اخبار داغ

مدیر امور منابع آب منطقه تربت حیدریه خبر داد:

کاهش 46 درصدی میزان بارش در منطقه تربت حیدریه

کاهش 46 درصدی میزان بارش در منطقه تربت حیدریه
مدیر امور منابع آب منطقه تربت حیدریه با بیان اینکه سالانه 256 میلیون متر مکعب از منابع آبی در دشت های منطقه تربت حیدریه آب برداشت می شودگفت: بر این اساس میزان متوسط افت سالانه آب دردشت های زاوه و تربت حیدریه 69 سانتیمتر، در رخ 63 سانتیمتر، در مه ولات 119، در ازغند 49 و در رشتخوار 158 سانتیمتر است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار تابان تربت؛ مهدی طلعتیان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن هشدار نسبت به خشکسالی های پیاپی در منطقه تربت حیدریه گفت: ظرف یک سال آبی اخیر (ابتدای مهر پارسال تا انتهای شهریور امسال) با کاهش 46 درصدی میزان بارش مواجه شده ایم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تابان تربت,

وی افزود: از مجموع 37 دشت استان که در سه وضعیت آزاد، بحرانی و بحرانی ممنوعه قرار دارند، دشت های منطقه ما در 2 وضعیت ممنوعه (دشت هایی که با افت سطح آب مواجه هستند) و ممنوعه بحرانی (دشت هایی که علاوه بر افت سطح آب با کاهش کیفیت نیز مواجه هستند) قرار دارند.

,

طلعتیان با بیان اینکه این اداره بر منابع آبی تربت حیدریه، زاوه، رخ، مه ولات و رشتخوار نظارت کمی و کیفی دارد، گفت: بر این اساس دشت های مه ولات و رشتخوار در گروه دشت های ممنوعه بحرانی و دشت های رخ، ازغند، زاوه و تربت حیدریه در زمره دشت های ممنوعه هستند.

,

وی با بیان این که میزان بارش تا روز گذشته در دشت تربت حیدریه و زاوه 164.5 میلیمتر بود که نسبت به سال آبی گذشته با 34 درصد کاهش مواجه بوده، افزود: در جلگه رخ با بارش 147 میلیمتر و 42 درصد کاهش، دشت فیض آباد با 52 میلیمتر بارش و 50 درصد کاهش و دشت ازغند با 75 میلیمتر و 60 درصد کاهش مواجه هستیم.

,

مدیر امور منابع آب منطقه تربت حیدریه در ادامه با بیان اینکه اکنون منابع آبی ما شامل سطحی و زیرزمینی هستند، اظهار کرد: منابع آبی سطحی نظیر کال های فصلی شصت دره یا ازغند هستند که دبی قابل توجه و پایداری ندارند.

,

طلعتیان افزود: منابع آب زیرزمینی ما که 98 درصد منابع استحصالی ما را شامل می شوند نظیر چاه یا چشمه هستند و اتکای ما به این منابع است.

,

وی با بیان اینکه اکنون 838 حلقه چاه داریم که شامل 188 حلقه چاه عمیق و 650 حلقه نیمه چاه عمیق است، گفت علاوه بر این 511 رشته قنات و 145 دهانه چشمه داریم که در مجموع در سال 256 میلیون مترمکعب از این ها برداشت می شود.

,

طلعتیان همچنین افزود: سهم برداشت بخش کشاورزی از این منابع 90 درصد، بخش شرب هشت درصد و صنعت و خدمات سایر بخش ها نیز تنها 2 درصد است.

,

وی میزان متوسط افت سالانه آب را در زاوه و تربت حیدریه را 69 سانتیمتر، در رخ 63 سانتیمتر، در مه ولات 119، در ازغند 49 و در رشتخوار 158 سانتیمتر اعلام کرد.
طلعتیان در ادامه با بیان اینکه سند آب برای نخستین بار در سطح استان در اینجا تدوین شد که بر اساس آن تمام چاهای این منطقه هوشمند شده اند، گفت: در همین راستا هزار و 350 حلقه چاه غیرمجاز ظرف یک و نیم سال اخیر با کمک دیگر مسوولان پر شد که بیشترین آن ها در زاوه بودند و همچنین 118 هکتار رفع تصرف حریم و بستر رودخانه ها صورت گرفت که در حکم شریان اصلی تغذیه دشت ها هستند.

,
,

مدیر امور منابع آب منطقه تربت حیدریه گفت: یکی از مشکلات ما آن است که آب در ایران یک کالای اقتصادی محسوب نمی شود و به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد و لذا اکنون هم منابع را از دست می دهیم و هم کشاورزان ناراضی هستند و لذا چون انرژی در عمل رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد، کسی به فکر مدیریت بهینه مصرف آب نیست، در حالی که در کشورهای توسعه یافته اینگونه نیست و بر این اساس وزارت نیرو بنا دارد بورس آب و بازارهای محلی خرید و فروش آب را ایجاد کند.

,

طلعتیان افزود: مشکل دیگر فقدان مدیریت مشارکتی در مدیریت آب و بنای ما آن است تا در شورای آب روستاییان را نیز سهیم سازیم.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه