اخبار داغ

چشمه نچیران( کانی نه چیران)از جاذبه های گردشگری بخش ننور در بانه

چشمه نچیران( کانی نه چیران)از جاذبه های گردشگری بخش ننور در بانه
چشمه همیشه جوشان نچیران در شهر بویین، از توابع بخش ننور یکی از جاذبه های طبیعی این بخش است که همواره در حال خروش است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آرباباخبر،  شهر بوئین با هزار و 485 نفر جمعیت در پنج کیلومتری شهر بانه و 10 کیلومتری مرز سیرانبند واقع شده که یکی از مناطق گردشگری با طبیعتی بکر و زیبا است.

این شهر دارای منابع آبی فراوان و چشمه های معروفی است که چشمه نچیران از جمله معروفترین این چشمه ها می باشد که بیشترین مصرف آن برای مصارف کشاورزی می باشد.

نچیران در زبان کردی به معنی شکار است و شاید وجه تسمیه این چشمه به این نام نیز برگرفته از این معنی باشد چرا که اطراف این چشمه را کوه های بلندی احاطه کرده اند که به گفته اهالی بومی این منطقه، در زمان های گذشته شکارگاه صیادان بوده که این شکارچیان برای استراحت و رفع خستگی به کنار این چشمه می آمدند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آرباباخبر،,
,
,
,
,


و نقل قول دیگری که اهالی بومی این منطقه برای نامگذاری این چشمه به نچیران ذکر می کنند برگرفته از همین موضوع می باشد به این شکل که هالی بومی بخش ننور بر این باورند که شیرین و فرهاد برای شکار به این منطقه آمده و برای رفع خستگی و نوشیدن آب در سر این چشمه اتراق کرده اند.


محمد صالح معروفی یکی از قدیمی ترین اهالی شهر بویین است که پیشینه تاریخی چشمه نچیران را متعلق به صدها سال پیش از این می داند و در این رابطه به خبرنگار آرباباخبر می گوید: پدرم که بالغ بر 110 سال عمر دارد از پدرش شنیده که می گفته از وقتی که به یاد دارند این چشمه بوده است.

وی در ادامه می افزاید: نچیران در گذشته ظاهراً منسوب به دو برادر بوده است که برای آبیاری زمین های زراعی خود از آن استفاده می کرده اند و بعدها به دلیل نیت پاک دو برادر در استفاده عادلانه از این چشمه خداوند به آن برکت داده است.

,
,
,
,
,
,
,

 

,

محمد رحیمی بخشدار بخش ننور بانه نیز در خصوص چشمه نچیران گفت: این چشمه در سال 1372 با نظارت جهاد سازندگی و اهالی روستای بویین حصار کشی شده و هم اکنون 98 بالغ بر 100 هکتار از اراضی باغی و زراعی منطقه را تحت پوشش خود دارد.

بخشدار ننور در ادامه افزود: از اهالی بویین شنیده است که در زمان های قدیم که برف زیاد می بارید آب چشمه سرریز کرده و وبه وسط جاده می آمد تا بدان جایی که تا سبر ماشین هایی که از این محل عبور می کردند نیز می رسیده است.
 

,
,
,
,

عثمان رشیدی یکی از بهورزان خانه بهداشت بویین نیز در مورد آب چشمه نیچران به خبرنگار آرباباخبر گفت: برخی از اهالی منطقه بر این باورند که آب چشمه نیچران قابل شرب نیست و همین امر موجب شد تا ما نمونه های متعددی از آب چشمه را برای آزمایش به مرکز بهداشت شهرستان برای آزمایشات بیولوزیکی بفرستیم که نتیجه آزمایشات خلاف ادعای اهالی بومی منطقه را ثابت می کرد و آب این چشمه هیچ گونه مواد خطرناک برای مصرف انسان ندارد ولی با توجه به اینکه از قدیم الایام بیشتر از آب این چشمه برای زراعت استفاده می کردند اکنون نیز همین رویه را ادامه می دهند و با اندکی کلر می توان برای مصارف نوشیدن نیز از آن استفاده کرد



انتهای پیام/

,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه