مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ، نشانگر رنگی تغذیه را یک گام مهم در ارتقا سلامت غذایی جامعه معرفی کرد که باید مورد توجه مصرف کنندگان قرار بگیرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا بهنقل از رسانه خبری سلامت سپید پوش، بهروز جنت مدیر کل امور غذایی، ارایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در نشست خبرى همایش ملی روز جهانی غذا با اشاره به اقدامات مهم و تاثیر گذار این سازمان، فرهنگسازی را از مهمترین عناصر در ارتقاء سلامت غذایی مردم عنوان کرد و در ارتباط با محصولات تراریخته گفت: بیشترین چالش در این زمینه مربوط به تداخل حوزه زیست محیطی و سلامت این محصولات است، محصولاتی که از بصورت قانونی وارد کشور میشوند پس از تایید وزارت بهداشت از نظر سلامت غذایی، مجاز به توزیع و مصرف در کشور هستند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رسانه خبری سلامت سپید پوش,دکتر جنت در جمع خبرنگاران با اشاره به یکی از اهداف همایش امسال توجه به کمبود ویتامین D، و تاثیر آن در سلامت و میزان مرگ و میر در کشور عنوان کرد: کمبود باعث ایجاد بیماران شایع غیرواگیر با بیشترین سهم در مرگ و میر افراد میشود و این نه تنها یک مشکل ملی که حتی در سطح بینالمللی یکی از چالشهای کشورهاست؛ سبک زندگی شهرنشینی و بودن در محیطهای بسته خانه، محل کار و وسایل نقلیه، مانع از تامین این یتامین از طریق نور خورشید شده است و لذا توجه به این موضوع یکی از اهداف همایش امسال روز جهانی غذا قرا گرفت؛ و سعی کردیم تا از تولیدکنندگان و فعالان این حوزه که در راستای غنی سازی محصولات در این راستا فعالیت داشتند، تقدیر و تشکر بهعمل آی؛ در مورد غنی سازی نان و افزودن ویتامین D به آرد برای تولید نان باید به این نکته توجه کرد که این ویتامین، از نوع حلال در چربی است که میزان زیاد آن نیز باعث آسیب به سلامت افراد میشود و با توجه به بررسیهای انجام شده هنوز نمیةوان از آرد برای یک ابزار در این راستا استفاده کرد.
,,
وی جایگزین کردن سیستم تشویقی به دلیل تاثیر گذاری بیشتر آن نسبت به اقدامات دیگر، را از دیگر سیاستهای سازمان در جهت ارتقا سلامت غذایی نام برد و اظهار داشت: خوشبختانه این اقدامات بسیار تاثیرگذار بوده است و بسیاری از خریداران خارجی محصولات غذایی ماْ خواستار تولیداتی هستند که دارای این نشان باشند و این به معنای موفق بودن سیاست های این سازمان و به ثمر نشستن زحمات غذا و دارو و رسانه است.
,جنت با بیان اینکه برنج هاى داخلى هنوز ساماندهى نشده است گفت: در کشور ما بسیارى از مشاغل خرده مالکى است یعنى تولید کننده خودش محصول را بستهبندى و به فروش مى رساند و ما با وزارت جهاد کشاورزى و بسیج سازندگى به سمتى مىرویم تا محصولاتى که به صورت خرده فروشى عرضه مىشود با ایجاد کارگاههاى شناسهدار ساماندهى کنیم تا قابلیت ردیابى، رهگیرى و شناسهدار شدن پیدا کنند زیرا در این صورت کنترل و نظارت ساده تر مى شود.
,وى افزود: ممکن است چند برنج با یک نام وارد بازار شود به همین دلیل ردیابى آن براى پاسخگویى درست ممکن نیست، این گونه محصولات چون شناسنامه مالک وجود ندارد مشکل انهدام و اصلاح محصول براى ورود مجدد به بازار دارند.
,* فرهنگ توجه و کنترل برچسب اصالت کالا باید در جامعه نهادینه شود
, * فرهنگ توجه و کنترل برچسب اصالت کالا باید در جامعه نهادینه شود,مدیر کل امور غذایی، ارایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، برچسب اصالت کالا را در یکی دیگر از تلاشهای موفق سازمان معرفی کرد و افزود: هیچ کالای وارداتی در حوزه غذا، آرایشی و بهداشتی و دارو و تجهیزات پزشکی وجود ندارد که برچسب اصالت نداشته باشد؛ اگر امحصولات بدون برچسب در بازار وجود دارد از مسیرهای قاچاق و غیر قانونی وارد کشور شدند و مورد تایید وزارت بهداشت نیستند؛ در مورد روش تبلیغاتی برخی از فروشندگان که نداشتن برچسب را بهدلیل نپرداختن عوارض گمرکی اعلام میکنند باید مکتذکر شوم که 98 درصد این اقلام تقلبی هستند و در مورد موارد اصل هم باید مردم بدانند که اگر کالایی برای مقصدی بهجز ایران تولید شده باشد، شرکت تولیدکننده از نظر قوانین بینالمللی هیچ مسئولیتی در قبال مصرف محصولش در کشورمان ندارد، بنابراین مردم توجه داشته باشند که حتی در صورت خرید محصولات اصل برخی از برندها از مسیرهای قاچاق، شرکت تولید کننده پاسخگوی مشکلات احتمالی نخواهد بود.
,جنت در ادامه صحبتهای خود گفت: تنها داشتن برچسب اصالت کالا نشانه اصل بودن کالا نیست، بلکه این مرحله اول اعتماد برای خرید محصول است، در گام بعد، مصرفکننده باید شماره برچسب کالا را کنترل و از صحت و اصل بودن کالا مطمئن شود، که این کار با ارسال کد برچسب اصالت کالا به سامانه پیامکی 20008822 و یا از طریق اپلیکیشنهای معتبر قابل انجام است.
,* مردم با توجه به نیاز خود و نشانگر رنگی تغذیه، محصولات غذایی را مصرف کنند
, * مردم با توجه به نیاز خود و نشانگر رنگی تغذیه، محصولات غذایی را مصرف کنند,مدیر کل امور غذایی سازمان غذا و دارو در این نشست درباره نشانگر تغذیه و برچسب رنگی غذایی اظهار داشت: این یک راهنما بر اساس فرهنگ و تصوری که از قبل در جامعه وجود داشت طراحی شد و شبیه چراغ راهنمایی رانندگی است و مردم با توجه به این علامت و بر اساس نیازشان از آن استفاده کنند؛ در این راهنما به میزان کالری، قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس مشخص شده است؛ در خصوص آموزش عمومی 2 سیاست را باید مورد توجه قرار داد، اول آنکه این نشانگر در تمام بازار وجود داشته باشد و سپس آموزش به جامعه صورت پذیرد؛ در این 2 سال گام اول را انجام دادیم و اکنون زمان آموزش مفهومی و مصرفی مردم پیش میرویم و رسانه در این مرحله نقش موثری دارد.
,بهروز جنت همچنین به چالشهای حوزه غذایی و علوم تغذیه اشاره کرد و گفت: این که گاهی محصولی دارای مجوز و بعد از مدتی مجوز مصرف آن لغو میشود به این دلیل است که در این علم گاهی، عوارض مصرف یک محصول بعد از چند سال مشخص میشود؛ بهترین راهحل برای جلوگیری از عوارض یک محصول، بهتر است تنوع مصرفی در مواد غذایی داشته باشیم؛ و لازم به یادآوری است که مصرف زیاد هر ماده و محصول باعث تهدید سلامت فرد میشود و بهتر است هر فرد با توجه به هرم غذایی و نیاز بدن خود از تنوع غذایی لازم برخوردار باشد.
,* قوانین کشور با تخلفات حوزه غذایی رشد متناسبی نداشته است
, * قوانین کشور با تخلفات حوزه غذایی رشد متناسبی نداشته است,وی در پایان صحبتهای خود به اقدامات بازدارنده این سازمان از تخلفات غذایی اشاره کرد و توضیح داد: بازدارندگی در هر حوزه و جلوگیری از اقدامات خلاف قانون به قوانین و مقررات کشور برمیگردد؛ متاسفانه رشد قوانین در این خصوص با اتفاقات جامعه متناسب نبوده است؛ برای جلوگیری از تخلفات در این حوزه به یک همکاری بین بخشی بین هر سه قوه نیاز است که در حال حاضر ما در حال رایزنی با مسئولین این امر هستیم تا اقدامات جدیتری درباره تخلفات چه کوچک و چه بزرگ در جامعه که پشیمان کننده هم باشند هستیم.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه