شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان کرمان
ساعت: 10:19 منتشر شده در مورخ: 1397/02/26 شناسه خبر: 1363344
سیر نگینی در کویر شهداد؛
طلای بنفش پهناورترین استان کشور در گمنامی صادرات
در حالی که سطح زیر کشت سیر در شهداد طی سالهای زراعی 87تا 93 به میزان 240 هکتار بوده و در سال زراعی 95-94 به 280 هکتار و در سال زراعی 96-95 به 617 هکتار و در سال زراعی جاری به 740 هکتار افزایش یافته است اما این مهم همچنان در گمنامی صادراتی دست و پا می زند .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان ؛ 10 سال است که از توجه به کاشت سیر در منطقه شهداد کرمان و قر ار دادن این منطقه به عنوان قطب تولید سیر در استان می گذرد اما همچنان  حضور دلالان و واسطه گران ، عدم سیستم حمل و نقل ریلی مناسب و عدم صنایع تبدیلی در این عرصه طعم خوش عطر سیر را بر مشام تولید کنند گان آن تلخ ساخت است .

حضور سیر های وارداتی چینی که تنها شکل و قیافه ایی دارند و عطری خاص ندارند در بازار ایران به وفور دیده می شود و این در حالی است که  مردم ایران و حتی کرمانی ها نمی دانستند که سیر  مورد مصرفشان  وارداتی چینی است ، این امر نیز به علت عدم اطلاع رسانی کافی از سوی متولیان امر و عدم توجه به واردات محصولی است که در ایران به خوبی و و خوش عطری کشت و تولید می شود و می تواند با حذف واسطه با قیمتی مقطوع در اختیار مردم این آب و خاک قرار گیرد .

بنا بر اخبار کسب شده از سازمان جهاد کشاورزی ؛ متوسط عملکرد در واحد سطح به ازای هر هکتار 45 تن سیر تازه همراه با شاخ و برگ می باشد که نسبت به دو سال گذشته 5 تن افزایش عملکرد و 140 درصد افزایش سطح (با کاهش سطح محصولات کم بازده) داشته است و در سال زراعی 96-95 با سطح زیر کشت 617 هکتار و متوسط عملکرد 45 تن در هکتار و میزان تولید سالیانه 27 هزار تن سیر تازه همراه با شاخ و برگ و با توجه به نوسانات بازار فروش متوسط هر کیلوگرم 2000 تومان، میزان در آمد ناخالص 56 میلیارد تومان را برای کشاورزان منطقه در برداشته است.

در سال زراعی جاری با رشد 20 درصدی نسبت به سال زراعی گذشته با شرایط خرید متوسط به ازای هر کیلوگرم 1100 تومان در آمد ناخالص 36 میلیارد تومان را در پی خواهد داشت که پس از ورود تعاون روستایی استان جهت خرید محصول سیر از کشاورزان این رقم افزایش پیدا کرده است.

مهمترین مسائل و مشکلات در امر تولید « سیر »، کشت های خرده مالکی در منطقه، عدم استقبال کشاورزان از کشت های مکانیزه و نیمه مکانیزه، عدم وجود صنایع تبدیلی ، فراوری و بسته بندی در منطقه، عدم وجود سردخانه مجزا جهت نگهداری و انبارداری محصول سیر، وجود دلال و  واسطه های خرید در زمان برداشت محصول، عدم وجود تشکل مورد وثوق مردم جهت پیگیری مربوطه به بازاریابی مناسب برای این محصول و عقد قرارداد با صادر کنندگان در راستای ایجاد بازار صادراتی مطمئن و پایدار برای سیر، عدم رعایت اصول به زراعی توسط کشاورزان با توجه به تأکید مکرر کارشناسان متخصص، کمبود نیروی انسانی در زمان کاشت، داشت و برداشت و بالا بودن هزینه های کارگری در منطقه می باشد.

گرچه مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی کرمان موضوع ساماندهی و راه اندازی صنایع تبدیلی ، فرآوری و بسته بندی محصول سیر را در دستور کار قرار داده است اما این مهم تنها با همکاری دستگاه های ذیربط  در زمینه جذب سرمایه گذاران تحقق خواهد یافت .

با عنایت به اینکه در سال جاری فروش محصول سیر با اندکی نوسان و نزول قیمت انجام شد برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در سال آتی مقرر گردید خرید حمایتی این محصول توسط سازمان سازمان تعاون روستایی در دستور کار قرار گرفته و هماهنگی های لازم را با مراجع ذیصلاح به عمل آورد.

درحالیکه که کشاورزان نمونه در منطقه  شهداد بیش از 80 تن در هکتار  تولید سیر دارند به منظور کاهش هزینه های تولید و اقتصادی شدن محصول از یکسو و افزایش بهره وری در مصرف آب و در راستای توانمند سازی کشاورزان، افزایش تولید در واحد سطح مد نظر مروجین قرار گرفته است .

از سوی دیگر لازمست با هماهنگی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان نسبت به شناسایی صادر کنندگان علاقه مند به صادرات محصول سیر اقدام و زمینه و شرایط لازم برای فعالیت آنان در منطقه فراهم شود.

در راستای برنامه ریزی تولید و تعیین حاشیه سود اقتصادی سیرکاران با هدف ساماندهی به بازار فروش لازم است تا  با موسسه پژوهش های برنامه ریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در تهران مکاتبه شده و محاسبات اقتصادی برای تولید سیر شامل هزینه های تولید، آستانه عملکرد اقتصادی در هکتار و سرانه اقتصادی سطح زیر کشت اخذ شود.

انتهای پیام/

http://dana.ir/1363344
ارسال نظر
نظرات
کانال_دانا_داخلی سلام_صفحات_داخلی
Page Generated in 0/0538 sec