اخبار داغ

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین:

کشت مازاد عامل اصلی کمبود آب برای کشاورزان است/ نظارت جدی بر کشت زمین‌های استان وجود ندارد

کشت مازاد عامل اصلی کمبود آب برای کشاورزان است/ نظارت جدی بر کشت زمین‌های استان وجود ندارد
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین با بیان اینکه متاسفانه کشاورزان بیش‌از سقف تخصیص داده شده درخواست آب کشاورزی دارند گفت: این کشت‌ها بر اثر عدم نظارت جدی بر نحوه کشت اتفاق افتاده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شاخص، جمعی از کشاورزان استان روز شنبه ۲۱ مردادماه مقابل شرکت آب منطقه‌ای قزوین تجمع اعتراض‌آمیز برپا کرده بودند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شاخص،,

 این کشاورزان علت تجمع خود را کمبود سهمیه آب جهت آبیاری محصولات خود بیان کردند.

,

این کشاورزان اذعان داشتند که سهم آن‌ها از آب سد طالقان کم بوده و با وجود بارندگی‌ها و پُرآبی سد، سهمیه ناچیزی به آن‌ها تعلق گرفته است و آمده‌اند تا مشکلات خود را با مسوولان در میان بگذارند.

,

کشت مازاد علت اصلی کمبود آب برای کشاورزان است

, کشت مازاد علت اصلی کمبود آب برای کشاورزان است,

خبرنگار شاخص، با همکاری و پیگیری‌هایی که از سوی روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای قزوین صورت گرفت به مصاحبه با یدالله ملکی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین پیرامون مشکلات این کشاورزان پرداخت.

, شاخص، ,

ملکی اظهار کرد: کمیته‌ای جهت توزیع آب در استان تشکیل شده که جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه‌ای، استانداری، نماینده کشاورزان و شرکت بهره‌برداری در آن عضو هستند.

,

این مسوول توضیح داد: هر سهم آبی که از سد طالقان به شرکت آب منطقه‌ای تعلق می‌گیرد، نحوه توزیع آن با حضور همه اعضای کمیته و به صورت مشترک برنامه‌ریزی می‌شود.

,

وی با بیان اینکه هر سال متناسب با ظرفیت سد طالقان حجم مورد نظری از آب به استان انتقال داده می‌شود گفت: در سال زراعی ۹۵_۹۶ به میزان ۲۴۰ میلیون مترمکعب آب در ۲ مرحله به استان تعلق گرفته است.

,

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای تشریح کرد: از این ۲۴۰ میلیون مترمکعب ، ۲۲۰ میلیون مترمکعب به بخش کشاورزی و ۲۰ میلیون مترمکعب هم برای تغذیه مصنوعی دشت قزوین تعلق گرفت.

,

, , ,

ملکی عنوان کرد: با توجه به اینکه در اردیبهشت ماه میزان بارندگی‌های خوبی در استان داشتیم در توزیع سهمیه آب در فصل بهار صرفه جویی کردیم.

,

این مسوول در ادامه گفت: از این رو آبی که در فصل تابستان به کشاورزان اختصاص یافت ۱۰ درصد هم از سهمیه آن‌ها بالاتر است یعنی سهمیه ۵۶ میلیون مترمکعبی به ۷۰ میلیون متر مکعب ارتقاء پیدا کرد.

,

وی ابراز کرد: در حال حاضر مسئله‌ای که با آن مواجه هستیم، کشت مازاد کشاورزان می‌باشد که بر اساس سال آبی خوبی که داشتیم اتفاق افتاده است.

,

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای در ادامه گفت: شرکت آب منطقه‌ای فقط می‌تواند براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در کمیته، آب را میان کشاورزان توزیع کند.

,

این مسوول با بیان اینکه متاسفانه کشاورزان بیش از حق آبه خود کشت کرده‌اند افزود: این کشت‌ها بر اثر عدم نظارت جدی بر نحوه کشت اتفاق افتاده و امروز قابلیت تامین آب برای آن‌ها وجود ندارد.

,

ملکی ادامه داد: این درحالی است که کشاورزان قبول دارند درصد مورد نظر و سهمیه آب خود را دریافت کرده‌اند اما چون با کمبود آب برای کشت‌ها مواجه شده‌اند خواستار سهمیه مازاد هستند.

,

وی عنوان کرد: در جلسه‌ای که روز شنبه با کشاورزان برگزار شد به آن‌ها قول دادیم تا مسئله را در وزارت نیرو پیگیری کنیم.

,

 

,

اصول کشت در استان رعایت نمی‌شود

, اصول کشت در استان رعایت نمی‌شود,

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین بیان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و اهمیت حفظ منابع برای نسل‌های آینده، طبیعی است که وزارت نیرو نگران خشکسالی‌های سنوات آینده باشد.

,

این مسوول افزود: اگر قرار باشد سهمیه‌های مازاد به کشاورزان تعلق گیرد خطر کاهش منابع آبی در آینده را بیشتر می‌کند اما با این حال طی جلسه‌ای که روز یکشنیه با وزارت نیرو داشتیم ۲۵ میلیون متر مکعب حق آبه اضافه برای کشاورزان استان تخصیص یافت.

,

ملکی تصریح کرد: نکته مهم اینجاست که باید نظارت جدی بر روی کشت‌ها و نحوه کار کشاورزان صورت گیرد تا چنین مشکلاتی رخ ندهد.

,

وی تشریح کرد: طبق اصول کشاورزی باید ۵۰ درصد کشت پاییزه و ۱۵ در صد بهاره داشته باشیم  و ۳۵ درصد از زمین‌ها هم آییش گذاشته شود، در حالی که متاسفانه این اصول در استان رعایت نمی‌شود.

,

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای عنوان کرد: شاهد هستیم که در زمین‌های تحت پوشش کانال‌هادر سال ۲ بار کشت انجام می‌گیرد که به منابع آبی و خاکی ضربه جدی وارد می‌کند.

,

انتهای پیام/ 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه