اخبار داغ

عرفان ناب در مناجات شعبانیه/ خداوند تنها پناهگاه انسان در تنهایی است

عرفان ناب در مناجات شعبانیه/ خداوند تنها پناهگاه انسان در تنهایی است
نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت به برخی فرازهای مناجات شعبانیه اشاره و گفت: درهر سطر این مناجات زیبا عظمتی از عرفان نهفته است که امثال ما نمی توانیم به عمق مفاهیم آن پی ببریم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکردرمراسم تواصی بحق درجمع نمازگزاران سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به پایان یافتن ماه رجب و ورود به ماه شعبان اظهار داشت: سه ماه مبارک رجب ، شعبان و رمضان به گونه ای برنامه ریزی شده است که با شروع ارتباط با خدا درماه رجب و ادامه آن درماه شعبان، انسان درماه مبارک رمضان از برکات این سه ماه خوشه چینی کند و به نتیجه مطلوب برسد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


وی با اشاره به اینکه درادعیه و اعمال این سه ماه دعاهایی وجود دارد که می تواند درانسان تحول ایجاد کند، همگان را به بهره گرفتن از مضامین مناجات شعبانیه فراخواند.

نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت سپس با ذکرخاطره ای ازمقام معظم رهبری اظهار داشت: امام امت از مناجات شعبانیه بعنوان یکی از ممتازترین ادعیه و مورد توجه ویژه یاد می کردند و در دوران حضرت امام بارها ایشان در سخنرانی ها بعضی از فرازهای آن را می خواندند و تعبیرشان این بود برخی از فرازهای مناجات شعبانیه به گونه ای است که ما نمی توانیم به عمق آن پی ببریم و به معنای آن دست پیدا کنیم.

وی گفت: امام امت این فراز از مناجات "اِلهی هَب لی کَمالَ الاِنقِطاعِ اِلیکَ وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضِیآءِ نَظَرِها اِلَیک حَتّى تَخرِقَ اَبْصارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النّورِ فَتَصِلَ اِلى مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ ، را می خواندند و می فرمودند: چگونه می توان به عمق معنای این فراز از دعا پی برد؟ انسان آن قدر ازغیر خدا انقطاع پیدا کرده و کاملا متصل به حق شود وهمه چیز رنگ و بوی الهی بگیرد. پرده ها ازجلوی چشمان او کنار برود و به حقیقت و معدن عظمت وعنایت پروردگار دست پیدا کند.

وی افزود: این مطالب را شخصیتی بیان می کند که به درجات بالای سیر و سلوک دست یافته و معلم اخلاق و عرفان بود.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه مناجات شعبانیه از شروع تا پایان برخوردار از فرازهای مهم و اساسی است، گفت: این دعا با درود بر پیامبر و آل او آغاز می شود و درادامه آمده است:" وَاسْمَعْ دُعائى اِذا دَعَوْتُکَ – خدایا زمانی که تو را می خوانم به دعاو خواسته ام توجه کن".

وی با بیان اینکه خداوند همه صداها را می شنود و بر تمام رفتار بشر احاطه دارد، اظهار داشت: بر طبق آیات و روایات، اعمال و رفتار میلیاردها انسان و موجودات عالم؛ ذره ای ازدید خدا پنهان نیست و باریتعالی همه را می بیند و صداها را می شنود.

وی در بیان تعبیر" وَ اسْمَعْ دُعائى اِذا دَعَوْتُکَ وَ اسْمَعْ ندایی اذا نادیتک" افزود: به کمک ادعیه دیگر می توان به معنای این جملات پی برد. دردعای ابی حمزه ثمالی وقتی امام سجاد (ع) با خداوند مناجات می کند فرازهای مهم و تکان دهنده ای دارد.امام سجاد می فرمایند: خدایا نکند دوست نداری صدای من را بشنوی بخاطر این که من در مجالس گناه بودم و به فرامین تو بی توجهی کردم لذا اگر می خواهیم خداوند حرف و صدای مان را بشنود باید از گناه دوری کرده مقدمات قرب به خدا را فراهم کنیم.

نماینده ولی فقیه با اشاره به عبارت" اِنَّ اللهَ یُحبُّ اِلحاحَ المُلِحّینَ " گفت: خداوند صدای افرادی را که به نوعی در گرفتاری غرق شدند و التماس می کنند تا خدا توبه آنها را بپذیرد، دوست دارد.

وی با اشاره به آیه 24سوره الأنفال " یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا استَجیبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم " افزود: آنهایی که دعوت پیامبر را پذیرفتند و در راه حق قرار گرفتند خداوند از شنیدن صدای شان لذت می برد " إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ التَّوَّابِینَ وَیُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِینَ- خدا توبه‌کنندگان‌ را دوست‌ ‌دارد و صدای شان را می شنود".

وی اضافه کرد: درادامه دعای شعبانیه می خوانیم " وَ أَقْبِلْ عَلَیَّ إِذَا نَاجَیْتُکَ " یعنی خدایا وقتی با تومناجات می کنم من را مورد عنایت خود قرار بده تا احساس کنم مناجات مرا پذیرفته و به من رو کرده ای .

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکراین فراز ازمناجات شعبانیه "فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَیْکَ وَ وَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ " را یادآور شد وگفت: این تعبیر زیبا اشاره دارد هر انسانی که احساس تنهایی می کند و بدنبال پناهگاه می گرد هیچکس به غیرخدا نمی تواند به او پناه دهد.

وی درادامه بحث خود فرازهای "مُسْتَکیناً لَکَ مُتَضرِّعاً اِلَیْکَ راجِیاً لِما لَدَیْکَ ثَوابى وَ تَعْلَمُ ما فى نَفْسى وَ تَخْبُرُ حاجَتى وَ تَعْرِفُ ضَمیرى وَ لا یَخْفى عَلَیْکَ اَمْرُ مُنْقَلَبى وَ مَثْواىَ را قرائت کرد و با بیان نکاتی که انسان از این فرازها می آموزد، افزود: انسان از خدا می خواهد که آمرزیده شود تا پایان عمر بتواند ازبرکات الهی بهره بگیرد " اِلى آخِرِ عُمْرى مِنْ سَریرَتى وَ عَلانِیَتى وَ بِیَدِکَ لابِیَدِ غَیْرکَ زِیادَتى وَ نَقْصى وَ نَفْعى وَ ضَرّى ".

وی اضافه کرد: تعابیری را که قرائت شد چه کسی جز امیرالمومنین وائمه معصومین و اولیاء خدا می توانند آن را بفهمند و عمق مفاهیم مطرح شده را باور کنند؟ اگر انسان به این باور برسد که همه چیز در ید قدرت خداوند قرار دارد دیگر خود را نزد این وآن ذلیل نخواهد کرد و می داند اگر خدا را داشته باشد همه چیز دارد لذا غیر از خدا را رها می کند.

نماینده ولی فقیه با بیان فراز" اِلهى اِنْ حَرَمْتَنى فَمَن ْذَا الَّذى یَرْزُقُنى وَ اِنْ خَذَلْتَنى فَمَنْ ذَاالَّذى یَنْصُرُنى" اظهار داشت: روزی ما بدست خداست و اوست که می تواند ما را از ذلت و خواری نجات دهد.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر درادامه به فرازهای مناجات شعبانیه درخصوص جود و سخاوت خداوند نسبت به بندگان اشاره کرد وبا بیان اینکه این فرازها لحظه به لحظه انسان را با شعاع وجودی باریتعالی بیشتر نزدیک می کند ، اظهار داشت: فرازهای مناجات به جایی می رسد که خواننده مناجات به خداوند می گوید من گناه و معصیت کردم ولی خدا اگر من را نبخشی وای به حال من! " فَلَهَا الْوَیْلُ اِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَها ".

وی افزود: در ادامه می خوانیم :" اِلهى لَمْ یَزَلْ بِرُّکَ عَلَىَّ اَیّامَ حَیاتى فَلا تَقْطَعْ بِرَّکَ عَنّى فى مَماتى– خدایا وقتی که زنده بودم همیشه به من نیکی کردی و هیچ وقت با این که معصیت کار بودم لطف خود را از من دریغ نکردی. خدایا پس از مرگ هم که پیش توآمدم محبت خود را از من دریغ نکن و آنجا هم من را مورد عنایت خود قرار بده".

وی اضافه کرد: و بالاخره مناجات به اینجا می رسد که "اِن اَدخلتنی الناراَعلمت اهلها اَنی ٱحبک - خدایا بر فرض که با این شرایط مرا فردای قیامت به دوزخ ببری و همنشین دشمنان خود کنی ، بازهم آنجا فریاد می زنم که خدایا تو را دوست دارم"!

وی خطاب به حاضران گفت: مناجات شعبانیه را هر زمانی بخوانید می توانید از برکات آن استفاده کنید و عاشقانه با خداوند سخن بگویید، این اوج عرفان دینی و اسلامی است که انسان آن قدرمحو باریتعالی شود و به مرحله ای برسد که حتی اگر به جهنم برود درمقابل دشمنان خداوند فریاد زند تو را دوست دارم و حاضر نیستم از دوستی ات دست بردارم.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

منبع: خبرگزاری حج

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه