اخبار داغ

رئیس اتحادیه چلو کباب:

دورریزهای مرغ را مخلوط مواد دیگر کرده و به جای جوجه کباب می‌فروشند / آیا رستوران داران غذاهای ۵۰۰۰ تومانی بر سر سفره خانواده خود میگذارند؟

دورریزهای مرغ را مخلوط مواد دیگر کرده و به جای جوجه کباب می‌فروشند / آیا رستوران داران غذاهای ۵۰۰۰ تومانی بر سر سفره خانواده خود میگذارند؟
این روزها در هر نقطه از شهر تهران رستوران‌های را مشاهده می‌کنیم که قیمت غذای آن‌ها به‌طور بارو نکردنی پایین است که به‌گفته فعالان این حوزه ، آن‌ها از مواد غذایی بی‌کفیت و گاهی پوست مرغ و روده گوسفند و گاو استفاده می‌کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از تهران نیوز ، در هر منطقه به‌ویژه مناطق پایین شهر تهران تبلیغات مختلفی در کنار رستوران‌ها و غذاسراها دیده می‌شود که نرخ غذاهای خود را با قیمت باور نکردنی بر روی آن درج کرده‌اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تهران نیوز,

جوجه کباب، چلو کباب ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان قیمتی که با دیدنش هر فرد را وسوسه به خریداری از این غذاها می‌کند. اگر قیمت بدترین برنج، گوشت و مرغ رو در نظر بگیریم نمی‌توان به این قیمت دست پیدا کرد.

,

این در حالی است که این روزها در نقاط مختلف شهر تهران به‌ویژه مناطق پایین شهر این تبلیغات بیشتر به چشم می‌خورد. اما سئوال این است که با وجود قیمت مواد مصرفی چرا نرخ فروش پایین‌تر است؟ در پاسخ به این سئوال چند احتمال وجود دارد، نخست حجم مواد مصرفی کمتر از میزان مصوب است، دوم این‌که از مواد غذایی بی‌کیفیت استفاده می‌شود و همچنین از موادی که طعم شبیه غذاهای مذکور می‌دهند استفاده می‌کنند.

,

به‌طور معمول با یک حساب و کتاب ساده متوجه می‌شویم که قیمت یک چلو کوبیده یا جوجه تقریباً بین ۱۰تا ۲۰ هزار تومان و در نهایت در مناطق لوکس نشین تهران با بهترین کفیت، ۳۰ هزار تومان است.

,

در این گزارش به بررسی این موضوع پرداختیم به‌همین منظور  به‌سراغ یکی از اشخاص که حدود ۳۰ سال سابقه در این کار را دارد رفتیم.

,

گفتنی است، در محل معروف به محمد کبابی بود تقریبا تمام کسبه او را می‌شناختند. بعد از پرس و جو به مغازه‌اش رسیدم. درگیر درست کردن کباب بود.

,

 

,

آیا رستوران دارن حاضرند غذای که درست می‌کنند در سفره خود بزارند

, آیا رستوران دارن حاضرند غذای که درست می‌کنند در سفره خود بزارند, آیا رستوران دارن حاضرند غذای که درست می‌کنند در سفره خود بزارند,

محمد نصرالهی ، معروف به محمد کبابی که به‌گفته خودش بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت در زمینه تولید غذا دارد در گفت‌وگو با خبرنگار شهری « تهران نیوز» گفت: غذا به‌صورت مستقیم با سلامت انسان‌ها در ارتباط است به‌گونه‌ای که می‌توان گفت اکثر امراض از طریق تغذیه ناسالم است به همین منظور رستوران‌ها و یا اشخاصی که در این زمینه فعالیت دارند باید نخستین اولویت خود را سلامت مشتری بدانند.

,  تهران نیوز,

نصرالهی اظهار کرد: در درست کردن غذا استفاده از مواد سالم و تازه مهم‌ترین رکن است و بعد از آن طعم غذا که مورد پسند مشتری باشد.

,

وی افزود: هر روز صبح خودم برای خرید به مغازه می‌روم تا با کیفیت‌ترین مواد را خریداری کنم تا خدای ناکرده جنس بد به مشتری تحویل ندهم.

,

این فعال حوزه مواد غذایی اذعان کرد: قبلاً در رستوران‌های مختلف به‌عنوان سر آشپز کار می‌کردم، برخی از آن‌ها انصاف نداشتن و از هر ماده غذایی بدون در نظر گرفتن سلامت مردم استفاده میکردند.

,

نصرالهی با اشاره به این‌که در برخی از رستوران‌ها در تهیه کوبیده‌ها از روده و گوشت‌های فاسد می‌کنند ، بیان کرد: از هر آشپز و رستوران دار با انصافی بپرسید یک کوبیده با موادی با کفیت متوسط کمتر از ۱۰ هزار تومان با صرفه و اقتصادی نیست.

,

وی خاطر نشان کرد: با چشمان خودم مشاهده کردم که برخی از رستوران‌داران از آشغال‌های مرغ، مرغ‌های فاسد و نون خشک در تهیه جوجه کباب استفاده می‌کنند و با قیمت بسیار پایین به مشتری می‌دهند که باور کردنی نیست.

,

این فعال حوزه مواد غذایی با بیان این‌که غذا با سلامت مردم ارتبط مستیقم دارد ، تصریح کرد: با توسعه رستوران های مختلف نیاز است نظارت بیشتری از سوی نهادهای نظارتی صورت بگیرید تا خدای ناکرده این روش ناصحیح طبخ غذا مثل سرطان در کشور رشد کند.

,

این شخص از عملکرد برخی از رستوران دارن گلایه کرد و خطاب به آن ها گفت: درست است که وضعیت معیشت مردم هر روز بدتر می شود اما انصاف نیست با این مخارج بالای درمان به سلامت آن ها لطمه بزنید، آیا شما حاضرید این غذا را سر سفره خودتان بگذارید؟

,

او ادامه داد: حتی خود رستوران دراران حاضر نیستند این غذا را بخوردند.

,

نصر الهی در پایان تشریح کرد: یک جوجه کباب با کفیت خوب حداقل کمتر از۱۲هزار تومان نیست و من نمی دانم چطور برخی از اشخاص حاضر می شوند با جان مردم بازی کنند.

,

آخر چطور می‌شود مرغ کیلو هشت هزارتومان را ۴۵۰۰ تومان آن هم با برنج بدهند؟ گوشت هم که ۴۰ هزار تومان است آن‌وقت چه کسی باور می‌کند این چلوکباب پرسی ۴۵۰۰ تومان گوشت گوسفند و گوساله است؟» این حرف‌های است که تعدادی از مردم که از این غذاها استفاده می کردند می زدند و زمانی که از آن های می پرسیدی چرا استفاده می کنید می گفتند: با این اوضاع بازار هر روز توان خریدمان کمتر می شود و نمی توانیم چیزی بهتر از این استفاده کنیم.

,

 

,

نرخ هر پرس جوجه کباب ۹۵۰۰ تومان است

, نرخ هر پرس جوجه کباب ۹۵۰۰ تومان است, نرخ هر پرس جوجه کباب ۹۵۰۰ تومان است,

 صادق سبزیانی، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها و صنوف وابسته ملایر در همین زمینه گفته بود: «نرخ هر پرس چلوکباب کوبیده و جوجه کباب در کمیسیون مربوطه با حضور کارشناسانی از اتحادیه، اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن، تجارت تصویب و ابلاغ می‌شود. وزن استاندارد هر سیخ کباب ۷۵ گرم و هر سیخ جوجه ۲۵۰ گرم است و نرخ مصوب هر پرس چلوکباب کوبیده ۸۵۰۰ تومان و هر پرس جوجه کباب ۹۵۰۰ تومان است. کلیه رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی و مراکز تهیه غذا، موظف به رعایت نرخ‌نامه هستند و موارد خارج از چارچوب این نرخ‌نامه مورد قبول نیست.

,
همچنین ماست، نوشابه، گوجه‌فرنگی و سالاد به نرخ روز محاسبه می‌شود. در صورت استفاده از برنج طارم ایرانی درجه یک، ۵۰۰ تومان به قیمت‌های مذکور اضافه می‌شود. برخی از رستوران‌هایی که قیمت غذایشان بالاتر است، مدعی هستند که وزن جوجه یا کباب ارائه شده بالاتر از حد استاندارد است که این ادعا مورد قبول اتحادیه نیست و باید این موضوع در کمیسیون نظارت با حضور کارشناسان مربوطه بررسی شود و در صورت تأیید نهایی، اجازه افزایش نرخ صادر می‌شود.
,
 
,
مواد اولیه کباب کوبیده، گوشت خالص گوساله و گوسفند و پیاز بوده و مواد اولیه جوجه کباب شامل مرغ، ادویه‌جات، زعفران و رب گوجه‌فرنگی است. این درحالی است که متأسفانه در مراکز تهیه غذا و رستوران‌هایی که نرخ آنها چهار یا پنج هزار تومان است هم وزن سیخ‌ها پایین‌تر از استاندارد تعیین شده بوده و هم از سنگدان مرغ، چربی‌های زائد، دنبه، سویا و ادویه و پیاز در چلوکباب کوبیده استفاده می‌کنند. در برخی جوجه کباب‌های چرخ‌کرده با قیمت پایین، از سیب‌زمینی و سایر مواد نیز استفاده می‌شود که غیرمجاز است.»
,
 
,
 
,
غذاهای ارزان را باید آنالیز کرد تا متوجه شد چه ضررهای برای انسان دارد
, غذاهای ارزان را باید آنالیز کرد تا متوجه شد چه ضررهای برای انسان دارد, غذاهای ارزان را باید آنالیز کرد تا متوجه شد چه ضررهای برای انسان دارد,
 
,

ناصر حسینی ، رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت در این خصوص می گوید: برخی با مراجعه به واحدهای فروش درخواست تمیز کردن و قطعه قطعه  کردن مرغ را دارند و مغازه دار این کار را انجام می دهد؛ این واحدها پوست و یا اضافه های مرغ را نگه میدارند و به برخی واحدهای پخت غذا می فروشند. این واحدهای متخلف این مواد را با مواد دیگری مخلوط کرده و تحویل مشتری می‌دهند. اینها مواد تشکیل دهنده همان غذای ۲ هزار تومانی است. باید غذاهای ارزان قیمت را آنالیز کرد تا متوجه شوند چه ضررهایی را برای روده و معده مصرف کننده به دنبال دارد.

وی همچنین اظهارداشت: این موضوع بارها از طریق صدا و سیما، جراید و … به مسئولان مربوطه اطلاع رسانی شده متاسفانه تاکنون هیچ گونه اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.

رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت به خبرنگار تهران نیوز گفت: مشکلات زیادی در این حوزه داریم، از فروشندگان کنار خیابان( که تحت نظارت ما  نیست) تا پشت پرده غذاهای ارزان قیمت که متاسفانه در آن ها از مواد بی کفیت استفاده می شود.

حسینی افزود: از شهروندان می خواهم فریب ارزانی غذاها و همچنین اشخاصی بدون مجوز که ادعای پخت غذای خانگی را دارند را نخورند و از خرید این نوع غذا ها پرهیز کنند چرا که با سلامت انسان در ارتباط است.
وی همچنین در مطلبی اظهارداشت: برای ساماندهی معضل اجتماعی غذافروشی در حاشیه خیابان‌ها و میادین نیازمند تعامل و همکاری نهادهای و ارگان های مختلفی از جمله شهرداری، وزارت بهداشت، رسانه ها، اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت و … است.

حسینی تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این جمله که دریافت مبلغی تحت عنوان حق سرویس در رستوران‌ها و چلوکبابی‌ها ممنوع است، افزود: در صورت دریافت چنین وجهی مردم می‌توانند موضوع را بصورت حضوری و تلفنی با شماره ۸۶۰۲۷۲۵۹ از طریق اتحادیه پیگیری کنند.

وی تاکید کرد: مشکلات متعددی داریم که متاسفانه به آن توجهی نشده است، فروشنده های کنار خیابان تحت نظارت ما نیستند اتحادیه ۹۴۴ عضو ثابت دارد که بهداشت و اماکن آنها را تایید کرده است. محیط کار آنها بررسی شده است ودر محل کارآنها دوربین مدار بسته نصب شده و کار آنها تحت نظارت و کنترل است.

,

ناصر حسینی ، رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت در این خصوص می گوید: برخی با مراجعه به واحدهای فروش درخواست تمیز کردن و قطعه قطعه  کردن مرغ را دارند و مغازه دار این کار را انجام می دهد؛ این واحدها پوست و یا اضافه های مرغ را نگه میدارند و به برخی واحدهای پخت غذا می فروشند. این واحدهای متخلف این مواد را با مواد دیگری مخلوط کرده و تحویل مشتری می‌دهند. اینها مواد تشکیل دهنده همان غذای ۲ هزار تومانی است. باید غذاهای ارزان قیمت را آنالیز کرد تا متوجه شوند چه ضررهایی را برای روده و معده مصرف کننده به دنبال دارد.

,

وی همچنین اظهارداشت: این موضوع بارها از طریق صدا و سیما، جراید و … به مسئولان مربوطه اطلاع رسانی شده متاسفانه تاکنون هیچ گونه اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.

,

رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت به خبرنگار تهران نیوز گفت: مشکلات زیادی در این حوزه داریم، از فروشندگان کنار خیابان( که تحت نظارت ما  نیست) تا پشت پرده غذاهای ارزان قیمت که متاسفانه در آن ها از مواد بی کفیت استفاده می شود.

, تهران نیوز,

حسینی افزود: از شهروندان می خواهم فریب ارزانی غذاها و همچنین اشخاصی بدون مجوز که ادعای پخت غذای خانگی را دارند را نخورند و از خرید این نوع غذا ها پرهیز کنند چرا که با سلامت انسان در ارتباط است.
وی همچنین در مطلبی اظهارداشت: برای ساماندهی معضل اجتماعی غذافروشی در حاشیه خیابان‌ها و میادین نیازمند تعامل و همکاری نهادهای و ارگان های مختلفی از جمله شهرداری، وزارت بهداشت، رسانه ها، اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت و … است.

,
,

حسینی تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این جمله که دریافت مبلغی تحت عنوان حق سرویس در رستوران‌ها و چلوکبابی‌ها ممنوع است، افزود: در صورت دریافت چنین وجهی مردم می‌توانند موضوع را بصورت حضوری و تلفنی با شماره ۸۶۰۲۷۲۵۹ از طریق اتحادیه پیگیری کنند.

,

وی تاکید کرد: مشکلات متعددی داریم که متاسفانه به آن توجهی نشده است، فروشنده های کنار خیابان تحت نظارت ما نیستند اتحادیه ۹۴۴ عضو ثابت دارد که بهداشت و اماکن آنها را تایید کرده است. محیط کار آنها بررسی شده است ودر محل کارآنها دوربین مدار بسته نصب شده و کار آنها تحت نظارت و کنترل است.

,

انتهای پیام/

,

انتهای پیام/

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه