قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات وزارتخانه درخصوص بهداشت مدارس، از دانشآموزان و والدین خواست تا به موضوع تغذیه سالم در مدارس توجه جدی داشته باشند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رسانه خبری سلامت سپید پوش، دکتر حریرچی، سخنگوی وزیر بهداشت در نشست خبری صبح امروز که در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد درباره لزوم توجه به بهداشت در مدارس و اقدامات وزارت بهداشت در این خصوص نکاتی را ارئه داد و از والدین و دانشآموزان خواست تا به موضوع سلامت تغذیه در مدارس توجه بیشتری داشته باشند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رسانه خبری سلامت سپید پوش,حریرچی در ابتدای صحبتهای خود، توضیحاتی درباره حسابهای سلامت، رقم ثابت و دلار PPP داد و گفت: حساب ملی سلامت که استانداردهای آن توسط سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) تعیین میشود و طبق این حساب هر اقدام بهداشتی درمانی که با سلامت مرتبط باشد، محاسبه میشود؛ همه کشورهای دنیا سعی دارند تا حساب ملی سلامت را داشته باشند، حساب ملی بر اساس جداول مختلفی تعیین میشود که در ایران جداول چهارگانه این حساب بررسی میشود، جداول مختلف که بر اساس معیارهای متفاوت تعریف شده است به عنوان مثال جداول مربوط به تامینکنندگان خدمت ( از جمله وزارت بهداشت، دولت، بیمه ها و جیب مردم) تدوین شده است و در این جداول اعداد هم بهصورت رقم جاری و هم به صورت درصد بیان شده است.
,وی ادامه داد: در اوایل سال 70 این حساب بهصورت گذشتهنگر از سال 50 محاسبه شد و از سال 1380 عملاً در کشور به صورت آیندهنگر اجرا شد که البته در این مدت وقفههایی در محاسبه آن صورت گرفت؛ در حال حاضر اطلاعات مربوط به حساب سلامت تا سال 93 و 94 آماده و در سایت رسمی مرکز آمار قابل دسترسی است.
,,
* فعالیت برخی از اغذیهفروشیهای بهداشتی، مورد تائید وزارت بهداشت نیست
, * فعالیت برخی از اغذیهفروشیهای بهداشتی، مورد تائید وزارت بهداشت نیست, * فعالیت برخی از اغذیهفروشیهای بهداشتی، مورد تائید وزارت بهداشت نیست,سخنگو وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره نظارت وزارت بهداشت بر روی اغذیه فروشیها عنوان کرد: در این مورد نهادها و سازمانهای مختلفی وظیفه نظارت و کنترل را بر عهده دارند و علاوه بر وزارت بهداشت گروههاى صنفى شامل وزارت بازرگانى، تعزیرات و صنف مربوطه نیز در این مورد حق ورود دارند؛از نظر وزارت بهداشت وضعیت اغذیهفروشیها و رستورانها از 2 جنبه غیرقابل قبول است، یک بحث آن مربوط به نوغ مواد خوراکی است که در برخی از این اغذیه فروشیها و رستورانها ارائه میشود محصولاتی مانند نوشابههای گازدار، سوسیس و کالباس و بیشتر فستفودها که از نظر وزارت بهداشت حتی عرضه بهداشتی آنها هم اشکال دارد اما از نظر قانونی نمیتوانیم جلو آنها را بگیریم؛ دسته دوم مواردی است که عرضه مواد خوراکی بهصورت غیربهداشتی انجام میشود که در این موارد تمام نهادهای مسئول با جدیت برخورد و تذکرات و اقدامات لازم انجام میشود.
,* والدین به تغذیه دانشآموزان در مدارس توجه کنند
, * والدین به تغذیه دانشآموزان در مدارس توجه کنند, * والدین به تغذیه دانشآموزان در مدارس توجه کنند,قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار سپیدپوش در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای سال تحصیلی جدید درباره سلامت و بهداشت بوفه مدارس، توجه به موضوع بهداشت مدارس را ضروری دانست و گفت: طبق آماری که در اختیار ما قرار دارد 21 درصد از دانشاموزان ما دچار اضافه وزن هستند و 16.1 درصد از لاغری رنج میبرند و مشکل اضافه وزن در شهرها 2 برابر روستاهاست؛ بیش از یک چهارم دانشآموزان ما در هفته غذاهای غیرمفید و نوشابه مصرف میکنند و تنها 40 درصد از دانشآموزان ما مصرف روزانه شیر را دارند و نزدیک به 70 درصد از دانشآموزان در طول روز سبزیجات مصرف نمیکنند و این آمار برای مصرف میوه به 40 درصد رسیده است که نگران کننده است.
, سپیدپوش,وی 2 علت را برای رژیم بد غذایی در دانشآموزان عنوان کرد و توضیح داد: رژیم بد غذایی در دانشآموزان، به علت انتخاب بد الگوی غذایی است و درصد کمی از این افراد به دلیل محرومیت و نداشتن توانایی تامین مواد غذایی سالم، سبد غذایی مناسبی ندارند.
,,
حریرچی در ادامه به تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: ارائه غلات جحیم شده با هر نام تجارى و انواع چیپس ها، نوشابه گازدار، ماالشعیر و دوغ گازدار، نوشمک، سوسیس و کالباس، همبرگر کمتر از ٧٠ درصد گوشت و بدون بسته بندى، انواع سالاد الویه، انواع لواشک و آلوچه، فلافل، پیراشکى و دونات، بستنى یخى، پاستیل، خیارشور و انواع سس در مدارس ممنوع است؛ خشکبار، ذرت بو داده بسته بندی شده، خرما، شیر و فرآورده هاى آن، دوغ بدون گاز، آب معدنى، آبمیوه بسته بندى شده، انواع میوه، بیسکویت بدون کرم، انواع لقمه سالم مثل نان و پنیر، خیار و گوجه فرنگى، غذاهاى پخته مثل آش، سوپ، لوبیا، عدسى، شیربرنج و سمنو به شرط این که روزانه پخته شود و در ظروف گیاهى سرو شود مجاز است.
,وی یادآور شد: تربیت و آموزش سفیران سلامت و کارشناسان سلامت برای ترویج فرهنگ مناسب در مدارس و خانوادهها از جمله اقدامات تاثیرگذار وزارت بهداشت بوده است اما باید توجه داشت به جز آموزش نهادینه شدن و اجرایی شدن این آموزشها نیز لازمه داشتن یک جامعه سالم است؛ در کشور ما حدود 86.6 درصد مادران دانشآموزان، خانهدار هستند و این یعنی ظرفیت لازم برای اصلاح تغذیه دانشآموزان وجود دارد.
,* ایستگاههای سنجش آنلاین ثابت و سیار برای بررسی میزان تشعشعات در شهر راهاندازی میشود
, * ایستگاههای سنجش آنلاین ثابت و سیار برای بررسی میزان تشعشعات در شهر راهاندازی میشود, * ایستگاههای سنجش آنلاین ثابت و سیار برای بررسی میزان تشعشعات در شهر راهاندازی میشود,حریرچى در خصوص مضرات دکلهاى فشار قوى و مخابرات با اشاره به لزوم داشتن امکانات تبادل اطلاعات اظهار داشت: طبق یک پیشبینی جهانی تا سال 2023 بیش از 85 درصد نقاط دنیا مجهز به اینترنت وایرلس خواهد شد و بهدلیل نیاز جامعه نمیتوان جلو پیشرفت آن را گرفت، اما طبق بررسىهاى انجام شده توسط کمیته متشکل از سازمان انرژى اتمى، وزارت بهداشت، محیط زیست و وزارت ارتباطات، هیچ موردى خارج از استاندارد ملى مشاهده نشده است؛ ٧٠ ایستگاه سنجش آنلاین ثابت در سطح شهر راهاندازى شده تا وضعیت را نشان دهد و راه اندازى دستگاه هاى متحرک نیز در دستور کار است.
,قائم مقام وزیر بهداشت در پایان صحبتهای خود در خصوص کمکهاى وزارت بهداشت به مردم میانمار، گفت: هم وزارت بهداشت هم گروههاى مختلف پزشکى و پرستارى براى کمکهاى بشر دوستانه از لحاظ نیروى انسانى و دارو و ملزومات مصرفى اعلام آمادگى کردند؛ بر اساس معیارهای علمى و با توجه به بایکوت خبری جهانی، پیشبینى مىکنیم آمار واقعی تلفات و قربانیان فراتر از آمار اعلام شده است.
,انتهای متن/*
]
ارسال دیدگاه