شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان خراسان جنوبی
ساعت: 13:52 منتشر شده در مورخ: 1395/12/24 شناسه خبر: 1064076
در آستانه نوروز/
تب و تاب بازار داغ ماهی قرمز در بیرجند/ نکات مفید در خرید و نگه داری ماهی قرمز
با نزدیکی به ایام سال نو فروش ماهی قرمز بازار گرمی پیدا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خاورستان، با نزدیکی به ایام سال نو، فروش ماهی قرمز بازار گرمی پیدا کرده است؛ این روزها شلوغی خیابان ها، تب و تاب خریدها حکایت از فرارسیدن سال جدید دارد.

 

یکی از چیزهایی که در این ایام نشان از آمدن نوروز می دهد فروش سبزه و ماهی قرمز است که دیگر این روزها بساطشان در برخی از خیابان ها پهن شده است.

 

دربرخی پیاده روها، آکواریوم های ماهی قرمز و کودکانی که برای خود ماهی های قرمز خوش رنگ و سر حال را انتخاب می کنند نوید آمدن نوروز را می دهند.

 

انگار برای ایرانی ها وجود ماهی قرمز یکی از ملزومات سفره هفت سین است و تقاضا و استقبال برای خرید این ماهی در ایام آخر سال بسیار افزایش می یابد.

 

ماهی قرمز از دیرباز آذین بخش سفره های هفت سین ایرانیان بوده است، ماهیان کوچکی که راه هایی دور و نزدیک از استخرهای پرورش ماهی تا سفره های هفت سین طی می کنند تا شادی بخش کودکان باشند.

 

ماهی ‌قرمز در فرهنگ ایرانی به معنای مهر، پیروزی، شادی، سرزندگی و برکت شناخته می شود.

 

یکی از کسبه های بیرجندی گفت: در حال حاضر در بازار بیرجند این ماهی با قیمت های یک هزار تا پنج هزار تومان به فروش می رسد.

 

وی افزود: بازار ماهی قرمز این روزها داغ است و این ماهی رکن اصلی سفره هفت سین است.

 

ماهی قرمز کوچک یا همان ماهی طلایی (Goldfish) از معمول ترین ماهی هایی است که در منزل می توان از آنها نگهداری کرد. این حیوان کوچک خانگی که بسیار جذاب و دوست داشتنی است، در صورت مراقبت مناسب می تواند تا چند سال در کنار ما در منزل زندگی کند اما متاسفانه به خاطر قیمت ارزان آن، اغلب توجه لازم به آن نمی شود و در شرایط نامناسب نگهداری می گردد، لذا بیش از چند ماه عمر نمی کند.

 

*ظرف نگهداری

اولین موضوعی که می تواند به عنوان یک عامل مهم در عمر بیشتر ماهی موثر باشد، محل زندگی آن است و ماهی ها را نباید در ظروف کوچک نگاه داشت. ماهی ها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب می شود. هر چه سطح مقطع بالای تنگ کوچک تر باشد، اکسیژن کمتری می تواند وارد آب شود.پس سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک برای نگهداری ماهی ها استفاده نکنید.

 

*آب
از آنجایی که ماهی در تمام طول عمر خود در آب می باشد، لذا لازم است آبی که برای زندگی آن انتخاب می کنیم دارای شرایط مناسب زندگی باشد. معمولا استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهی های قرمز ایجاد نمی کند. اما قبل از کنار گذاشتن آب برای ظرف ماهی، بگذارید یک دقیقه آب از شیر برود. این کار باعث می شود برخی مواد شیمیایی که احتمالا در لوله رسوب کرده اند بیرون بروند. برای اطمینان از خارج شدن موادی مانند کلر، باید قبل از عوض کردن آب ماهی ها، بگذارید که آب به مدت یک شبانه روز در ظرف بماند و بعد ماهی را داخل آن بیندازید. همچنین این عمل باعث می شود که آب دمای محیط را گرفته و تغییر آن برای ماهی ها خطری در بر نداشته باشد.

 

هرگز نباید اجازه دهید که آب ظرف ماهی ها کثیف شود، این کار می تواند باعث بیماری، کوتاهی عمر و در نهایت مرگ آنها شود؛ شما باید در طول هفته یک یا دو بار آب ظرف ماهی ها را عوض کنید.

 

 برای تعویض آب تنگ ماهی، هرگز آب را یک دفعه عوض نکنید بلکه با آرامش کامل، نیمی از آب ظرف را خالی کرده و سپس کم کم آب خالی شده از ظرف را با آبی که از یک روز قبل نگه داشته اید (برای خارج کردن کلر آب) جایگزین کنید. در هر صورت باید سعی کنید که کمترین استرس را به ماهی های کوچک منتقل کنید.

 

*غذای ماهی
ماهی های قرمز کوچک، حیوانات بسیار سخت جانی هستند و هر چیزی را می خورند. لذا به راحتی می توانید در شرایطی که غذای مناسب در دسترس ندارید از خرده های نان، شیرینی و ... به مقدار کم به عنوان غذا به آنها بدهید.

 

در ارتباط با غذا دادن باید دقت کنید که دادن زیاد غذا به آنها و ماندن آنها در ظرف باعث آلودگی آب شده و برای ماهی ها خطراتی به همراه خواهد داشت. سعی کنید به مقدار بسیار بسیار کم، در سه نوبت غذایی همانند خودتان به آنها غذا دهید و مقدار آن باید به گونه ای باشد که غذای اضافی در آب نماند.

 

*دمای محیط
بهترین دما برای زندگی این ماهی ها از حدود 10 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید به طور ناگهانی تغییر کند. اما تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آنها قابل تحمل می باشد.

 

*نور
ماهی های قرمز کوچک نیز همانند سایر حیوانات یا گیاهان احتیاج به نور خورشید دارند. محل نگهداری آنها باید به گونه ای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود؛ هرگز آنها را در زیر نور مستقیم و شدید آفتاب قرار ندهید.

 

*سایر شرایط
ریختن شن یا ماسه کف ظرف می تواند حس بودن در منزل را برای این ماهی ها بیشتر کند. دقت کنید که بیش از دو یا سه سانتیمتر ارتفاع ماسه کف ظرف نباشد، چرا که در غیر این صورت می تواند محیط خوبی برای رشد خزه و باکتری ها باشد. همچنین باید از ماسه ایی استفاده کنید که لبه های تیز نداشته باشد تا باعث زخمی شدن ماهی ها نشود. در این رابطه هرگز از ماسه های رنگ شده استفاده نکنید.

 

در هنگام خرید ماهی باید به نکات زیر توجه کرد:

 

ماهی قرمز، دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و از خرید ماهیانی که علائمی چون جمع شدن و تا خوردن باله‌ها، وجود لکه های پنبه مانند در اطراف دهان، زخم یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز روی بدن دارند ، خودداری شود.

 

لبه باله‌ها نباید خورده و سائیده شده باشد، چشم‌ها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد و پولک‌های (فلس‌های) ماهی نیز نباید ریخته شده باشد.

 

یک پزشک عمومی در خصوص احتمال ابتلا به بیماری در اثر تماس با ماهی قرمز می گوید: ماهی های قرمز به علت اینکه اغلب در آب های آلوده پرورش و تکثیر می یابند باعث انتقال میکروب به بدن انسان می شوند.
 

وی افزود: این میکروب ها از طریق مدفوع ماهی قرمز وارد آب شده و هنگام تعویض آب تنگ ماهی با دست های انسان تماس یافته و منتقل می شوند.
 

پزشک عمومی خاطرنشان کرد: فروشندگان ماهی و کودکان بیشتر در معرض انتقال میکروب از ماهی قرمز هستند.
 

وی یادآورشد: فروشندگان ماهی قرمز و کسانی که در منازل خود در روزهای نخست سال آب تنگ ماهی را تعویض می کنند باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و پس از این کار دست های خود رابه خوبی با موادشوینده مناسب بشویند.

 

انتهای پیام/

http://dana.ir/1064076
ارسال نظر
نظرات
کانال_دانا_داخلی نیشگون نیوز سلام_صفحات_داخلی
Page Generated in 0/0562 sec