اخبار داغ

تعطیلی نیمی از واحدهای تولیدی کردستان در دولت یازدهم!

تعطیلی نیمی از واحدهای تولیدی کردستان در دولت یازدهم!
بیش از نیمی از واحدهای تولیدی در استان کردستان، در حالت نیمه فعال و غیر فعال قرار دارند و بسته تسهیلاتی ارائه شده توسط دولت جهت احیای این واحدها نیز تاکنون نتوانسته است جانی دوباره به آن ببخشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نق از کُردتودی، بعضی از کشورها همچون مالزی، ترکیه و کره که موفقیت های جهشی را در عرصه اقتصاد داشته اند این است که صادرات را محور توسعه خود قرار داده اند و پیش نیاز اصلی در این امر تقویت زیر ساخت های توسعه ای کشور است و این به نوبه خود باید در استان ها مورد توجه قرار گیرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کُردتودی،,


 موضوع مهم بحث در صادرات محور بودن، تولید رقابتی است به این معنی که قیمت تمام شده محصول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که در صورت بالا بودن نرخ تمام شده محصولات داخلی، نمی‌توان با محصولات مشابه خارجی رقابت کرد.

,
,


در چند ماه اخیر دولت بسته ای تحت عنوان حمایت از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط ارائه داد که بر اساس آن به این واحدها تسهیلات بانکی جهت فعال شدن واحدهای غیر فعال و افزایش تولید واحدهای فعال تعلق می گیرد.

,
,


متاسفانه سنگ اندازی بانک های خصوصی در راه ارائه تسهیلات از یک سو و بهره بانکی بالای این تسهیلات از اثر بخش بودن این طرح کاسته است. این بهره بالای بانکی، قدرت رقابت را از تولیدکنندگان ایرانی می گیرد  و در نتیجه نمی‌توانند با محصولات مشابه خارجی رقابت داشته باشند.

,
,


بیش از نیمی از واحدهای تولیدی در استان کردستان، در حالت نیمه فعال و غیر فعال قرار دارند و بسته ارائه شده توسط دولت نیز تاکنون نتوانسته است جانی دوباره به آن ببخشد.

,
,


رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان در آذرماه سالجاری عنوان کرد: استان کردستان در پرداخت تسهیلات برای رونق تولید به واحدهای تولیدی مشکل دار رتبه ۲۳ را در کشور در اختیار دارد.

,
,


از سویی دیگر نرخ بالای سود تسهیلات بانکی موجب شده تا هیچ فعالیت تولیدی وتجاری سودمند نباشد و این امر شرایط برای فعالیت سودجویان ودلالان فراهم کرده است.

,
,

 

,

مشکلات و معضلات جدی بر سر راه تولید در استان کردستان وجود دارد. حفظ اشتغال موجود در کردستان و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی یکی از نیازهای ضروری در شرایط کنونی است.

,


تنها 1.5 درصد از کارگاه های تولیدی در کردستان بالای 100 نفر اشتغال دارند!
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در نشست تخصصی گروه علوم اقتصادی دانشگاه کردستان که در خرداد ماه سالجاری برگزار شد عنوان کرد: بیش از 60 درصد واحدهای تولیدی کردستان تعطیل و یا نیمه‌فعال هستند و 361 واحد تولیدی در کردستان با بالای 50 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

,
,
,


دره وزمی با بیان اینکه اکثر کارگاه‌های تولیدی در کردستان کوچک هستند، اظهار داشت: 53 درصد کارگاه‌های تولیدی کردستان خرد هستند، 43.5 درصد از کارگاه‌های موجود در کردستان 10 تا 50 نفر اشتغال دارند، 2 درصد 50 تا 100 نفر و تنها 1.5 درصد بالای 100 نفر اشتغال دارند.

,
,

 

,

روند تعطیلی واحدهای تولیدی در کردستان نتایج مخربی برای سایر بخش ها دارد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در اردیبهشت ماه سالجاری عنوان کرد: روند تعطیلی و غیرفعال شدن واحدهای تولیدی در کردستان نگران کننده است و این کار نتایج مخربی برای سایر بخش ها در کردستان به دنبال دارد.

,
,


حسینی افزود: تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در کردستان ضررهای جبران ناپذیر و زیادی برای مردم و نظام به وجود می آورد و به همین دلیل لازم است که در این زمینه مسئولان دولتی نگاه ویژه ای به این موضوع داشته باشند.

,
,


وی تصریح کرد: باید برای استان کردستان در بحث تسهیلات بانکی، بیمه و مالیات نسخه جداگانه‎ای لحاظ شود و ما به عنوان مدافع بخش خصوصی حامی بخش تولید هستیم زیرا تولید مهمترین مسئله در کشور است.

,
,


نیمی از واحدهای تولیدی در کردستان تعطیل و یا نیمه فعال هستند!
محمد دره وزمی در دهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در آذرماه سالجاری برگزار شد، گفت: تعداد واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان کردستان ۷۵۷ واحد است که از این تعداد ۳۹۱ واحد فعال، ۲۳۹ نیمه فعال و مابقی راکد هستند.

,
,
,


بر اساس آمار اعلامی رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان، اشتغال اسمی واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان ۱۲ هزار و ۷۵۸ نفر  است که اشتغال واقعی این واحدها ۸ هزار و ۷۷۵ واحد است.

,
,

 

,

متاسفانه باید بپذیریم که تولید در جامعه ما دچار مشکلات خاص خود است و قوانین موجود در کشور ما حامی تولید و تولیدکننده نیست. حمایت از تولیدکننده یک عزم ملی می‌خواهد و اصلاح اموری مانند نظام بانکی، نظام مالیاتی، مقررات بیمه‌ای و قوانین کار می‌تواند حامی تولیدکننده های داخلی باشد.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه