اخبار داغ

کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بهارستان:

بهداشت و نحوه نگهداری نان در سلامت شهروندان تاثیر مستقیم دارد/ نباید از مواد غیرمجاز در پخت نان استفاد شود

بهداشت و نحوه نگهداری نان در سلامت شهروندان تاثیر مستقیم دارد/ نباید از مواد غیرمجاز در پخت نان استفاد شود
کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بهارستان گفت: عدم آگاهی شهروندان و نانوایان از موارد بهداشتی در پخت، نگهداری و مصرف نان می تواند صدمات زیادی به سلامت جامعه وارد کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خانم فاطمه پوربابا کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان در گفت‌وگو باخبرنگار بهارستانه با اشاره به لزوم رعایت بهداشت فردی، بهداشت ساختمان، ابزار و تجهیزات و بهداشت مواد غذایی به ویژه در نانوایی‌ها، گفت: نان به‌عنوان یکی از مهمترین منابع تغذیه‌ای مردم ، نقش به‌سزایی در تامین انرژی، پروتئین و املاح ضروری بدن دارد و به همین جهت بهداشت و سلامت نان در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه از اهمیت ویژه‌ و بالایی برخوردار می باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بهارستانه,

وی در ادامه باتاکیدبر مضرات مصرف جوش سیرین در پخت نان، تبیین کرد: کم‌خونی، پوکی استخوان سوءهاضمه، افسردگی و بی‌حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان‌های جوش شیرین‌دار در انسان ایجاد می کند، چراکه جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان‌ها را از بین می‌برد.

,

پوربابا همچنین در خصوص ماده‌ای سرطان‌زا به نام «جوهر قند» یا «بلانکیت» که نانوایان در پخت نان از آن استفاده می نمایند، گفت: ماده بلانکیت پس از ورود به دستگاه گوارش، باعث از بین بردن پرزهای معده و روده می شود و در دراز مدت با از بین رفتن آنتی‌اکسیدان‌ها سبب تسریع در سرطان بخش‌های گوارشی می شود و همچنین بلانکیت در مسدود کردن آنزیم‌های بدن به ویژه انسولین موثر است، بنابراین به طور مستقیم سبب تسریع دیابت در افراد می‌شود.

,

وی با بیان اینکه پخت نان با آرد سبوس‌دار جزو نیازهای شهرستان بهارستان است، تصریح کرد: سبوس موجود در نان سبوس‌دار 3 برابر نان سفید، املاح آن (آهن –کلسیم –روی) 2 برابر نان سفید و قند آن نصف نان سفید است و در جریان سبوس‌گیری از آرد 85% عناصر معدنی گندم نظیر آهن –کلسیم –فسفر-روس و منیزیوم دور ریز می شود و نان‌هایی که از آرد سفید یا سبوس‌گیری شده، تهیه می شود؛ ارزش غذایی ندارند.

,

کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان به برخی مشکلات به وجود آمده برای سلامت و بهداشت مردم اشاره کرد و گفت: 50 سال پیش مردم کشورمان روزانه حدود 50 گرم فیبر به بدنشان می رسید و سالم و پرنشاط بودند ولی امروز حدود 10 گرم فیبر به بدنشان می رسد به همین دلیل سن ابتلا به بیماری های غیر واگیر به 20 سالگی رسیده و بدین ترتیب سلامتی همه ما را در معرض تهدید قرار داده است.

,

وی در رابطه با راه‌های جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی نان و بهداشت نانوایی‌ها، تشریح کرد: چیدن نان‌های داغ بر روی هم، کپک‌زدگی را تسریع، فساد‌زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند، و نانوایان و شهروندان نباید قبل از سرد شدن کامل نان‌ها، آنها را دسته کنند و نان سرد شده را نیز باید در پلاستیک دربسته بگذارند، چراکه حرارت نان باعث کپک‌زدگی زودرس آن می گردد.

,

پوربابا با بیان اینکه عوامل زیادی در کیفیت نان خوب موثر هستند، تاکید داشت: نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب، نگهداری صحیح و پخت و تولید در محیط بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی میکروبی است

,

وی درپایان باتوجه به اینکه استفاده از نمک در نانوایی‌ها باید با دقت و علم کافی صورت بگیرد، افزود: نمک مورد استفاده در نانوایی‌ها می بایست تصفیه شده و بدون ید باشد، به این دلیل که استفاده از نمک‌های صنعتی و تصفیه نشده در نانوایی‌ها اکیداً ممنوع است و استاندارد نمک مورد استفاده در نان از 8/1 درصد به 1 درصد کاهش یافته است.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه