کارشناس دامپزشکی با اشاره به اینکه ماهیان قرمز می توانند عامل انتقال بیماریهایی مانند پوستی، حساسیتها، بیماری های گوارشی و بخصوص سل جلدی باشند، گفت: به منظور رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی و حفظ سلامت خانوادهها به ویژه کودکان، از عموم شهروندان می خواهیم ماهی زینتی خود را از مراکز مجاز که دارای مجوز موقت فروش ماهی هستند تهیه کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛محمد نظری کارشناس اداره دامپزشکی شهرستان سمنان در گفتگو با خبرنگار قومس اظهار کرد: برخی از بیماریها بین انسان و حیوان مشترک بوده و قابلیت سرایت به انسان را دارد، در این بین ماهیان تزئینی نیز از این امر مستثنی نیستند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, .,وی با اشاره به اینکه ماهیان قرمز می توانند عامل انتقال بیماریهایی مانند پوستی ، حساسیتها ، گوارشی و بخصوص سل جلدی باشند ابراز کرد: به منظور رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی و حفظ سلامت خانوادهها به ویژه کودکان، از عموم شهروندان می خواهیم ماهی زینتی خود را از مراکز مجاز که دارای مجوز موقت فروش ماهی هستند تهیه کنند.
,این کارشناس دامپزشکی تصریح کرد: مراکز بهداشتی، مراکزی هستند که دارای مکان های سرپوشیده و مجهز به لوازم شست و شو و ضد عفونی مناسب هستند.
, .,نظری افزود: مراقب باشیم کودکان از دست زدن و بازی کردن با ماهی گلی پرهیز کنند چرا که ممکن است عوامل آلودگی احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.
,وی با بیان اینکه افراد باید پس از دست زدن به ماهی شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون را انجام دهند اذعان کرد: همچنین اگر شهروندان سابقه بیماری پوستی و حساسیت دارند برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری آن از دستکش استفاده کنند.
,کارشناس اداره دامپزشکی شهرستان سمنان خاطرنشان کرد: باید از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای علایم بیماری خودداری شود و ماهیان تلف شده در نخستین فرصت ممکن از آب خارج شوند.
,محمد نظری اضافه کرد: ظروف نگهداری این ماهیها باید از حجم مناسب، دارای هوادهی خوب، لوازم شستوشو و ضد عفونی و سقف برخوردار باشد.
, .,وی اظهار کرد: برای ضد عفونی کردن ظرف های نگهداری ماهی، می توان از نمک طعام با غلظت سه درصد و یا پرمنگنات سدیم، پرکلرین و بتادین استفاده کرد.
, .,این کارشناس با با بیان اینکه برای طول عمر بیشتر ماهی ها باید از ظروف با حجم مناسب و دهان گشاد همراه با آب کلرزدایی شده استفاده کرد گفت: مقدار آب توصیه شده به ازای هر ماهی ۲ لیتر می باشد.
,نظری بیان کرد: توصیه می شود برای تغذیه ماهی از غذای آماده که در فروشگاهها وجود دارد استفاده شود.
, .,وی تاکید کرد: در صورت استفاده از آب آشامیدنی شهری برای تعویض آب ماهی، آب شهری را دست کم 12 ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس آب ماهیان را عوض کنید و آب کثیف ظرف ماهی را در چاه فاضلاب تخلیه ریخته و از ریختن آن در معابر عمومی و باغچه خودداری کنید.
, .,کارشناس اداره دامپزشکی شهرستان سمنان ابراز کرد: شهروندان در صورتی که تمایلی به نگهداری ماهی پس از تعطیلات نوروز ندارند، باید از رها کردن ماهی ها در منابع آبی امتناع کرده و از مکان های مشخص شده توسط شهرداری استفاده کنند.
, .,محمد نظری در پایان عنوان کرد: جهت حفظ منابع طبیعی از کلیه همشهریان خواهشمندیم از آزاد سازی ماهی های آکواریومی ( بخصوص ماهی قرمز ) در آبهای آزاد و یا استخرهای نگهداری ماهی خودداری کنند.
, .,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه