نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آشتیان گفت: با ارسال مستندات و مدارک لازم به سازمان میراث فرهنگی، ثبت صابون آشتیان در فهرست آثار ملی در دست اقدام است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر آشتیان؛ از میان اقتصاد سنتی و سوغات این شهر آشتیان می توان از کارگاه صابون پزی سنتی نام برد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از سفیر آشتیان؛ از میان اقتصاد سنتی و سوغات این شهر آشتیان می توان از کارگاه صابون پزی سنتی نام برد., سفیر آشتیان,صابون سنتی آشتیان مرغوبترین صابون سرشوی سنتی تولیدی در کشور است. این محصول از چربی گاو و گوسفند تهیه می شود و تنها مواد شیمیایی موجود در این محصول«سود کاستیک» است که در مرحله آخر از آن جدا شده و این صابون تبدیل به یک محصول کاملا طبیعی می شود.
, صابون سنتی آشتیان مرغوبترین صابون سرشوی سنتی تولیدی در کشور است. این محصول از چربی گاو و گوسفند تهیه می شود و تنها مواد شیمیایی موجود در این محصول«سود کاستیک» است که در مرحله آخر از آن جدا شده و این صابون تبدیل به یک محصول کاملا طبیعی می شود.,این صابون از دوام و پایداری بسیار بالایی برخوردار است و سرانه مصرف هر فرد در سال می تواند ۲ کیلو ونیم باشد.
, این صابون از دوام و پایداری بسیار بالایی برخوردار است و سرانه مصرف هر فرد در سال می تواند ۲ کیلو ونیم باشد. ,, ,
تولید کنندگان صابون آشتیان معتقدند، این محصول فقط در فصل تابستان باید تولید شود تا صابونها به صورت کاملا سنتی در آفتاب پهن و خشک شوند. صابون سنتی نباید با استفاده از کوره خشک شود چراکه از مرغوبیت آن کاسته می شود.
, تولید کنندگان صابون آشتیان معتقدند، این محصول فقط در فصل تابستان باید تولید شود تا صابونها به صورت کاملا سنتی در آفتاب پهن و خشک شوند. صابون سنتی نباید با استفاده از کوره خشک شود چراکه از مرغوبیت آن کاسته می شود.,صابونپزی شغل پر زحمت و خطرناکی است و افرادی که این کار را انجام می دهند، روزانه ۱۰ساعت در گرمای شدید، مجبور هستند سر پا بایستند و مراقب دیگ در حال جوشیدن صابون باشند و بعد از مرحله قالب زدن آنها را در زیر آفتاب بچینند و بعد از خشک شدن، جمع آوری کنند.
, صابونپزی شغل پر زحمت و خطرناکی است و افرادی که این کار را انجام می دهند، روزانه ۱۰ساعت در گرمای شدید، مجبور هستند سر پا بایستند و مراقب دیگ در حال جوشیدن صابون باشند و بعد از مرحله قالب زدن آنها را در زیر آفتاب بچینند و بعد از خشک شدن، جمع آوری کنند.,صاوبن آشتیان با قدمتی ۵۰۰ ساله
, صاوبن آشتیان با قدمتی ۵۰۰ ساله, صاوبن آشتیان با قدمتی ۵۰۰ ساله,علی امیری، نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آشتیان در گفتگو با سفیر آشتیان گفت: صابون محلی سوغات اصلی شهرستان آشتیان است که تولید آن به شیوه بومی قدمتی بیش از ۵۰۰ سال دارد.
, سفیر آشتیان, سفیر آشتیان,وی افزود: با ارسال مستندات و مدارک لازم به سازمان میراث فرهنگی، ثبت صابون آشتیان در فهرست آثار ملی در دست اقدام است.
,امیری اظهار کرد: تنها دو کارگاه در محدوده شهر آشتیان اقدام به تولید سوغات آشتیان می کنند و این رسته شغلی درحال حاضر به صورت موروثی حیات دارد.
,نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آشتیان بیان کرد: یکی از دلایلی که می توان برای این نوع سوغاتی در شهرستان آشتیان متذکر شد شغل قدیم مردم و صادرات پوست گوسفند و گاو است، حتی نشان شهرداری قدیم شهر آشتیان قلم، دوات و پوست بوده است.
,امیری اضافه کرد: در گذشته با صادرات پوست گوسفند و گاو چربی باقی مانده را به تولید صابون اختصاص می دادند و این شغل تا به امروز ادامه داشته است و کیفیت بالای محصول صابون تولیدی سبب شده تا به عنوان سوغات اصلی آشتیان شهرت فرامنطقه ای و کشوری پیدا کند.
,نماینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آشتیان خاطرنشان کرد: صابون آشتیان در بین مردم به عنوان یکی از باسابقه ترین و مرغوب ترین صابون سرشوی کشور شناخته شده است و این مهم دلیلی بر ثبت ملی این سوغات آشتیان به شمار می رود.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه