اخبار داغ

خوراک محلی نمادی از فرهنگ غنی مردم؛

"کلیره" پیتزای محلی استان کرمانشاه/ خوراکی با رسوم خاص پخت و پز + تصاویر

"کلیره" پیتزای محلی استان کرمانشاه/ خوراکی با رسوم خاص پخت و پز + تصاویر
کلیره یکی از خوراک های محلی استان کرمانشاه است که پخت و پز آن دارای رسوم خاصی دارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصاد، ایران به واسطه دارا بودن اقوام مختلف دارای فرهنگ های متنوع و منحصر به فردی است که هر کدام از آن ها زیبایی خاص خود را دارند. استان کرمانشاه یکی از مناطق با فرهنگ غنی در کشور است که مطالعه هر بخش از فرهنگ این استان جذابیت خاص خود را دارد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرصاد,

یکی از جنبه های مطالعه فرهنگ مردمی، آشنایی با خوراک های محلی است. این خوراک ها به دلیل آنکه نشانه هایی از فرهنگ نقاط مختلف را به همراه دارند در مطالعات فرهنگی نقش ویژه دارند. در استان کرمانشاه هم به دلیل دارا بودن فرهنگ غنی خوراک های محلی فراوانی در کوشه و کنار استان دیده می شود.

یکی از خوراک های محلی استان کرمانشاه را می توان در شهرستان سرپلذهاب پیدا کرد. کلیره نام این خوراک محلی است. سایت محلی بازی دراز در خصوص کلیره نوشته است: "کلیره" درقدیم مشهور به "کلیره پیازی" بود چون فقط پیاز را با خمیر کلیره مخلوط می کردند. روش درست کردنش به این صورت است که ابتدا مقدار زیادی پیاز خرد می کنند. سپس پیاز را با آرد مخلوط می کنند و آنگاه آرد را تبدیل به خمیرمی کنند. خمیر بایستی شل نباشد و سفت باشد  و بلافاصله بعد از درست کردن خمیر آنرا بشکل دایره درمی آورند و آن را روی ساج میگذارند وکمی پخت می دهند و بعد طرف دیگر خمیر را نیز مقداری پخت می دهند.

بعد ازاینکه هردو روی خمیر سفت شد آنرا برمی دارند و برروی ساج دیگری که قبلا آماده کرده اند می گذارند؛ البته این باردیگر خمیر ( کلیره) را برروی داخل ساج می گذارند و آنگاه از آتشی که قبلا با چوب درخت بلوط آماده کرده اند ( ذغال بلوط) برروی کلیره می ریزند بطوریکه کاملا پوشانده شود و منتظر می شوند تا کاملا پخته شود و مغز پخت شود.

برروی یک طرف کلیره آتش ریخته می شود و طرف دیگر آن نیازی به آتش ندارد چون هنگامیکه روی اجاق (به زبان کردی کوانی) است، زیرش آتش دارد و خود به خود از حرارت آتش طرف دیگرش پخته می شود.

 بعد ازآنکه مطمئن شوند که کلیره کاملا پخته شده، آتش را کنارمی زنند و آنرا پایین می آورند و روغن حیوانی به مقدارلازم داخل کاسه ای می ریزند و کمی آنرا روی اجاق می گذارند تا ازحالت اولیه خودش خارج وکمی روان شود و آنگاه کلیره را روی سفره می گذارند وهرکس هرمقدار که بخواهد برمیدارد وبا روغن آغشته می کند و نوش جان می کند.

ناگفته نماند این کلیره یک نوع پیتزای محلی است که امروزه علاوه برپیاز، گردو و کشمش نیز با خمیرش مخلوط می کنند که خیلی خوشمزه و مقوی است.

 کلیره را به سبک قدیم فقط درفصل زمستان و هنگامیکه هوا سرد باشد و برف هم ببارد درست می کنند که دراین صورت همه اعضای خانواده و اقوام دورهم جمع می شوند و یک روز و یا یک شب خود را با کلیره درست کردن می گذرانند.

 

,

یکی از جنبه های مطالعه فرهنگ مردمی، آشنایی با خوراک های محلی است. این خوراک ها به دلیل آنکه نشانه هایی از فرهنگ نقاط مختلف را به همراه دارند در مطالعات فرهنگی نقش ویژه دارند. در استان کرمانشاه هم به دلیل دارا بودن فرهنگ غنی خوراک های محلی فراوانی در کوشه و کنار استان دیده می شود.

,

یکی از خوراک های محلی استان کرمانشاه را می توان در شهرستان سرپلذهاب پیدا کرد. کلیره نام این خوراک محلی است. سایت محلی بازی دراز در خصوص کلیره نوشته است: "کلیره" درقدیم مشهور به "کلیره پیازی" بود چون فقط پیاز را با خمیر کلیره مخلوط می کردند. روش درست کردنش به این صورت است که ابتدا مقدار زیادی پیاز خرد می کنند. سپس پیاز را با آرد مخلوط می کنند و آنگاه آرد را تبدیل به خمیرمی کنند. خمیر بایستی شل نباشد و سفت باشد  و بلافاصله بعد از درست کردن خمیر آنرا بشکل دایره درمی آورند و آن را روی ساج میگذارند وکمی پخت می دهند و بعد طرف دیگر خمیر را نیز مقداری پخت می دهند.

,

, ,

بعد ازاینکه هردو روی خمیر سفت شد آنرا برمی دارند و برروی ساج دیگری که قبلا آماده کرده اند می گذارند؛ البته این باردیگر خمیر ( کلیره) را برروی داخل ساج می گذارند و آنگاه از آتشی که قبلا با چوب درخت بلوط آماده کرده اند ( ذغال بلوط) برروی کلیره می ریزند بطوریکه کاملا پوشانده شود و منتظر می شوند تا کاملا پخته شود و مغز پخت شود.

,

برروی یک طرف کلیره آتش ریخته می شود و طرف دیگر آن نیازی به آتش ندارد چون هنگامیکه روی اجاق (به زبان کردی کوانی) است، زیرش آتش دارد و خود به خود از حرارت آتش طرف دیگرش پخته می شود.

,

, ,

 بعد ازآنکه مطمئن شوند که کلیره کاملا پخته شده، آتش را کنارمی زنند و آنرا پایین می آورند و روغن حیوانی به مقدارلازم داخل کاسه ای می ریزند و کمی آنرا روی اجاق می گذارند تا ازحالت اولیه خودش خارج وکمی روان شود و آنگاه کلیره را روی سفره می گذارند وهرکس هرمقدار که بخواهد برمیدارد وبا روغن آغشته می کند و نوش جان می کند.

,

ناگفته نماند این کلیره یک نوع پیتزای محلی است که امروزه علاوه برپیاز، گردو و کشمش نیز با خمیرش مخلوط می کنند که خیلی خوشمزه و مقوی است.

,

, ,

 کلیره را به سبک قدیم فقط درفصل زمستان و هنگامیکه هوا سرد باشد و برف هم ببارد درست می کنند که دراین صورت همه اعضای خانواده و اقوام دورهم جمع می شوند و یک روز و یا یک شب خود را با کلیره درست کردن می گذرانند.

,

 

,

, ,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه