار و دقیق عمل کنند و توطئه های شوم دشمنان را نقش بر آب کنند.

نرگس ریاحی

,
,
, غذایی با طعم و بوی سیاست..., غذایی با طعم و بوی سیاست...,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه