تولید قارچ هم میتواند زمینهساز فعالیت اقتصادی و تولید شغل باشد هم برای سلامت و ذائقه مردم مناسب است؛ از این رو بهتر آن که مسئولان با دادن وامهای کمبهره و آموزش در این زمینه شرایط بهتری برای حضور این محصول در بازار تغذیه و سبد کالای مردم ایجاد کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، اقتصاد مقاومتی در سالهای اخیر به عنوان حرکت جهادی مردم در عرصه تامین منابع مالی و مایحتاج زندگی شناخته میشود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,ورود این صنعت به ایران حدود ۵۰ سال پیش اتفاق افتاد، اما متاسفانه با گذشت این سالها و با وجود شرایط مناسب آبو هوایی برای اینکار و تولید تقریبا صد در صدی مواد اولیه مورد نیاز در کشور، هنوز این صنعت به خوبی در کشورمان جای خود را پیدا نکرده است و با تمامی تلاشهایی که دانشگاههای مختلف کشور از جمله دانشگاه فردوسی مشهد برای گسترش و بهبود کشت در این زمینه انجام دادهاند، هنوز سازمان یا انجمنی وجود ندارد که افراد بتوانند برای مشاوره و راهنمایی برای ورود به این عرصه به عنوان پشتیبان روی آن حساب کنند و وقت، سرمایه و به عبارتی زندگی خود را بر روی این کار بگذارند.
اولین و مهمترین مادهای، که برای کشت قارچ باید با آن آشنا شد، بستری است که قارچ روی آن رشد کرده و از آن تغذیه میکند که به آن کمپوست گفته میشود.
کمپوست به دو شکل وجود دارد: ۱- کیسهای ۲- بلوکی
1- کمپوست کیسه: در کمپوست سازیهایی که به صورت سنتی کار میکنند، کمپوستها را به دلایلی در کیسههای استوانهای یا اصطلاحاً کیسه خیاری بستهبندی میکنند که ارتفاع آن ۵۰ سانتیمتر و قطر آن ۴۰ سانتیمتر است که البته این نوع کمپوستها به هیچ وجه توصیه نمیشوند.
۲- کمپوست بلوکی: این کمپوست در کارخانههای مجهز تولید میشود و چون این نوع بستهبندی با دستگاه انجام میشود هم از نظر فرآوری و هم از نظر بهداشتی بسیار بر روش سنتی برتری دارد.
این نوع بستهبندی به صورت مکعب مستطیل بوده و ابعاد استاندارد آن به صورت زیر است:
طول: ۶۰ سانتیمتر عرض: ۴۰ سانتیمتر ارتفاع : ۲۰ سانتیمتر وزن: حدود ۲۰ کیلوگرم
نکته دیگری که در مورد کمپوست باید گفت این است که بذر قارچ در کمپوستهای بلوکی وجود دارد و در واقع شرکتها، بذر قارچ را به میزان استانداردی که خودشان به دست میآورند درون بلوکهای کمپوست میریزند و نیازی به بذر زنی توسط تولیدکننده قارچ نیست.
ورود این صنعت به ایران حدود ۵۰ سال پیش اتفاق افتاد، اما متاسفانه با گذشت این سالها و با وجود شرایط مناسب آبو هوایی برای اینکار و تولید تقریبا صد در صدی مواد اولیه مورد نیاز در کشور، هنوز این صنعت به خوبی در کشورمان جای خود را پیدا نکرده است و با تمامی تلاشهایی که دانشگاههای مختلف کشور از جمله دانشگاه فردوسی مشهد برای گسترش و بهبود کشت در این زمینه انجام دادهاند، هنوز سازمان یا انجمنی وجود ندارد که افراد بتوانند برای مشاوره و راهنمایی برای ورود به این عرصه به عنوان پشتیبان روی آن حساب کنند و وقت، سرمایه و به عبارتی زندگی خود را بر روی این کار بگذارند.
,اولین و مهمترین مادهای، که برای کشت قارچ باید با آن آشنا شد، بستری است که قارچ روی آن رشد کرده و از آن تغذیه میکند که به آن کمپوست گفته میشود.
کمپوست به دو شکل وجود دارد: ۱- کیسهای ۲- بلوکی
1- کمپوست کیسه: در کمپوست سازیهایی که به صورت سنتی کار میکنند، کمپوستها را به دلایلی در کیسههای استوانهای یا اصطلاحاً کیسه خیاری بستهبندی میکنند که ارتفاع آن ۵۰ سانتیمتر و قطر آن ۴۰ سانتیمتر است که البته این نوع کمپوستها به هیچ وجه توصیه نمیشوند.
۲- کمپوست بلوکی: این کمپوست در کارخانههای مجهز تولید میشود و چون این نوع بستهبندی با دستگاه انجام میشود هم از نظر فرآوری و هم از نظر بهداشتی بسیار بر روش سنتی برتری دارد.
این نوع بستهبندی به صورت مکعب مستطیل بوده و ابعاد استاندارد آن به صورت زیر است:
طول: ۶۰ سانتیمتر عرض: ۴۰ سانتیمتر ارتفاع : ۲۰ سانتیمتر وزن: حدود ۲۰ کیلوگرم
نکته دیگری که در مورد کمپوست باید گفت این است که بذر قارچ در کمپوستهای بلوکی وجود دارد و در واقع شرکتها، بذر قارچ را به میزان استانداردی که خودشان به دست میآورند درون بلوکهای کمپوست میریزند و نیازی به بذر زنی توسط تولیدکننده قارچ نیست.
اولین و مهمترین مادهای، که برای کشت قارچ باید با آن آشنا شد، بستری است که قارچ روی آن رشد کرده و از آن تغذیه میکند که به آن کمپوست گفته میشود.
,کمپوست به دو شکل وجود دارد: ۱- کیسهای ۲- بلوکی
,1- کمپوست کیسه: در کمپوست سازیهایی که به صورت سنتی کار میکنند، کمپوستها را به دلایلی در کیسههای استوانهای یا اصطلاحاً کیسه خیاری بستهبندی میکنند که ارتفاع آن ۵۰ سانتیمتر و قطر آن ۴۰ سانتیمتر است که البته این نوع کمپوستها به هیچ وجه توصیه نمیشوند.
, 1- کمپوست کیسه:,۲- کمپوست بلوکی: این کمپوست در کارخانههای مجهز تولید میشود و چون این نوع بستهبندی با دستگاه انجام میشود هم از نظر فرآوری و هم از نظر بهداشتی بسیار بر روش سنتی برتری دارد.
, ۲- کمپوست بلوکی:,این نوع بستهبندی به صورت مکعب مستطیل بوده و ابعاد استاندارد آن به صورت زیر است:
,طول: ۶۰ سانتیمتر عرض: ۴۰ سانتیمتر ارتفاع : ۲۰ سانتیمتر وزن: حدود ۲۰ کیلوگرم
,نکته دیگری که در مورد کمپوست باید گفت این است که بذر قارچ در کمپوستهای بلوکی وجود دارد و در واقع شرکتها، بذر قارچ را به میزان استانداردی که خودشان به دست میآورند درون بلوکهای کمپوست میریزند و نیازی به بذر زنی توسط تولیدکننده قارچ نیست.
,قیمتهای کمپوست آماده قارچ دکمهای در نیمه اول مرداد۹۶
, قیمتهای کمپوست آماده قارچ دکمهای در نیمه اول مرداد۹۶, قیمتهای کمپوست آماده قارچ دکمهای در نیمه اول مرداد۹۶,فواید قارچ
, فواید قارچ, فواید قارچ,قارچ یک ماده غذایی سالم است که سبب میشود با خوردن آن احساس سیری کنید.
,نتایج برخی از تحقیقات نشان میدهد افزایش مصرف موادغذایی کمکالری که ارزش غذایی بالایی دارند( مانند قارچها) میتوانند جایگزین خوبی برای غذاهای پر کالری باشند، بنابراین اگر میخواهید پرخوری را کنار بگذارید و بدون مصرف مواد پرکالری احساس سیری داشته باشید، انتخاب قارچها به شما کمک میکند تا به این هدف برسید، البته فیبر موجود در قارچها هم در این مسیر شما را همراهی میکند.
,بتاگلوکان ترکیبی است که در بیشتر گونههای قارچ خوراکی پیدا میشود و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، در نتیجه مقاومت بدن در مقابل بیماریها و عوامل آلرژیزا بالا میرود و بتاگلوکان در قارچهایی که کلاهک پهنی دارند، بیشتر دیده میشود.
,
قارچ دکمهای یک آنتیاکسید قوی است که به مبارزه با سلولهای سرطانی کمک بسیار زیادی میکند.
پرورش قارچ هم میتواند شغل اصلی باشد هم شغل مکمل
جواد نبیزاده دارای مدرک کارشناسی کامپیوتر است اما بهعنوان یک پرورشدهنده قارچ خوراکی موفق در گفتو گو با خبرنگار بلاغ اظهار کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی در سالهای اخیر به دنبال آن بودم که در کنار شغلی که دارم یک کار دیگری هم ایجاد کنم تا هم خود از بهره اقتصادی آن استفاده کنم، هم بتوانم روزی رسان برای دیگران باشم.
سیداحمد طاهری مدیر جهاد کشاورزی بابل با تاکید بر برگزاری کارگاه آموزشی مهارتی پرورش قارچ خوراکی در مرکز جهاد کشاورزی این شهرستان و بخشهای تابعه اظهار کرد: سرمایهگذاری بدون پشتوانه علمی و دانش فنی نه تنها به نتیجه مطلوب نمیرسد بلکه باعث اتلاف سرمایه نیز میگردد.
وی افزود: پرورش قارچهای خوراکی احتیاج به دانش فنی، تخصص و مهارت زیاد دارد، پرورش قارچها معمولا در محیطی بسته انجام میشود و میتوان در هر منطقه جغرافیایی و با هر نوع آبو هوایی کشت کرد.
طاهری ادامه داد: تهیه بستر مناسب جهت پرورش قارچ، آمادهسازی، شناسایی و تهیه بذر خوب، میزان مصرف بذر قارچ در هر بستر کاشت به همراه مراقبتهای ویژه داشت قارچ شامل نوردهی، تهویه، رطوبت، آبیاری و ضدعفونی کردن سالنها قبل و بعد از تولید قارچ از عوامل مهم در تولید مطلوب است.
مدیر جهاد کشاورزی بابل در پایان گفت: پرورش قارچ میتواند در صورت رعایت اصول درست به عنوان شغل مناسب در فضای اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.
نظرات مردم در مورد پرورش و استفاده از قارچ
فاطمه عباسزاده(خانه دار): غذای بسیار خوبی است و به آسانی قابل پخت، ضمنا اینطور که شنیدم بسیار مقوی.
زهرا امیراسماعیلی(دانشجوی گیاه پزشکی): این گیاه خوراکی بسیار مفید است و امیدوارم روزی یکی از غذاهای اصلی در کشور ما محسوب شود چون سرشار از پروتوئین مناسب و دارای چربی کم است.
احمد اکبرنژاد(فروشگاه مواد غذایی): در چند سال اخیر مردم بیشتر از گذشته به قارچ های پرورشی روی آوردند چون مانند بسیاری از غذاهای گوشتی می شود بجای گوشت از آن استفاده کرد و غذاهای مختلف دیگری هم با آن با کمترین هزینه پخت.
به گزارش بلاغ، نظرات تولیدکنندگان و کارشناسان در کنار نظرات مردم نشان میدهد تولید قارچ هم میتواند زمینهساز فعالیت اقتصادی و تولید شغل باشد هم برای سلامت و ذائقه مردم مناسب است، از این رو بهتر آن که مسئولان با دادن وامهای کمبهره و آموزش در این زمینه شرایط بهتری برای حضور این محصول در بازار تغذیه و سبد کالای مردم ایجاد کنند.
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه