اخبار داغ

مدیر شبکه دامپزشکی ریگان هشدار داد؛

احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو در ریگان وجود دارد

احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو در ریگان وجود دارد
مدیر شبکه دامپزشکی شهرستان ریگان گفت: احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو در ریگان به دلیل قرار گرفتن این شهرستان در مسیر ورود دام های قاچاق وجود دارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح کویر؛بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات لاشه دام آلوده و ترشحات فرد مبتلا به انسان سرایت می کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح کویر,

مخازن ویروس در طبیعت کنه ها به خصوص کنه هیالوما و گاو، گوسفند ، بز، شترمرغ ، خرگوش و… می باشند. ویروس می تواند تا دو سال در جمعیت کنه ها باقی بماند بدون آنکه از میزبان آلوده ای خونخواری کند.این ویروس تخم گذربوده و امکان انتقال ویروس از کنه های بالغ مادر به نوزادان وجود دارد .

,

علائم بیماری:

, علائم بیماری:,

این بیماری در دام بدون علامت است و اغلب با یک تب خفیف و گذرا همراست ولی در انسان

,

در مرحله اول بیمار، دچار تب، لرز، درد عضلانی، سردرد می شود که ممکن است با علایم دیگری همچون تهوع و استفراغ همراه باشد. این علایم حدود یک هفته طول می کشند و در برخی بیماران شدت علایم از این بیشتر شده و خونریزی های زیرجلدی و خونریزی از منافذ بدن رخ می دهد. آنچه که معمولاً پزشکان را به این بیماری مشکوک می نماید وجود علایم شبه آنفلوآنزا (تب ناگهانی و بدن درد بدون علایم سرماخوردگی) به همراه علایم خونریزی دهنده است.

,

وقوع این بیماری معمولاً در فصول گرم سال بیشتر رخ می دهد که بین اردیبهشت تا آبان ماه بیشترین موارد را شاهد هستیم.

,


این بیماری از سه راه اصلی به انسان انتقال می یابد:

,
, این بیماری از سه راه اصلی به انسان انتقال می یابد:,


۱- همانطور که گفته شد این بیماری بین انسان و دام مشترک است. نشخوارکنندگان اهلی مثل گوسفند، بز و گاو و شتر از طریق گزش کنه (سخت گونه) آلوده دچار بیماری می شوند.
اگرچه مرغ و خروس به این بیماری مقاوم هستند ولی می­توانند کنه آلوده را با خود حمل نمایند. کنه ها روی بدن خرگوش، لاک پشت، جوجه تیغی نیز در مراتع و بیابان ها میتوانند باقی بمانند. بنابراین گزش کنه یکی از راه های انتقال است و لذا توصیه میشود افراد با چکمه های بلند وارد محل زندگی دام ها شوند و علاوه بر آن حتی المقدور محل زیست انسان، از محل زندگی دام ها فاصله داشته باشد،  و همچنین کنه های بدن حیوانات با سموم مجاز و مناسب از بین بروند.
۲- راه دوم انتقال از طریق تماس با خون، گوشت و ترشحات دام آلوده است. به طوری که کارکنان کشتارگاه و قصابان در صورت عدم رعایت اصول ایمنی در معرض خطرند. همچنین خانم های خانه دار برای قطعه قطعه کردن گوشت یا جگر تازه از دستکش استفاده نمایند.
۳- راه سوم تماس با خون و ترشحات بیماران مبتلاست که از اینرو پرستاران، پزشکان و کارکنان آزمایشگاه در معرض خطر بیشتری هستند.
احتمال انتقال از طریق خوردن گوشت بسیار بعید است، چرا که هم نگهداری گوشت در یخچال و هم طبخ گوشت سبب از بین رفتن ویروس می شوند.
افرادی که به نوعی با ترشحات دام یا انسان آلوده سروکار دارند یا کسی که در معرض گزش کنه سخت قرار گیرد در معرض خطر ابتلاست. لذا مشاغلی همچون قصابی، دامداری، چوپانی، پزشک، پرستار، کارکنان آزمایشگاه های طبی یا کشتارگاه از مشاغل در معرض خطر محسوب میشوند. خانم های خانه داری که با گوشت تازه بدون دستکش در تماس هستند نیز در معرض خطر ولی با احتمال کمتری هستند.

,
,
,
,
,
,
,

رعایت ۱۲ توصیه مهم سازمان دامپزشکی کشور در پیشگیری از عدم ابتلا به این بیماری :

, رعایت ۱۲ توصیه مهم سازمان دامپزشکی کشور در پیشگیری از عدم ابتلا به این بیماری :,

۱- خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه ها ۲- رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت ۳- نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه ۴ – خودداری از خرید گوشت های بدون مهر دامپزشکی ۵ – خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل  ۲۴ ساعت در یخچال ۰ تا ۴  درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ۶ – خودداری از مصرف جگر به صورت خام (جگر خریداری شده باید به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ۷ – استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل ۸ – اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه کنه‌های ماده تخم ریزی کرده و…۹ – خودداری از جدا و له کردن (کشتن) کنه‌ها توسط شیردوشان و دامداران۱۰-  خودداری از پشم‌چینی دام‌ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده۱۱ – اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان‌ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن ۱۲- سمپاشی منازل و اصطبل‌های روستایی  جهت کاهش جمعیت کنه‌ها.

,


محسن دهقانیان در گفت و گو با خبرنگار ما اظهارداشت:در شهرستان ریگان با توجه به موقعیت شهرستان و قرار گرفتن در مسیر تردد دام و وجود دامداریهای سنتی و عدم داشتن جایگاه مناسب برای نگهداری دامها رعایت مسائل پیشگیری و بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

,
,

 

,

مدیر شبکه دامپزشکی ریگان دامداران ادامه داد:در همین راستا سمپاشی مناطق پر تردد دام در شهرستان در حال اجراست و پیش بینی می شود تا پایان طرح ۰۰۰/۵۰ متر مربع سمپاشی جایگاه دام در مناطق پر خطر انجام پذیرد و در خصوص آموزش و اطلاع رسانی تا کنون دو مورد کلاس آموزشی ویژه دامداران و چوبداران شهرستان برگزار گردیده است و لذا از عموم همشهریان عزیز در خواست می شود در خصوص اطلاع رسانی و رعایت موارد پیشگیری اقدامات لازم را به عمل آورد.

,

 

,

وی افزود: احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو در ریگان به دلیل قرار گرفتن این شهرستان در مسیر ورود دام های قاچاق وجود دارد.

,

 

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه