استفاده از شکر و اسانس های نامناسب، طعم شیرین عسل های طبیعی کُردستان را از یادها برده است چراکه زنبورهای امروزی هم دوپینگی شده اند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، طبیعت بکر و پوشش گیاهی مناسب در کردستان، این استان را به یکی از تولیدکنندگان بزرگ عسل کشور تبدیل کرده است. با این حال،هنوز مشکلاتی چون نبود برند، بستهبندی نامناسب و چالش بازاریابی، باعث شده عسل کردستان جای خود را در بازار عسل کشور نیابد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آفتاب دل,,
توجه به این مهم میتواند در زمینه تحقق اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار امسال تحت عنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال بسیار مهم و تأثیرگذار باشد.
,,
با حمایت از کارآفرینان در شهرستانها و روستاها به طور یقین در زمینه اشتغالزایی و افزایش تولید گامی تأثیرگذار برداشته خواهد شد و این مهم میتواند زمینه ساز رشد و شکوفایی اقتصادی استان و کشور نیز باشد.
,,
, ,
کردستان از حیث تولید عسل در رتبه چهاردهم کشور ایستاده و شهرستانهای سقز (24 درصد)، سنندج (20 درصد)، کامیاران (10 درصد) و مریوان (10 درصد) در این استان به ترتیب بیشترین میزان تولید عسل را به خود اختصاص دادهاند. عسل تولید شده در این استان، سالانه بیش از یک میلیون و 150 هزار کیلوگرم است که از مجموع 185 هزار و 46 کندوی مدرن و بومی، حدود 96درصد کلنی مدرن و 4 درصد کلنی بومی به دست میآید.
,,
براساس آمار در این استان، 4725 نفر به زنبورداری اشتغال دارند که حدود 1250نفر آنان به صورت حرفهای این فعالیت را دنبال میکنند و حمایت از آنها میتواند عسل را به عامل متحولکننده اقتصاد کردستان تبدیل کند.
,
ورود افراد غیرماهر به بازار عسل
عباس رحیمی، یکی دیگر از تولیدکنندگان عسل نیز در مورد وضعیت تولید عسل میگوید: در دو سال اخیر تولید عسل در استان نسبتا مناسب بوده، اما ورود افراد غیرماهر و افزایش غیرضروری تعداد کندوها یکی از مشکلات این عرصه است، زیرا در این زمینه گاه افراد غیرماهر به عرضه عسلهای غیرطبیعی مبادرت میکنند که باعث ایجاد بدبینی در مصرفکننده و کاهش قیمت شده است.
,
وی گفت: با وجود ظرفیتهایی که در زمینه تولید و فراوری عسل در این شهرستان وجود دارد، متأسفانه زنبورداران این شهرستان با مشکلات و چالشهایی مواجه هستند که ادامه کار را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
, ,
عسلهای تقلبی و غیر استاندارد با قیمت کمتر از محصول اصلی به بازار
یکی دیگر از تولید کنندگان عسل بیان میکند: از مهمترین و اصلیترین مشکلات واحدهای فراوری عسل کردستان میتوان به کمبود گل و گیاه، گرد و غبار، کاهش نقدینگی، خشکسالیهای متوالی چند سال گذشته، نبود تسهیلات بانکی مناسب، نبود کارشناس فنی به منظور تشخیص بیماری، کمبود دارو و بازاریابی اشاره کرد.
,
وی ادامه میدهد: یکی دیگر از مشکلاتی که باید مورد توجه قرار گیرد و برای آن راهکار ارائه شود، ورود عسلهای تقلبی و غیر استاندارد با قیمت کمتر از محصول اصلی به بازار مصرف است. این مهم سبب شده زنبورداران نتوانند محصولات خود را با قیمت مناسب به فروش برسانند.
,
این تولید کننده عسل میافزاید: به دلیل خشکسالیهای چند سال گذشته و گرد و غبار میانگین تولید عسل از کندوها کاهش پیدا کرده و همین مساله سبب کاهش تولید و درآمد تولیدکنندگان زنبور در استان شده است.
, ,
سنندج نگینی بر انگشتر عرصه زنبورداری است
دادور سهرابی مدیر جهاد کشاورزی سنندج اظهار کرد: در راستای توسعه زنبورداری، در آینده نزدیک بر تعداد زنبورداران فعال شهرستان سنندج افزوده میشود.
,
وی افزود: اقلیم مناسب شهرستان سنندج به لحاظ آب و هوایی و بستر مناسب آن در عرصه زنبورداری و با توجه به اینکه این شهرستان مستعد پرورش زنبور عسل در کشور است، به عنوان پایلوت طرح توسعه کسب و کار اشتغال پایدار«تکاپو» انتخاب شده و شرایط توپوگرافی خاص منطقه زمینه خوبی در زمینه اجرای پروژه توسعه زنبورداری را کاملا مشهود کرده است.
,
مدیر جهاد کشاورزی سنندج افزود: وزارت جهاد کشاورزی در راستای ایجاد اشتغال پایدار جوانان روستایی، کمک به گردهافشانی گیاهان در زمینه بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی و متعاقب آن افزایش عسل و سایر فراوردههای کندو اقدام به توسعه زنبورداری در این استان مخصوصا شهرستان سنندج می نماید.
,
, ,
وی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت حرفه زنبورداری، سنندج را نگینی بر انگشتر عرصه زنبورداری دانست و گفت: اعضای تعاونی زنبورداران و تمام شاغلین این عرصه کمر همت بستهاند تا عسل کردستان را به عنوان برند برتر به مصرف کنندگان ارائه دهند چراکه شعار ما تامین امنیت غذایی و تولید محصول سالم است.
مدیر جهاد کشاورزی سنندج اظهار کرد: شهرستان سنندج دارای ۳۴ هزار و ۵۰۰ کندوی مدرن و یک هزار کندوی بومی با تولید ۲۱۲ تن عسل در سال است که مقام دوم تولید عسل در استان را به خود اختصاص داده است.
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه