اخبار داغ

وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا:

نیاز صنعت غذا به واردات گندم / کیفیت نامناسب آرد داخلی مانع کاهش سرانه مصرف نمک در کشور است

نیاز صنعت غذا به واردات گندم / کیفیت نامناسب آرد داخلی مانع کاهش سرانه مصرف نمک در کشور است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکب با اشاره به نیاز صنعت غذا به واردات گندم گفت: کیفیت نامناسب آرد داخلی مانع کاهش سرانه مصرف نمک در کشور است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از رسانه خبری سلامت سپید پوش، دکتر هاشمی، وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا که صبح امروز در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد گفت: ما امروز برای تشویق و تذکر در مورد غذای سالم اینجا جمع شده‌ایم تا بتوانیم ماموریت خود را بهتر انجام دهیم، مردم ما را امانت‌دار خود می‌دانند و ما مسئولیم تا با نظارت خود، مواد غذایی را در اختیار آن‌ها قراردهیم که از نظر سلامت مورد تایید باشند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رسانه خبری سلامت سپید پوش,

 

,

* نظارت بر سلامت مواد غذایی تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست

, * نظارت بر سلامت مواد غذایی تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست, * نظارت بر سلامت مواد غذایی تنها وظیفه وزارت بهداشت نیست,

هاشمی وظیفه نظارت بر تولید و توزیع غذای سالم را منحصر به وزارت بهداشت ندانست و عنوان کرد: بخش عمده این کار بر عهده وزارت کشاورزی، وزارت صنعت معدن و تجارت و همین‌طور ستاد مبارزه با قاچاق کالاست؛ مهمترین و بزرگترین مشکل ما در خصوص قاچاق مواد غذایی و کالاست که عمده بخش آن هم مواد و محصولات تقلبی هستند.

,

 

,

* سرانه مصرف نمک در داخل ۲ برابر استاندارد جهانی است

, * سرانه مصرف نمک در داخل ۲ برابر استاندارد جهانی است, * سرانه مصرف نمک در داخل ۲ برابر استاندارد جهانی است,

وزیر بهداشت با تاکید بر کاهش مصرف نمک و قند در سبد غذایی خانواده‌ها و محصولات غذایی عنوان کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است و با کمک مردم و فرهنگ‌سازی رسانه و آموزش و پرورش، نتایج قابل توجهی به‌دست آوردیم اما هنوز با استانداردهای بین‌المللی و مصرف جهانی فاصله زیادی داریم؛ میزان مصرف قند در کشور 85 گرم است که این با استاندارد جهانی 25 گرم فاصله دارد، در مورد نمک هم میزان مصرف جامعه ما 2 برابر میزان استاندارد جهانی است، اگر بتوانیم مصرف این 2 ماده را که از عوامل مهم چاقی، اضافه وزن و بیماری‌های غیرواگیر هستند، کاهش دهیم، گام موثری در ارتقا سلامت و کاهش هزینه‌های این حوزه برداشته‌ایم.

,

 

,

* اصلاح الگوی تغذیه در کاهش بیماری و مرگ و میر موثر است

, * اصلاح الگوی تغذیه در کاهش بیماری و مرگ و میر موثر است, * اصلاح الگوی تغذیه در کاهش بیماری و مرگ و میر موثر است,

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به ابتلا 45 درصد مردم به مشکل اضافه وزن، علل 80 درصد از مرگ‌ومیر مردم کشور را بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد و افزود: این آمار به‌معنای این است که با تغییر و اصلاح در سبک زندگی و الگوی تغذیه و همین‌طور مراقبت از آموزش به فرزندانمان، می‌توانیم از مرگ بسیاری از افراد جامعه جلوگیری کنیم.

,

هاشمی با استناد به تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دولت را مکلف به حذف روغن‌های ترانس بالا در سال‌های آتی دانست و اظهار کرد: هدف ما کاهش میزان نمک و قند( به‌خصوص در نوشیدنی‌ها) در 2 سال آینده است که باید این کار با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود چرا که تغییر ذائقه مردم کار آسانی نیست.

,

 

,

* قاچاق مواد غذایی،بزرگترین مشکل این حوزه است

, * قاچاق مواد غذایی،بزرگترین مشکل این حوزه است, * قاچاق مواد غذایی،بزرگترین مشکل این حوزه است,

وزیر بهداشت با یادآوری مشکل قاچاق مواد غذایی و نیاز به کنترل و جلوگیری از توزیع و تولید مواد غذایی غیرقانونی گفت: متاسفانه در حوزه دارو و مواد غذایی هم مانند سایر حوزه‌ها هم قاچاق مواد غذایی را داریم و توزیع غیر قانونی مواد غذایی را شاهد هستیم، به عنوان مثال توزیع لبنیات به‌صورت سنتی یک کار غیرقانونی است که وزارت بهداشت وساید نهادها و سازمان‌های مربوطه موظف به جلوگیری و توقف توزیع این نوع مواد غذایی هستیم؛ لازم است مردم به نشانگر رنگی تغذیه که با سه علامت سبز، زرد و قرمز بر روی مواد غذایی درج شده است توجه کنند.

,

 

,

* گندم داخل کیفیت لازم برای تولید نان کم نمک را ندارد

, * گندم داخل کیفیت لازم برای تولید نان کم نمک را ندارد, * گندم داخل کیفیت لازم برای تولید نان کم نمک را ندارد,

هاشمی در بخش دیگر صحبت‌های خود توجه به سلامت و غنی‌سازی نان را مهم خواند و عنوان کر: غذای اصلی مردم ما نان است، و اگر بتوانیم نان سالم با میزان نمک مجاز در سفره‌های مردم قرار دهیم در رسیدن به اهداف خود گام بزرگی برداشتیم؛ وزرات بهداشت به شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی فشار زیادی وارد کرده‌است تا کاهش 1 -0.1 گرمی نمک را د رمحصولات غدایی داشته باشند اما از این طرفی نمکِ نانی که در اختیار مردم است 3 برابر میزان مجاز است.

,

وی ادامه داد: وقتی از نانواها میخواهیم نمک اضافه شده به نان را کاهش دهند، از کیفیت آرد شاکی هستند که آردی که در اختیار نانواها قرار دارد به گونه‌است که خمیر حاصل از آن بدون اضافه کردن میزان زیاد نمک قابل پخت در تنور نیست؛ البته این ادعا درست هم است.

,

وزیر بهداشت با اشاره به2 برابر بودن قیمت گندم داخلی نسبت به گندم وارداتی گفت: دولت هم در خرید گندم هزینه بالایی را متحمل می‌شود و هم به‌علت مصرف و افزودن بالای نمک در نان، متحمل هزینه‌های درمانی خواهد شد؛ باید رودروایسی را کنار بگذاریم و در مواردی که مصلحت و حقیقت است، مردم را مطلع کنیم، این‌که در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم خیلی خوب است اما برای اصلاح این مشکل شاید بهتر باشد میزانی از گندم تولیدی را صادر و به‌جای آن مقداری گندم را وارد و در اختیار صنعت غذایی قرار دهیم.

,
انتهای پیام/ م
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه