اخبار داغ

یادداشت/ مرتضی بری

انتخابات شورای شهر به سبک و سیاق قبیله ای در پارس آباد

انتخابات شورای شهر به سبک و سیاق قبیله ای در پارس آباد
یکی از بزرگترین معضلات انتخابات شوراهای اسلامی در پارس آباد مغان، نگاه طایفه گرانه مردم این شهرستان مرزی طی ادوار گذشته تا کنون است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آران مغان، قبل از ورود مخاطبان محترم به این مطلب به استحضار می رسانم با عنایت به قرار گرفتن در انتخابات پنجمین دوره شورای های اسلامی شهر و روستا در 29 اردیبهشت ماi سال 96 این تحلیل حاصل بیان دیدگاه شخصی این حقیر در چارچوب مجموعه قوانین خبری و تحلیلی می باشد که در آن هیچ فرد، گروه، حزب، طایفه و بطور کلی شخص خاصی از نمایندگان محترم شورای اسلامی شهر پارس آباد در ادوار گذشته و حال نمی باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آران مغان, آران مغان, آران مغان,

مضافاً اینکه به عنوان یک تحلیل و با توجه به اینکه چند سالی سایر رویدادهای این شهرستان را ارزیابی مختصری نموده ام به نوشتن این مطلب پرداخته ام.

,

نکته دیگر اینکه نقدهایی که درباره شوراها بحث شده مربوطه به یک دوره خاص و یا اعضای شورای اسلامی پارس آباد در گذشته وحال نمی باشد ضمن اینکه در ابتدا از خدمات و زحمات کلیه اعضای محترم شورای اسلامی و همچنین شهرداران گذشته و حال شهر پارس آباد که مطمئناً با وجود مشکلات فراوان زحمات زیادی را این راستا متحمل شده اند تشکر و قدردانی می نمایم.

,

سکوت فرهنگی و نگرش ضعیف فرهنگی بر ادوار گذشته شواری شهر پارس آباد حاکم بود

, سکوت فرهنگی و نگرش ضعیف فرهنگی بر ادوار گذشته شواری شهر پارس آباد حاکم بود,

با مقدمه این جمله که در ادوار گذشته و حال شورای شهر پارس آباد تفاوت نگرش فرهنگی فاحشی بین اعضای شوراها و شهرداران وجود داشت اما در یک نگاه کلی و اجمالی عدم نگرش فرهنگی این مجموعه امری اجتناب ناپذیربود تا جایی که در برنامه ها و مناسبات مهم فرهنگی بویژه در ادوار گذشته شاهدحضور بی رنگ و یا کم رنگ شهرداری و شوراهای اسلامی بوده ایم.

,

امروزه موفقیت هرشورا و شهرداری در اولین نگاه معطوف به نگاه و سلیقه ی فرهنگی آنهاست شهرداری و شورای اسلامی نباید فراموش کند اگر می خواهند از منظرمردم چهره قابل قبولی باشندباید مسائل فرهنگی را اولویت اول قرار دهند.

,

با ورود و اولین نگاه به فضای فرهنگی شهرهای اطراف این نکته به ذهن ما می رسد که شهرداری حرف اول فرهنگی در آن شهرها می زند اما متأسفانه این مسئله در شهر ما کاملاً برعکس و متضاد است.

,

شهرداری و شورای شهر خیلی کم رنگ و کم رمق در سلیقه شهری که یک یک فرهنگ تلقی می شود دیده می شوند. بنابراین شوراهای محترم و همچنین شهرداران عزیز بدانند تا به شهر سلیقه فرهنگی یا همان زیبا سازی شهری را جلوه گر شهروندان نکنند مردم متوجه زحمات آنها نخواهند شد چرا که مخاطب فرهنگ از راه فرهنگ سایر خدمات را می بیند.

,

ضرورت حضور چهره های فرهنگی و نواندیش در شورای جدید

, ضرورت حضور چهره های فرهنگی و نواندیش در شورای جدید,

یکی از مشهودترین ضعف هایی که ادوار گذشته شورای اسلامی پارس آباد به وضوح قابل مشاهده بود عدم نگرش فرهنگی در مجموعه شورا و شهرداری و نبود چهره های شاخص فرهنگی بود. این در حالیست که در اکثر نقاط کشور حضور چهره های فرهنگی در اکثریت بود.

,

اصولاً در نشست ها و تصمیمات فرهنگی هرشهر، باید شهرداری و شورا حرف اول رابزند اما در طی چندسال گذشته نه تنها شاهد هیچ حرکت فرهنگی قابل ملاحظه ای از طرف شهرداری و شورا نبوده ایم بلکه شاهد سکوت فرهنگی این مجموعه بوده ایم البته استثنا عضو های با قدرت مانور محدود فرهنگی بعضاً بوده که میدان با آنها داده نمی شود.

,

مردم فرهنگی و فرهنگ دوست ما باید توجه داشته باشند در انتخاب های آینده خود در شورای شهر به چهره های فرهنگی و نواندیش و حتی جوانان فرهنگی که مظلومترین افراد در ساختار شورا در چند دوره گذشته بوده اند عنایت ویژه ای داشته باشند و مطمئناً نتیجه حضور افراد فرهنگی بویژه جوانان می تواند تفاوت های قابل ملاحظه ای در فرهنگ این شهر ایجاد نماید.

,

نگاه طایفه ای بزرگترین معضل شورای اسلامی پارس آباد در دوره های گذشته

, نگاه طایفه ای بزرگترین معضل شورای اسلامی پارس آباد در دوره های گذشته,

در عصر امروزی که فرهنگ مقوله اول آن است معضلی به نام نگاه قومی و قبیله ای دامن گیر اتاق فکر شهرستان پارس آباد شد.

,

متأسفانه نگاه طایفه ای و قومی یکی از مهم ترین و اساسی ترین هدف های از پیش وعده داده شده شوراهای اسلامی در ادوارگذشته بود؛ تفکرغلط و نابجایی که نه تنها هیچ کمکی به توسعه وعمران شهری لیکک نکرده است بلکه ضربات جبران ناپذیری به این شهر وارد کرده است. نگاه طایفه ای و در نتیجه آن انتخاب شهردار طایفه ای بدون هیچ فن و تخصصی و حتی بدون هیچ گونه سابقه و توان مدیریتی اصلی ترین معظل شورا و شهرداری در این شهر بوده است که برای ریشه کن کردن این فرهنگ ناصحیح و غلط تلاش گسترده ای از طرف نخبگان و سیاسیون در جهت از بین بردن فرهنگ انتخاب شورای طایفه ای و رواج شایسته سالاری فردی لازم وضروری است.

,

به جای انتخاب طایفه ای سیاسی و تشکیلاتی رأی دهیم

, به جای انتخاب طایفه ای سیاسی و تشکیلاتی رأی دهیم,

تجربه چند دوره گذشته شورای شهر پارس آباد حاکی از انتخاب های صرفاً طایفه ای و برحسب حاکمیت قومی و قبیله ای در انتخاب اعضای شورای اسلامی پارس آباد داشت که در این تحلیل به آسیب ها و آفت های این نوع انتخاب پرداخته شد؛ در کشور ما که شیوه انتخاب برحسب تفکر سیاسی دموکراسی است انتخاب با رویکرد حزبی تشکیلاتی حرف اول را می زند و نگاه طایفه ای و قومی نگرش سخیفی است که در تضاد با شایسته سالاری است و بدون تردید این نگرش و این شیوه انتخاب برای مردم یک نظام اسلامی که شیوه انتخاب آن مبتنی بر ارزش های اسلامی و انسانی است و بر اصل دموکراتیک استوار است و جایگاهی نخواهد داشت.

,

آنچه لازم است همشهریان عزیز در انتخابات آینده شورای اسلامی شهر مدنظر داشته باشند ترجیح دادن تشکیلات حزبی بر تشکیلات قومی و قبیله ای است که این مسئله باید توسط خواص و کاندیدای که وارد این عرصه می شوند بخوبی مدیریت شود و مردم را از روی آوردن به مسائل قومی وقبیله ای برحذر نمایند و کاندیدای محترم بیشتر تمرکز خود را بر پایه تشکیلات حزبی وسیاسی گمارند تا با این شیوه انتخاب هم فرهنگ رأی دادن مردم را به سمت سوی درست و صحیح تری سوق دهند و هم با پشتوانه حزبی که تلفیقی از همه قشرهای مردم است بتوانند در صورت موفقیت درآینده پاسخگویی برای عموم مردم باشند و نه قوم و تشکیلات خاصی چرا که هم اکنون زمان آن فراسیده که دیگر با تفکر قومی رأی ندهیم و بیشتر سیاسی اندیش باشیم.

,

مردم فرهنگ انتخاب شورا را تغییر دهند

, مردم فرهنگ انتخاب شورا را تغییر دهند,

با تکیه بر این نکته که تصور می شود مردم به طور کلی از انتخاب شوراهای گذشته رضایت خوبی نداشته اند باید پذیرفت که ما مردم در انتخاب شورا تاکنون هیچ کمک به خواسته های بحق شهری خودنکرده ایم و تازمانی که شهروند منتظرمعرفی کاندید از طرف طایفه ، قوم و ایل وتبار خود است ما نمی توانیم شاهد رشد و شکوفایی شهر خودباشیم چرا که انتخاب فامیلی و طایفه در مقابل شایسته سالاری فردی قرارمی گیرد و در نتیجه شاهدحضور افرادی ضعیف و ناتوان در شورا و نهایتا درشهرداری می شود، بنابراین مردم باید در انتخاب شورا از نگاه طایفه ای و قومی خارج شده و به کسانی رأی دهند که توانایی اداره شهر در ابعاد مخلتف فرهنگی- اجتماعی، عمرانی و مدیریتی راداشته باشند. هرچند این امیدواری در انتخابات آینده شورا احساس می شود.

,

نباید سرنوشت شورای شهر را روستاهای همجوار تعیین کنند

, نباید سرنوشت شورای شهر را روستاهای همجوار تعیین کنند,

سرنوشت بیش از90درصد منتخبان ادوارگذشته شورای اسلامی شهرستان پارس آباد را دوستان و بستگان طایفه ای و قومی آنها در روستاهای همجوار تعیین کرده اند! و این موضوع مختص یک یا چند کاندید خاص نیست بلکه متعلق به همه منتخبان شورا در ادوار مختلف بود.

,

با طرح این سوال که سرنوشت شهر خود را چرا اطرافیان مشخص نمایند باید این نگاه و تفکر غلط که متأسفانه در خیال کنونی همه کاندیدهای آینده شورای اسلامی حکمفرما شده است را ریشه کن کرد امری که منجر به نابودی شایسته سالاری و حاکمیت ناکارآمدی فردی در شورا می شود.

,

از طرفی، انتظاری  که در این دوره از متولیان برگزاری انتخابات می رود این است که سازوکارهای نظارتی خود را به نحوی مدیریت نمایند که از ورود افراد از بیرون شهر و روستاها جلوگیری نمایند تا سرنوشت پارس آباد را ساکنان این شهر  مرزی تعیین نمایند و روستاییان عزیز به آبادی روستای خود بیاندیشند، چرا که چهره فعلی پارس آباد چهره شهری است ما حصل رأی های روستا های همجوار است.

,

در این انتخابات برخی برای بازیافت سیاسی خود به صحنه می آیند

, در این انتخابات برخی برای بازیافت سیاسی خود به صحنه می آیند,

اصولا یکی از شگردهای افراد سیاسی که مدتی در صحنه سیاسی آسیب سیاسی و یا آفت سیاسی دامن گیر آنها درگذشته شده است ناچارا باید از راههای فرعی دیگری وارد جاده سیاست شوند تا به آزادراه اصلی و قبلی خود باز گردند و از قافله این علم شرین (سیاست) عقب نماند.

,

در انتخابات آتی شورای اسلامی پارس آباد تصور می شود چهره هایی برای بازیافت سیاسی خود که شاید حق هر فردسیاسی است به صحنه می آیند افرادی که به دلایل مختلفی که در این مطلب گنجانده نمی شود و در دوره های کوتاه و یا بلند مدت در عرصه سیاست به نوعی در خط مقدم نبوده اند به صحنه آیند و طبیعی است این افراد با تلاش و جدیت خاصی از حربه ها و شگردهای مختلف برای جذب آراء بهره خواهند برد و با انتخاب خود به موفقیت سیاسی جدیدی می اندیشند تا مهر باطلی بر گذشته نسبتاً تلخ سیاسی خود بزند.

,

مرتضی بری

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه