اخبار داغ

گذری به یکی از روستاهای محروم سراب/

قوشچی روستایی فراموش شده در دل بزقوش

قوشچی روستایی فراموش شده در دل بزقوش
قوشچی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان ابرغان بخش مرکزی شهرستان سراب واقع شده‌ و متاسفانه عدم توجه به زیرساخت های این روستا موجب محرومیت در روستا شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صدای سراب, قوشچی روستایی با قریب به ۲۰۰ خانوار در دامنه بزقوش و در دره ای به این نام مقصد نهایی ماست.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صدای سراب,

بافت این روستا نیز ترکیبی از سازه های قدیمی و جدید است. البته سازه های نوساز بافت غالب را تشکیل می دهد و ویلاهایی نو ساز در ورودی روستا قبل از هر چیز خودنمایی می کند.

,

زیر ساختهای مخابرات در این روستا دارای مشکل است و دسترسی به اینترنت مقدور نیست و ارتباط موبایل با قطع برق قطع می شود.

,

اهالی از کیفیت آب شرب شکایت دارند، بر اثر خشکسالی امسال محصول قابل توجهی به دست نیاورده اند و ازکمبود آذوقه برای دامهای محدودشان نگرانند.

,

زارعی از نابودی کل کشت بهاره روستا بر اثر خشکسالی و وخامت وضع اقتصادی اهالی می گوید.

,

کارهای عمرانی روستا توسط دهیاری تا حدودی در دست اجراست که در برخی نقاط نیاز به بازنگری دارد.

,

خانه بهداشت توسط یک بهیار بومی اداره می شود که اهالی از آن رضایت دارند.

,

مدارس کانکسی نو ساز در ورودی روستا جلب توجه می کننند و اهالی از ادغام کلاسهای دوم و سوم ابتدایی با ۳۷ نفر دانش آموز که منجر به افت تحصیلی فرزندانشان شده است گله مندند.

,

مشکل حیاتی این روستا هم آب کشاورزی است،مشکلی که وعده حفره چاه عمیق هم موجب حل آن نشده است.

,

هوا رو به تاریکی می گذارد و ما مسیر بازگشت را در پیش می گیریم و چرخ بادی آناقیز را پشت سر می گذاریم.

,

کاش فرصت داشتم و به دیدار این کشاورز مبتکر می رفتم، مبتکری که احتمالا هیچ خبرنگاری سراغش را نگرفته و هیچ مسئولی از چیستی ذهن خلاق او سوال نکرده است. بحران آب رمق روستاها و روستائیان بزقوش را گرفته است؛ چشمه های خشک شده ، قناتهای متروک و رودخانه هایی مرده تنها بازمانده بزقوش است و دستانی رو به آسمان که پایان خشکسالی را به دعا نشسته اند، پایانی که وقوعش را به سختی می توان متصور شد.

,

لایحه بودجه ۹۷ به مجلس ارائه شده است و نقد ها به گوشه گوشه آن از قیمت بنزین تا عوارض خروج از کشور و از حقوق کارمندان تا بودجه موسسات متعدد عمومی با حرارت هرچه تمام تر در فضای مجازی و نشریات کشور زبانه می کشد؛ ولی کسی ندای این مردمان تکیه زده بر بزقوش را پژواک نمی کند.

,

شاید آن جوانان روستایی اگر دسترسی به اینترنت داشتند، بودجه اختصاصی به بخش کشاورزی، جبران خسارت خشکسالی و بهینه سازی آبیاری را مطالعه می کردند و مطالباتشان را رسا تر فریاد می زدند, یا حداقل "راههای اخذ سند برای اراضی واگذار شده در اصلاحات ارضی" را سرچ می کردند.

,

آری کوه نشینان هنوز فراموش شده ترین مردمانند حتی در عصر انقلاب ارتباطات.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه