کندس میوه ای شگفت انگیز جنگلی دررامیان است که همه ساله در فصل پائیز برداشت می شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گل رامیان، کندس میوه ای سخت و اسیدی است و دو گونه وحشی و معمولی دارد که گیاه شناسان منشا آن را در ایران و درمازندران می دانند."کندس وحشی" که به قطر 2 و نیم سانت و درختی پا کوتاه و پهن برگ است.برگ درخت آن پیش از خزان قرمز می شود و این میوه توسط زنبورها بارور می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گل رامیان,کندس را تا خوب نرسیده می چینند و در انبار نگهداری می کنند تا برسد.البته کندس را هم بصورت شور و هم بصورت ترشی مصرف می کنند.برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است و درد دهان و گلو را می توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.برگ کندس بند آورنده خون هم هست و برای آبسه مناسب است،دانه آن هم حاوی اسید هیدرو سیاتیک است.
,کندس سرشار از ویتامین هاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مى کند.
,کندس داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن میشود.
,کندس حاوی ماده اى به نام تانن است که بهترین دارو براى درمان عفونتهاى روده بزرگ به شمار میرود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.
,کندس به دلیل داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش میدهد.
,مصرف کندس چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه اسهال ساده اثر قطعى دارد.
,کندس در معالجه ورم روده به کار مىرود؛ بدین منظور باید ۲۳۰ گرم کندس را پس از جدا کردن پوست و دانه کمى در شیر حل نموده و مصرف کرد.
,کندس ادرار آور است.
,کندس به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم میکند، عطش را فرو مینشاند و ضد صفرا است.
,ضماد کندس جوشهای بدن را از بین میبرد.
,برای معالجه اسهال خونی میتوان مقدارمشخصی از آن را بدون پوست خورد
,طرز پخت رُبِ کندس بسیار شبیه به پخت رُبِ انار است. برای جلوگیری از پوسیدن کندوس بر روی درخت، معمولاً آن را زودتر برداشت کرده و در محلی مناسب مانند پشت بام، یا انبار خنک، به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا کاملا برسد. دقت شود که میوه کندوس نباید آنقدر در انبار بماند که فاسد شود چون فساد بر روی طعم، کیفیت و ماندگاری رب تاثیر منفی می گذارد.
,پس از آن که کندوس ها رسید (پخته شد)، آن را شسته و آب پز می کنند.
,کندوس های آب پز شده را به همراه آب به درون کیسه ای با سوراخ های نرم می ریزنند و آن را می چلانند تا محتوای داخل میوه (گوشته ی میوه) از آن خارج و همراه آب از روزنه های کیسه خارج شود و برای برای چلاندن میوه آب پز شده از پارچه هایی با روزن های نرم (در محلی مدخال) استفاده شود تا فقط گوشته ی کاندِس عبور کند و عبور غیر از گوشته باعث کز یا تلخ شدن رب می شود .
,پس از آب گرفتن کوندس های رسیده آب پز شده، آب و عصاره آن را روی آتش می جوشانند تا غلیظ شود . حاصل کار رب تقریباً غلیظی است که مزه ترش و شیرین و رنگ قهوه ای دارد .
,عبور غیر از گوشته باعث کز یا تلخ شدن رب می شود .
,رب کندوس پایین آورنده قند خون است.
,, ,
, ,
, ,
, ,
, ,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه