یک دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه تهران گفت: یکی از راههای انتقال ارگانیسمهای مواد بیولوژیکی، از طریق مواد غذایی و تغذیه است و یکی دیگر از عواملی که میتواند نقض حق دسترسی به مواد غذایی سالم را در پی داشته باشد تولید و مصرف محصولات غذایی تراریخته یا دستکاری ژنتیکی شده است که راههای انتقال این میکروارگانیسمها را میسر میکند، بنابراین "تولید تراریخته نقض حقوق بشر" است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صدیقه اشرف نیا، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرنگار سینا، حق دسترسی مردم به غذای سالم را از منظر حقوق بشر بررسی کرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صدیقه اشرف نیا، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرنگار سینا، حق دسترسی مردم به غذای سالم را از منظر حقوق بشر بررسی کرد., سینا,
وی ادامه داد: تغذیه در همه بخشهای زندگی افراد نقش مهمی دارد و عاملی است که تعیینکننده سلامت و یا عدم سلامت فرد است؛ غذای سالم و ایمن موجب گسترس و پیشرفت اقتصاد، تجارت و گردشگری هر کشوری است و نیز عامل مهمی در حمایت از توسعه پایدار جوامع محسوب میشود از طرفی موادغذائی ناسالم حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، انگل و یا مواد شیمیایی است که موجب ایجاد بیش از 200 نوع بیماری اعم از سرطان و... میشود.
اشرف نیا، گفت: حق بر غذای سالم حقی ثابت و پایدار برای همه افراد بشر است؛ این حق برای اولین بار در ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است چراکه اهمیت آن به اندازه اهمیت زنده ماندن انسان است.
این دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر، تصریح کرد: اما علیرغم صراحت و تاکید اسناد بین المللی و برگزاری کنفرانسهای متعددی در زمینه ایمنی و سلامت غذایی، امروزه شاهد نقض گسترده این حق در اقصی و نقاط جهان هستیم؛ عوامل متعددی میتواند نقض گسترده این حق را به دنبال داشته باشد اما در دنیای امروز، استفاده از فناوریهای جدید نوین زیستی چه به صورت عمدی و چه به صورت غیر عمدی، بیشترین عامل تهدید ایمنی غذا محسوب میشوند و میتواند سلامت و کیفیت غذایی را تا حد ممکن به خطر اندازد.
اشرف نیا، علاوه بر بیان اینکه آلوده ساختن مواد غذایی یکی از موثرترین راههای دستیابی به اهداف تروریستها یا افراد معترض و خرابکار است که در این صورت بحث بیوتروریسم غذایی مطرح میشود، به موضوع تراریخته نیز پرداخت و تصریح کرد: از سوی دیگر، در سالهای اخیر استفاده از غذاهای تراریخته(GMO) گسترش یافته است؛ بیشتر بحث هایی که توسط مخالفان این فناوری انجام میشود این است که این فناوری غیرطبیعی است؛ نگرانیهایی هم در زمینه آثار اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، زیست محیطی و ... این محصولات مطرح است؛ حساسیتزایی و سمی بودن غذاهای تراریخته هم یکی دیگر از نگرانیهای موجود است؛ ژنهای جدید وارد شده به محصول زراعی ممکن است با تولید پروتئینهای جدید باعث حساسیت زایی شده و یا با القای تغییرات متابولیکی در گیاهان میزان ترکیبات حساسیت زا یا سمی گیاه را افزایش دهد.
توجیه تراریخته با عناوین مختلف
این دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر، همچنین متذکر شد: غذاهای تراریخته طرفدارانی دارد که در دفاع از خود استدلال مینمایند که مهندسی ژنتیک با رفع موانع موجود در روشهای سنتی اصلاح نباتات، امکان استفاده از منابع عظیم ژنتیکی موجود در دنیا را برای اصلاح گیاهان فراهم ساخته است؛ این فناوری منجر به تولید محصولات تراریخته شده که در آن DNA خارجی میتواند از هر منبعی به گیاهان منتقل شود، بنابراین، در این فناوری امکان اصلاح گیاهان با انتقال ژنهای مقاومت به آفات و بیماریها، علف کشها، تنشهای غیرزیستی (خشکی، شوری و سرما) و همچنین بهبود کیفیت غذایی، انبارداری، محتوی غذایی و ... فراهم شده است؛ همچنین عامل دیگری که طرفداران این فناوری استفاده از غذاهای تراریخته رو توجیه مینمایند، نرخ رشد جمعیت جهان و در مقابل سیل گرسنگی که در جهان به صورت فراگیر وجود دارد، است؛ با وجودی که در حال حاضر غذای کافی برای جمعیت جهان وجود دارد اما باز هم بیش از 800 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه و فقر غذایی هستند؛ پیش بینی می شود که جمعیت جهان ( با نرخ رشد 7/1 درصد) در سال 2050 به 3/9 میلیارد نفر برسد، حدود 70 درصد مردم فقیر دنیا برای معیشت خود به کشاورزی وابستهاند.
وی با بررسی حق بر داشتن منابع غذایی سالم و ایمن که هر انسانی از آن برخوردار است و بایستی بدون تبعیض بین همه انسانها به طور برابر توزیع و پخش شود و اینکه این حق چگونه میتواند به هر دلیلی توسط تهدیدات نوین زیستی (تراریخته) مورد نقض قرار گیرد، گفت: ما به این نتیجه دست مییابیم، آلوده نمودن مواد غذایی با استفاده از تهدیدات نوین زیستی، روشی موثر و پایدار در تروریسم نوین محسوب میشود که نقض گسترده و فاحش حقوق بشر را در پی دارد و نیز صلح و امنیت بین المللی را به صورت جدی مورد تهدید قرار میدهد.
انتهای پیام/
, ,
وی ادامه داد: تغذیه در همه بخشهای زندگی افراد نقش مهمی دارد و عاملی است که تعیینکننده سلامت و یا عدم سلامت فرد است؛ غذای سالم و ایمن موجب گسترس و پیشرفت اقتصاد، تجارت و گردشگری هر کشوری است و نیز عامل مهمی در حمایت از توسعه پایدار جوامع محسوب میشود از طرفی موادغذائی ناسالم حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، انگل و یا مواد شیمیایی است که موجب ایجاد بیش از 200 نوع بیماری اعم از سرطان و... میشود.
, وی ادامه داد: تغذیه در همه بخشهای زندگی افراد نقش مهمی دارد و عاملی است که تعیینکننده سلامت و یا عدم سلامت فرد است؛ غذای سالم و ایمن موجب گسترس و پیشرفت اقتصاد، تجارت و گردشگری هر کشوری است و نیز عامل مهمی در حمایت از توسعه پایدار جوامع محسوب میشود از طرفی موادغذائی ناسالم حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، انگل و یا مواد شیمیایی است که موجب ایجاد بیش از 200 نوع بیماری اعم از سرطان و... میشود.,, ,
اشرف نیا، گفت: حق بر غذای سالم حقی ثابت و پایدار برای همه افراد بشر است؛ این حق برای اولین بار در ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است چراکه اهمیت آن به اندازه اهمیت زنده ماندن انسان است.
, اشرف نیا، گفت: حق بر غذای سالم حقی ثابت و پایدار برای همه افراد بشر است؛ این حق برای اولین بار در ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است چراکه اهمیت آن به اندازه اهمیت زنده ماندن انسان است.,, ,
این دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر، تصریح کرد: اما علیرغم صراحت و تاکید اسناد بین المللی و برگزاری کنفرانسهای متعددی در زمینه ایمنی و سلامت غذایی، امروزه شاهد نقض گسترده این حق در اقصی و نقاط جهان هستیم؛ عوامل متعددی میتواند نقض گسترده این حق را به دنبال داشته باشد اما در دنیای امروز، استفاده از فناوریهای جدید نوین زیستی چه به صورت عمدی و چه به صورت غیر عمدی، بیشترین عامل تهدید ایمنی غذا محسوب میشوند و میتواند سلامت و کیفیت غذایی را تا حد ممکن به خطر اندازد.
, این دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر، تصریح کرد: اما علیرغم صراحت و تاکید اسناد بین المللی و برگزاری کنفرانسهای متعددی در زمینه ایمنی و سلامت غذایی، امروزه شاهد نقض گسترده این حق در اقصی و نقاط جهان هستیم؛ عوامل متعددی میتواند نقض گسترده این حق را به دنبال داشته باشد اما در دنیای امروز، استفاده از فناوریهای جدید نوین زیستی چه به صورت عمدی و چه به صورت غیر عمدی، بیشترین عامل تهدید ایمنی غذا محسوب میشوند و میتواند سلامت و کیفیت غذایی را تا حد ممکن به خطر اندازد.,, ,
اشرف نیا، علاوه بر بیان اینکه آلوده ساختن مواد غذایی یکی از موثرترین راههای دستیابی به اهداف تروریستها یا افراد معترض و خرابکار است که در این صورت بحث بیوتروریسم غذایی مطرح میشود، به موضوع تراریخته نیز پرداخت و تصریح کرد: از سوی دیگر، در سالهای اخیر استفاده از غذاهای تراریخته(GMO) گسترش یافته است؛ بیشتر بحث هایی که توسط مخالفان این فناوری انجام میشود این است که این فناوری غیرطبیعی است؛ نگرانیهایی هم در زمینه آثار اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، زیست محیطی و ... این محصولات مطرح است؛ حساسیتزایی و سمی بودن غذاهای تراریخته هم یکی دیگر از نگرانیهای موجود است؛ ژنهای جدید وارد شده به محصول زراعی ممکن است با تولید پروتئینهای جدید باعث حساسیت زایی شده و یا با القای تغییرات متابولیکی در گیاهان میزان ترکیبات حساسیت زا یا سمی گیاه را افزایش دهد.
, اشرف نیا، علاوه بر بیان اینکه آلوده ساختن مواد غذایی یکی از موثرترین راههای دستیابی به اهداف تروریستها یا افراد معترض و خرابکار است که در این صورت بحث بیوتروریسم غذایی مطرح میشود، به موضوع تراریخته نیز پرداخت و تصریح کرد: از سوی دیگر، در سالهای اخیر استفاده از غذاهای تراریخته(GMO) گسترش یافته است؛ بیشتر بحث هایی که توسط مخالفان این فناوری انجام میشود این است که این فناوری غیرطبیعی است؛ نگرانیهایی هم در زمینه آثار اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، زیست محیطی و ... این محصولات مطرح است؛ حساسیتزایی و سمی بودن غذاهای تراریخته هم یکی دیگر از نگرانیهای موجود است؛ ژنهای جدید وارد شده به محصول زراعی ممکن است با تولید پروتئینهای جدید باعث حساسیت زایی شده و یا با القای تغییرات متابولیکی در گیاهان میزان ترکیبات حساسیت زا یا سمی گیاه را افزایش دهد.,, ,
توجیه تراریخته با عناوین مختلف
, توجیه تراریخته با عناوین مختلف, توجیه تراریخته با عناوین مختلف,این دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر، همچنین متذکر شد: غذاهای تراریخته طرفدارانی دارد که در دفاع از خود استدلال مینمایند که مهندسی ژنتیک با رفع موانع موجود در روشهای سنتی اصلاح نباتات، امکان استفاده از منابع عظیم ژنتیکی موجود در دنیا را برای اصلاح گیاهان فراهم ساخته است؛ این فناوری منجر به تولید محصولات تراریخته شده که در آن DNA خارجی میتواند از هر منبعی به گیاهان منتقل شود، بنابراین، در این فناوری امکان اصلاح گیاهان با انتقال ژنهای مقاومت به آفات و بیماریها، علف کشها، تنشهای غیرزیستی (خشکی، شوری و سرما) و همچنین بهبود کیفیت غذایی، انبارداری، محتوی غذایی و ... فراهم شده است؛ همچنین عامل دیگری که طرفداران این فناوری استفاده از غذاهای تراریخته رو توجیه مینمایند، نرخ رشد جمعیت جهان و در مقابل سیل گرسنگی که در جهان به صورت فراگیر وجود دارد، است؛ با وجودی که در حال حاضر غذای کافی برای جمعیت جهان وجود دارد اما باز هم بیش از 800 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه و فقر غذایی هستند؛ پیش بینی می شود که جمعیت جهان ( با نرخ رشد 7/1 درصد) در سال 2050 به 3/9 میلیارد نفر برسد، حدود 70 درصد مردم فقیر دنیا برای معیشت خود به کشاورزی وابستهاند.
, این دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بشر، همچنین متذکر شد: غذاهای تراریخته طرفدارانی دارد که در دفاع از خود استدلال مینمایند که مهندسی ژنتیک با رفع موانع موجود در روشهای سنتی اصلاح نباتات، امکان استفاده از منابع عظیم ژنتیکی موجود در دنیا را برای اصلاح گیاهان فراهم ساخته است؛ این فناوری منجر به تولید محصولات تراریخته شده که در آن DNA خارجی میتواند از هر منبعی به گیاهان منتقل شود، بنابراین، در این فناوری امکان اصلاح گیاهان با انتقال ژنهای مقاومت به آفات و بیماریها، علف کشها، تنشهای غیرزیستی (خشکی، شوری و سرما) و همچنین بهبود کیفیت غذایی، انبارداری، محتوی غذایی و ... فراهم شده است؛ همچنین عامل دیگری که طرفداران این فناوری استفاده از غذاهای تراریخته رو توجیه مینمایند، نرخ رشد جمعیت جهان و در مقابل سیل گرسنگی که در جهان به صورت فراگیر وجود دارد، است؛ با وجودی که در حال حاضر غذای کافی برای جمعیت جهان وجود دارد اما باز هم بیش از 800 میلیون نفر در جهان دچار سوء تغذیه و فقر غذایی هستند؛ پیش بینی می شود که جمعیت جهان ( با نرخ رشد 7/1 درصد) در سال 2050 به 3/9 میلیارد نفر برسد، حدود 70 درصد مردم فقیر دنیا برای معیشت خود به کشاورزی وابستهاند.,, ,
وی با بررسی حق بر داشتن منابع غذایی سالم و ایمن که هر انسانی از آن برخوردار است و بایستی بدون تبعیض بین همه انسانها به طور برابر توزیع و پخش شود و اینکه این حق چگونه میتواند به هر دلیلی توسط تهدیدات نوین زیستی (تراریخته) مورد نقض قرار گیرد، گفت: ما به این نتیجه دست مییابیم، آلوده نمودن مواد غذایی با استفاده از تهدیدات نوین زیستی، روشی موثر و پایدار در تروریسم نوین محسوب میشود که نقض گسترده و فاحش حقوق بشر را در پی دارد و نیز صلح و امنیت بین المللی را به صورت جدی مورد تهدید قرار میدهد.
, وی با بررسی حق بر داشتن منابع غذایی سالم و ایمن که هر انسانی از آن برخوردار است و بایستی بدون تبعیض بین همه انسانها به طور برابر توزیع و پخش شود و اینکه این حق چگونه میتواند به هر دلیلی توسط تهدیدات نوین زیستی (تراریخته) مورد نقض قرار گیرد، گفت: ما به این نتیجه دست مییابیم، آلوده نمودن مواد غذایی با استفاده از تهدیدات نوین زیستی، روشی موثر و پایدار در تروریسم نوین محسوب میشود که نقض گسترده و فاحش حقوق بشر را در پی دارد و نیز صلح و امنیت بین المللی را به صورت جدی مورد تهدید قرار میدهد.,, ,
انتهای پیام/
, انتهای پیام/,
ارسال دیدگاه