اخبار داغ

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار:

کمبود زیرساخت های آب شیرین کن بزرگترین معضل تنها بندر اقیانوسی کشور/ 438 روستای چابهار فاقد لوله کشی آب شرب

کمبود زیرساخت های آب شیرین کن بزرگترین معضل تنها بندر اقیانوسی کشور/ 438 روستای چابهار فاقد لوله کشی آب شرب
فرماندار ویژه چابهار گفت: با تخصیص اعتباراتی که برای تکمیل دو پروژه بزرگ آبرسانی به روستاهای چابهار بعد از گذشت ۲۴ سال از آغاز عملیات احداث انجام شده است مردم همچنان منتظر برقراری آب بهداشتی در روستاها می باشند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از چهاربهاران ایوب درویشی در نشست فرمانداری  چابهار اظهار کرد: شاخص دسترسی به آب بهداشتی در چابهار تنها 23 درصد است که نسبت به میانگین 90درصدی در کشور، پایین‌ترین شاخص کشوری محسوب می شود.
وی در خصوص میزان آب شرب روستاهای چابهار افزود: بحران بی‌آبی چابهار به‌ قدری بالاست که از 438 روستای شهرستان چابهار تنها 16 روستا آب بهداشتی شبانه‌روزی دارند ‌و بقیه به‌صورت سقایی با سهمیه 15 لیتر در روز توسط 40 دستگاه ناوگان سیار فرسوده و قدیمی آبرسانی می‌شوند که این درجه از بی‌آبی و بحران در کشور بی‌سابقه است؛ هرچند که مردم شهر و روستاهای چابهار کنار آب‌های عمان زندگی می‌کنند.
وی ادامه داد: دو پروژه بزرگ سد پیشین با 175 میلیون مترمکعب ظرفیت و سد زیردان با 207 میلیون مترمکعب ظرفیت، در سال 72 به بهره‌برداری رسیده‌اند و این در حالی است که بعد از 24 سال هنوز شبکه‌های آبرسانی بهداشتی و کشاورزی در پایین‌دست این‌ دو سد بزرگ به ‌بهره‌برداری نرسیده و آب این سدهای بزرگ یا بی‌استفاده پشت سد گیر افتاده و یا با باز کردن دریچه‌های سد مقداری زیاد از آن‌ به‌هدر می‌رود.
معاون استاندار و فرماندار ویژه چابهار بیان کرد: هرچند پروژه انتقال آب از سد زیردان به پیرسهراب و آبرسانی به 261 روستای بخش مرکزی و پلان چابهار سال‌ها پیش کلنگ‌زنی شده اما تاکنون با تزریق 85 میلیارد تومان تنها حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.
درویشی تصریح کرد: پروژه دوم انتقال آب از سد پیشین به شیرگواز و آبرسانی به 207  روستای بخش دشتیاری چابهار و شهرستان سرباز نیز که روستاهای نوار شرقی چابهار تا گواتر را شامل می‌شود، با وجود گذشت 24 سال از ساخت سد به‌تازگی کلنگ‌زنی شده و هنوز درصد پیشرفت فیزیکی چندانی ندارد و این درحالی است که اعتبار تکمیلی برای بهره‌برداری از این پروژه 305 میلیارد تومان است.
به‌گفته فرماندار ویژه چابهار انتظار 24ساله مردم روستاهای این شهرستان برای دسترسی به آب در حالی است که با روند تخصیص اعتباراتی که برای تکمیل این دو پروژه بزرگ آبرسانی در جریان است، مردم باید سال‌ها منتظر افتتاح آنها بمانند و این درحالی است که اگر این دو پروژه اجرایی شوند، شاخص آب چابهار از 23 درصد به 60 درصد خواهد رسید.
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, چهاربهاران,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه