اخبار داغ

گزارش؛

مراسم سنگ جوش در گرمابه عباسک الموت

مراسم سنگ جوش در گرمابه عباسک الموت
آیین سنگ گردانی همه ساله در آخرروزهای مرداد ماه در روستای عباسک یکی از توابع الموت غربی است، برگزار می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شهر مینو؛ آیین سنگ گردانی یا سنگ جوش، هر ساله در روستای عباسک از توابع الموت غربی برگزار می‌شود.این آیین در جوار چشمه‌‌ای که در باور اهالی روستا قدمگاه یا محل دفن حلیمه خاتون، خواهر امامزاده احمد اکبر یاروده می‌باشد برگزار می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شهر مینو؛,

 

, ,
,
, , ,
,
, , ,

آیین سنگ گردانی همه ساله در جمعه آخر مرداد ماه به این دلیل که تقریبا فصل بیکاری اهالی روستای عباسک و روستاهای همجوار آن می‌باشد، برگزار می‌شود.در این روز از سال اهالی پنج یا شش روستای همجوار عباسک دور هم جمع می‌شوند و چنین آئینی همراه با ذبح قربانی و سرو غذاهای محلی از جمله کاچی و خرفه پلو، مراسمی مثل سیزده بدر یا پنجاه بدر قزوینی‌ها انجام می‌شود.

,

 

, ,
,
, , ,
,
, , ,

مراسم سنگ گردانی در گرمابه عباسک به این صورت است که؛ مردم روستا سنگ‌هایی رو جمع‌آوری می‌کنند و آن‌ها را به شکل کوره در می‌آورند سپس سنگ‌های جمع‌آوری شده را با هیزم داغ می‌کنند و این مراسم از ظهر شروع می‌شود. والی مراسم‌ سنگ‌های داغ را برای افرادی که می‌خواهند، داخل حوضی که در این مکان وجود دارد، می‌اندازند.آب با حرارت سنگ‌ها گرم می‌شود. هر سال کسانی که حاجت خود را می‌گیرند قربانی ذبح می‌کنند.این مراسم نسل به نسل به این دوران رسیده است و قدمت آن به حدود ۲۵۰ سال پیش می‌رسد.

,

 

, ,
,
, , ,
,
, , ,

در باور اهالی روستاها آب چشمه که به چشمه مقدس نیز معروف است، برای درمان سنگ کلیه بسیار مناسب است و شاهد آن بزرگان روستاهای همجوار می‌باشند و تا چند سال پیش که مرحوم میرزا ملای روستای یارود زنده بود، مراسم رنگ و بوی مذهبی بیشتری داشت و همراه با روضه خوانی نیز بود.
با توجه به این موارد این آئین بدعت نیست و مثل بسیاری از سنت‌ها ریشه در آداب و رسوم قدیم دارد و شاید به زمان اسماعیلیان برگردد.

,
,

این مکان به صورت تفرجگاهی درآمده است که به‌ علت شیب‌دار بودن منطقه با سنگ چین بنا شده و درختان چنار کهنسالی در جوار چشمه آن قرار دارد.
نکته‌ دیگری که در این مکان و مراسم قابل توجه است این است که با توجه به جمعیت زیادی که از روستاهای همجوار برای این مراسم می‌آیند و از حدود ساعت ۹ صبح تا ۷ عصر در این مکان حضور دارند، اما سرویس بهداشتی و دیگر خدمات رفاهی در این مکان وجود ندارد.

,
,

 

, ,
,
, , ,
,
, , ,

در سال آتی اگر مسئولین میراث فرهنگی یا گردشگری عنایت کنند و در زمینه ساخت سرویس بهداشتی مساعدت کنند به همراه تبلیغات گسترده و وسیع‌تر، قطعا استقبال بیشتری خواهد شد.

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه

نظرات
علی نیکو -> 1402/02/21
پاسخ

باسلام ب همه اهالی صداوسیما ومستندسازان ارزشمندما ک ازمناظر وجاذبه های روستاهای محروم اطلاعاتی منتشرمیکنندو دغدغه میهنی آباددارند لازم ب عرض است ک اینجانب ازاولین خانوارهایی هستم ک مهاجرت معکوس را عملی کردم وهم اکنون بعدازگذشت حدود ۷سال ازمهاجرتم ب روستا همچنان باهمان محرومیتهایی ک مستندشده ومطرح کردیم زندگی میکنیم چ بسا ک محرومیتهایی جدید هم اضافه شدن ک ازجمله آن درکنار محرومیتهایی ک داشتیم قوانین شکننده ای توسط سازمانهایی مثل بنیادمسکن محیط بانی منابع طبیعی مبنی بر محدودیتهای ساخت وساز عدم حمایتهای بی حاشیه درساخت مسکن وپروگراسی های اداری هماهنگ بامناطق توسعه یافته وعدم توجه خاص ب مناطق محروم و بی توجهی ب ذوق مردم سبب بی میلی درمهاجرتها وکندشدن مهاجرت معکوس ودرنهایت شکست طرح ماشده اند بااون شتاب وبرنامه ای ک ماوشوراها واهالی باسواد طرح ریزی کردیم انتظارمیرفت تاسال ۱۴۰۱بیست خانواده ب روستا و مکانهای بوم گردی وگردشگری وآسفالت روستا وآب شرب روستا ک شوراها ودهیارهم صراحتا بهش اشاره کردن ن تنها برطرف نشد بلکه باگذشت زمان ب فراموشی کشانده شده واین روستا همچنان فاقدآسفالت وفاقدآب شرب بهداشتی است براین اساس لطفا یک دلسوزی به مسولین مربوطه بفرمایید چ مبکنند چرا ب چنین روستاهایی ک مردمانش باداشتن تحصیلات وامکان زندگی درشهرها وقتی برای مهاجرت معکوس عملا اقدام میکنند چراهیچ مسولی حمایتشان نمیکند