اخبار داغ

معرفی قطب های صنایع تبدیلی:

گیلوان؛ قطب تولید زیتون پرورده / سالانه ۹۰ تن زیتون پرورده از دهستان گیلوان صادر می‌شود+ تصاویر

گیلوان؛ قطب تولید زیتون پرورده / سالانه ۹۰ تن زیتون پرورده از دهستان گیلوان صادر می‌شود+ تصاویر
شهرستان طارم بعنوان قطب کشاورزی استان زنجان محسوب می شود که آب و هوای خاص این منطقه باعث شده این شهرستان بهترین نقطه ایران برای پرورش زیتون گوشتی باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار برگ زیتون، شهرستان طارم یکی از ۸ شهرستان استان زنجان است نام طارم با زیتون گره خورده است. اگر به ارتفاعات طارم بروید و سرتان را بچرخانید بیشتر از هر چیز، انبوه درختان زیتون دورتا دور شهر توجه شما را جلب می کند. آب و هوای خاص این منطقه باعث شده طارم بهترین نقطه ایران برای پرورش زیتون گوشتی باشد. تازه ترین کشفیات باستان شناسانه از قدمت ۲ هزار ساله کشت زیتوت در این منطقه حکایت دارد. ناصر خسرو هم در سفرنامه خود از کشت زیتون در منطقه طارم سخن گفته است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, برگ زیتون,
 
,
آب و هوای این منطقه برای کشت سایر محصولات کشاورزی نیز مناسب است و همین مسأله باعث شده شغل بیش از ۹۰ درصد مردم شهرستان، کشاورزی باشد. بیشتر کشاورزان طارم کشت زیتون را در دستور کار دارند یا در صورت اهتمام به سایر کشت ها، باز هم تعداد قابل توجهی درخت زیتون در اختیار دارند.
,
 
,
شهرستان طارم تا پیش از سال ۱۳۷۹، فقط هزار و ۲۰۰ هکتار باغ پراکنده زیتون داشت اما بعد از اجرای طرح توسعه زیتون حالا میزان باغات زیتون آن به ۲۰ هزار هکتار رسیده و به همین دلیل در کشور مقام اول سطح زیر کشت زیتون و مقام اول تولید این محصول را داراست. اما با وجود اجرایی شدن این طرح توسعه، هنوز میزان زیتون تولید شده در شهرستان طارم نمی تواند مصرف داخلی کشور را پاسخگو باشد.
,
 
,
, ,
 
,

خام فروشی و عمده فروشی زیتون سود زیادی ندارد

,

طی سالهای گذشته اکثر کشاورزان طارمی بعد از برداشت محصول، زیتون را به صورت عمده می فروختند اما واقعیت های بازار اخیرا این روند را دگرگون کرده است. مهمترین واقعیت بازار زیتون این است که خام و عمده فروشی زیتون، هرگز کشاورزان را به حقوقشان نمی رساند و این شیوه از فروش از بازگرداندن سود واقعی زحمات کشاورزان ناتوان است.

,

در سالهای اخیر با پدید آمدن روشهای نوین در فرآوری زیتون در مناطق زیتون خیز کشور، این صنعت گسترش یافته و موجب شده زیتون از نظر تجاری به ارزش واقعی خود نزدیک شود. استفاده از صنایع تبدیلی برای فرآوری زیتون، عرضه این محصول را به بازارهای مصرف با رونق بیشتری مواجه کرده است. علاوه بر تولید روغن زیتون که همچنان رونق اقتصادی خود را در بازارهای جهانی حفظ کرده، تولید انواع زیتون پرورده می تواند بازارهای مصرف جدیدی را در داخل و خارج از کشور به خود اختصاص دهد. در شرایطی که سود حاصل از خام فروشی زیتون برای کشاورزان فقط چند صد تومان است، فرآوری این محصول می تواند سود حاصله را تا چندین هزار تومان افزایش دهد.

,
 
,
, ,
 
,

گیلوان یکی از دو دهستان شهرستان طارم است که هزار خانواده با جمعیت ۲ هزار ۸۰۰ نفر در آن ساکن هستند. در دهستان گیلوان خانه ها و کارگاه های خانگی بسیاری را می توان یافت که در آن ها زیتون پرورده، کنسرو زیتون و ترشی زیتون تولید می شود. در حالی که طارم قطب مهم تولید زیتون با کیفیت و اعلا در کشور است، گیلوان نیز به قطب تولید زیتون پرورده تبدیل شده است.

,

روزانه ۵۰۰ هزار تومان سود می کنیم

,

سیامک جعفری، یکی از افرادی است که با فرآوری زیتون به صورت خانگی و تولید زیتون پرورده، برای ۸ نفر از اعضای خانواده اش اشتغالزایی کرده است. او می گوید: «گل پَر، آب انار محلی، روغن زیتون، نعناع، سرکه سیب، سیر محلی، چوچاب (سبزی کوهی محلی) و گردوی چرخ شده مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده هستند. روزانه ۱۰۰ کیلوگرم زیتون پرورده به ارزش هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان می فروشیم که ۲۵ درصد آن سود خالص است. در واقع روزانه ۵۰۰ هزار تومان سود خالص از فروش زیتون پرورده بدست می آوریم.»

,

این فعال اقتصاد مقاومتی می افزاید: «راه اندازی کارگاه فرآوری و تولید زیتون پرورده هزینه زیادی ندارد و به راحتی در منزل انجام می شود. برای این کارحداکثر به ۳ تا ۴ میلیون تومان سرمایه نیاز است.»

,
 
,
, ,

 

,

اما فرآوری زیتون در گیلوان صرفا به کارگاه های کوچک و خانگی منحصر نمی شود. در همین دهستان علیرضا چراغی صاحب یک کارخانه پیشرفته صنعتی فعال در تولید زیتون پرورده است. او درباره ورود به این عرصه می گوید: «۱۵ سال پیش ۱ کیلوگرم زیتون را به همراه همسرم فرآوری و زیتون پرورده تولید شده را در ۱۰ بسته ۱۰۰ گرمی، بسته بندی کردیم و در یک فروشگاه برای فروش قرار دادیم. روز بعد که مراجعه کردیم دیدم همه آن ۱۰ بسته فروش رفته است. این بار دو کیلوگرم زیتون را فرآوری کردیم و … تا اینکه به مرور کار گسترش یافت و این کارخانه صنعتی و مدرن را تاسیس کردیم.»

,

کارخانه علیرضا چراغی برای ۲۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است. او خاطرنشان می کند: «از سالها قبل به فکر شغل آینده فرزندانم بودم و همواره به آن ها می گفتم که نباید سربار دولت باشید، بلکه خودتان باید به یک تولید کننده تبدیل شوید و چند نفر دیگر را زیر پر و بال بگیرید. رمز اصلی موفقیت در کار تولید، روحیه جهادی و شکست ناپذیری است.»

,

۱۰۰ کارگاه صنعتی دیگر باید در گیلوان راه اندازی شود

,

نکته جالب توجه اینکه کارخانه آقای چراغی موجب شده که کشاورزان طارمی هیچ نگرانی بابت فروختن زیتون هایشان نداشته باشند. او می گوید: «وقتی کارخانه را تاسیس کردیم، دیگر سرمایه ای نداشتیم تا زیتون بخریم. در نتیجه از اقوام و نزدیکانی که برای فروش زیتون هایشان مشکل داشتند، به صورت نسیه زیتون می خریدیم و بعد از تولید زیتون پرورده و فروش آن ها در بازار، پولشان را پرداخت می کردیم. امروز هرکس در طارم برای فعالیت اقتصادی مشکل سرمایه اولیه داشته باشد، من به او کمک می کنم. به این صورت که به او زیتون پرورده نسیه می فروشم و می گویم بعد از فروش زیتون های پرورده در بازار، پول را بازگرداند.»

,
 
,
6_8707131007_L600
, 6_8707131007_L600, 6_8707131007_L600,
 
,
10_8707131007_L600
, 10_8707131007_L600, 10_8707131007_L600,
 
,

علیرضا چراغی معتقد است که ظرفیت فرآوری زیتون در شهرستان طارم به قدری بالاست که حداقل ۱۰۰ کارخانه صنعتی تولید زیتون پرورده باید در این شهرستان تاسیس شود و در این صورت طارم خواهد توانست نیاز داخلی کشور به زیتون پرورده را تامین کند.

,

کشاورزان گیلوانی سالانه ۳۰۰ تن زیتون تولید می کنند که ۱۰۸ تن آن به زیتون پرورده تبدیل می شود و ۹۰ تن از زیتون های فرآوری شده به خارج از کشور صادر می شود. هم اکنون ۲۰ کارگاه فرآوری زیتون در این دهستان مشغول به فعالیت است و در این کارگاه ها برای ۸۰ نفر اشتغالزایی شده است.

,

بسیج سازندگی با هدف حمایت از کشاورزان طارمی و تثبیت گیلوان به عنوان قطب تولید زیتون پروده در کشور، پرداخت تسهیلات اقتصاد مقاومتی برای تامین دستگاه های صنایع تبدیلی را در دستور کار دارد.

,

انتهای پیام/

,
 
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه