اخبار داغ

اردوهای جهادی فرصتی برای رهایی از نفس/کار جهادی لازمه رسیدن به توسعه پایدار

اردوهای جهادی فرصتی برای رهایی از نفس/کار جهادی لازمه رسیدن به توسعه پایدار
اردوهای جهادی فرصتی برای رهایی از نفس، کمک به مردم محروم و نیازمند جامعه و گام نهادن در رفع چهره محرومیت و عدم توسعه یافتگی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر هامون اردوهای جهادی یک فرصت بسیار مغتنم برای رهایی از نفس به شمار می آید که همه ساله و نقط مختلف کشور و نقاطی که چهره محرومیت به خود گرفته اند ازجمله استان سیستان و بلوچستان در ایام مختلف استان اجرا می شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصر هامون,

نام جهاد تداعی کننده عزمی جدی برای دفاع همه جانبه است و جهاد یعنی جنگیدن برای آزادی، تلاش کردن خواه برای آزادی وطن یک ملت خواه برای آزادی موطن آدمی، آزادی جان هر وجدان بیداری جهاد را امری اجتناب پذیر می‌داند و احساس مفید بودن و رها شدن از روزمرگی جدا شدن از غوغای شهری لذتی دارد که تنها باید در اردوهای جهادی تجربه کنیم.

,

اردوی جهادی برای هر فردی تعریفی خاص دارد یکی آن را آمیزه‌ای ازمهر، ایمان، عشق و برای خدمت رسانی به هم نوع درمناطق محروم می‌بیند و دیگری آن را آزمونی برای سنجش خود دیده که ببیند چقدر می‌تواند در برابر ناملایمات از نفس خود مایه بگذارد.

,

شهید آوینی  می‌گوید شأن انسان در ایمان، جهاد و هجرت است و هجرت مقدمه جهاد فی سبیل الله است و هجرت یعنی هجرت از سنگینی‌ها و جاذبه‌هایی که تو را به خاک می‌چسبانند.

,

اغلب این اردوهای جهادی با محوریت مردم و با حمایت و پشتیبانی نهادهای تحت نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار می شود که نمونه بارز آنها بسیج سازندگی می باشد.

,

این نهاد فعال، همه ساله با هدف تقویت روحیه خودباوری، تقویت اعتماد به نفس در بسیجیان، ایجاد اعتماد عمومی و خوش بینی میان مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی، تربیت نیروهای متخصص و متعهد و درد آشنا برای آینده و آشنا کردن جوانان با محرومیت‌ها و محدودیت‌های جامعه گروه های جهادی را شناسایی، ساماندهی و از آنان در مراحل مختلف انجام کار حمایت می کند.

,

به طور کلی می توان مهم‌ترین هدف برگزاری اردوهای جهادی را سازندگی دانست، این گذشتن از خود و اجابت حق بزرگ‌ترین و مقدس‌ترین غنیمتی است که از این سفر برای آدمی می‌ماند، ضمن اینکه رسالتی بر دوش جهادگران است و آن توسعه فرهنگ محرومیت زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم منطقه است.

,

این اردوها علاوه براینکه خدمت رسانی به مردم از سوی خود مردم را نشان می دهد، نماد بسیار بارزی از وحدت، انسجام و برادری اقوام و مذاهب مختلف است که در بین عام و خاص زبانزد شده است.
همواره این سؤال مطرح است که بسیج سازندگی با جهاد سازندگی ابتدای انقلاب چه تشابه و تمایزی دارد که در این خصوص باید گفت، تشابه اصلی در نقش و کارکرد احیاء ارزشهای جهادی است، علاوه بر آن، تشابه فعالیتهای بسیج سازندگی با جهاد سازندگی سابق در خدمات‌رسانی و محرومیت‌زدایی از روستاها و مناطق محروم است ولی نقطه تمایز آن این موضوع می باشد که وظیفه ذاتی جهاد سازندگی سابق، عمران و آبادانی روستاها بود که در سنوات بعد این وظایف به دستگاههای دولتی محول شد.‌

,
,

سیج سازندگی در چندسال اخیر در قالب اردوهای جهادی در همه عرصه‌ها اعم از آموزشی، بهداشتی، فنی و حرفه‌ای، خدمات‌رسانی، عمرانی، مرمت بهسازی و زیباسازی مدارس و غیره وارد شده که خدمات‌رسانی و محرومیت‌زدایی از کشور از نتایج آن بوده که به همین منظور، آشنایی با کم و کیف فعالیتهای این سازمان ضروری به نظر می‌رسد.‌

,

سازمان بسیج سازندگی 1379 تأسیس شده است که براساس تدابیر مقام معظم رهبری برای شکوفایی استعدادهای ذخیره شده در جوانان این سازمان با هدف استفاده از نیروی نشاط جوانان برای سازندگی کشور در اوقات فراغت تشکیل شد.

,

فعالیت گروههای جهادی در استان بر اساس اولویت و نیاز بوده و در هر کجای استان که اولویت بوده و اولویت است این اقدامات انجام می شود، به طور ویژه در ایام نوروز و تابستان این گروهها فعال هستند.

,

وجود 415گروه جهادی شناسنامه دار در سیستان و بلوچستان

, وجود 415گروه جهادی شناسنامه دار در سیستان و بلوچستان, وجود 415گروه جهادی شناسنامه دار در سیستان و بلوچستان,

مسئول بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان در خصوص فعالیت گروه های جهادی استان با اشاره به استقبال بسیار خوب گروه های جهادی کشور برای فعالیت در این خطه از کشور، گفت: 415گروه جهادی شناسنامه دار در استان در بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده است و باید این موضوع را دانست که گروه جهادی شناسنامه دار با گروه جهادی فعال فرق می کند.

,

سرهنگ علی اکبر جعفری در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: گروه های جهادی شناسنامه دار دارای کد ثبت جهادی بسیج سازندگی می باشند و بخشی از اینها مرحله ای هستند.

, خبرنگار ما,

وی اظهار کرد: در حال حاضر 230تا240گروه جهادی در استان وجود دارند که درحال فعالیت های جهادی در بازه های زمانی  مختلف می باشند، در گذشته دوبازه زمانی ایام نوروز و تابستان عمده بازه زمانی فعالیت گروه های جهادی در نقاط مختلف استان بوده است که این بازه ها در حال حاضر دائمی شده و در کل ایام سال فعالیت های گروه های جهادی را در استان خواهیم داشت.

,

وی گفت: اردوهای جهادی تمرینی برای جهاد در زندگی است و این توصیفی زیبا است که ما را ناخودآگاه به یاد دلاوری‌های بچه‌هایی می‌اندازد که امروز خاطره شان برای ما الگو و نوری است در مسیری که امید است که ما ادامه دهنده آنها باشیم.

,

سرهنگ جعفری بیان کرد: فعالیت گروه‌های جهادی در عرصه‌های کشاورزی، قنوات، خانه عالم، سرویس های بهداشتی، غسال خانه، حسینیه مرمت مدارس و مساجد است اما کار این گروه‌های جهادی صرفا کار عمرانی نیست، یک مرکز حقیقی تربیتی است.

,

وی ادامه داد: این گروه ها تنها کار عمرانی نمی کنند، از ابتدای امسال تاکنون 8گروه تخصصی در  این خطه از کشور به فعالیت پرداختند که نمونه بارز آن ویزیت بیماران در روستاها و حاشیه شهرها می باشد.

,

وی در ادامه با بیان این مطلب که کارهای جهادگران گروههای جهادی صرفا عمرانی نیست بلکه کارهای تربیتی و اثر گذار است که آثارش را در جامعه درک ومشاهده می کنیم، بیان کرد: 60درصد از گروه های جهادی استان اهل تسنن و 40درصد شیعه هستند که از کل گروه های جهادی 80درصد مرد و 20درصد بانوان می باشند که به صورت تلفیقی در حوزه های مختلف با هم به اجرای کارهای جهادی می پردازند.

,

وی با بیان این نکته که در استان شیعه و سنی در کنار هم اقدام به اجرای فعایت می کنند، تاکید کرد: گروه های جهادی باید نماد وحدت و امنیت باشند.
سرهنگ جعفری گفت: گروه های جهادی توانمندی کامل دارند و درحال حاضر مدارس با 4کلاس به بالا را می سازند.

,
,


انتهای پیام/

,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه