شاطه حلوایی سوغاتی است که در تویسرکان تولیدی می شود به دلیل استفاده از جوانه گندم، زعفران، شکر، آرد و گاهی عسل محصولی سالم، مقوی و سرشار از ویتامین و پروتین است و از آن سو نیز انگشت پیچ همدانی ها و شیره ملایر هم، سوغات هایی مغذی برای تقویت جسم روزه داران محسوب می شوند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رودآور؛ رمضان قدم های نخستین خود را در شهر و دیار ما گذاشته است، رمضان با خود حال و هوایی دیگر آورده است و در هر شهر و دیاری همراه با این ماه پربرکت علاوه بر معنویات رسم و رسوم ها و سنت های زیبای محلی، فرهنگی و بومی هم خود را نمایان می سازد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رودآور,سفره های افطاری همدانی ها، سفره هایی از جنس سادگی است و البته گاه گاهی هم می شود برخی خواسته و ناخواسته به آن طعم و رنگ تجمل گرایی می دهد، به دور از این سفره های سری به مایحتاج سفره های افطاری در این ماه در استان می زنیم با اجازه و نه یواشکی!
از بوی آش های محلی و خوش و طعم رنگ کهاین روزها با تره های بهاری و کوهی تهیه می شود و بر سر سفره های افطاری جای می گیرند که بگذریم به سوغات های مخصوص برخیاز شهرهای استان می رسیم که هر کدام نمادی از برکت شیرینی بر سر سفره است.
*شاطه حلوایی یا محصولی انرژی زا و سرشار از ویتامین و پروتین برای روزه داران
روزه گرفتن در روزهای طولانی اردیبهشت و خردادماه چندان هم در ظاهر ساده نیست اما اگر جسم قوی داشته باشیم روزه گرفتن برایمان راحت می شود.
شاطه حلوایی محصولی است که در تویسرکان تولیدی می شود و به دلیل استفاده از جوانه گندم، زعفران، شکر، آرد و گاهی عسل محصولی سالم، مقوی و سرشار از ویتامین و پروتین است که می تواند کمکی خوبی برای تقویت جسم روزه داران باشد.
سوغاتی ها و تولیدات محلی فرهنگ و رسوم مردم کشورمان است که از دیرباز مورد توجه بوده و اکنون نیز نسل به نسل ادامه دارد، شاطه حلوایی هم از سوغاتی های اصیل تویسرکانی ها است.
آقای علیئی تولید کننده شاطه حلوایی در تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، می گوید: در تویسرکان مردم به نان لواش شاطه هم می گویند و در واقع می توان گفت که شاطه حلوایی یک نان لواشی است که از جنس حلوا و با مواد بسیار مقوی تهیه می شود.
وی می افزاید: پس از آنکه مواد اولیه شاطه حلوایی که همان آرد، جوانه گندم، روغن و آب است را با یکدیگر مخلوط می کنیم، آنقدر با دستگاه مخصوص آن ها را با هم خوب به هم می زنیم تا خمیر ایجاد شده صاف صاف شود و پس از آن از خمیر ایجاد شده هر نوع شاطه حلایی را تهیه می کنیم.
علیئی ادامه داد: طرز تهیه شاطه حلوایی را از پدران ما به ارث رسیده است و هم اکنون نیز در کارگاه تولیدی کوچک خود با همکاری سه نفر دیگر روزانه 50 کیلوگرم شاطه حلوایی تولید کرده و روانه بازار می کنیم.
وی گفت: شاطه حلوایی سابق بر این تنها در فصل پاییز و زمستان تهیه می شد آن هم به صورت ساده، اما امروز در همه طول سال تهیه می شود و برای آنکه شاطه حلوایی ما جوابگوی ذائقه های مختلفی باشد، از مغزها و خشکبار ویژه در آن نیز استفاده می کنیم.
این تولید کننده شاطه حلوایی تصریح کرد: انواع دیگر شاطه حلوایی کنجدی، لقمه ای، گردویی و پشمکی است.
علیئی افزود: شاطه حلوایی تویسرکان علاوه بر مصرف شهرستان به شهرهای دیگر نیز فرستاده می شود و هر کسی که استفاده کرده دوباره به سراغش آمده است و ما سعی داریم تا بازار فروشش را بیشتر کنیم.
وی از مسئولان خواست تا برای ایجاد کارگاهی بزرگتر و اشتغالزایی بیشتر در راستای ارائه تسهیلات سخت گیری نکند.
اسفند ماه سال 93 شاطه حلوایی تویسرکان در آثار معنوی کشور به ثبت رسید.
* انگشت پیچ، یک شیرینی مغزی و سوغات رمضانی همدانی ها
انگشت پیچ همدان که گاهی این محصول را به عنوان عسل سفید و سوغات پرطرفدار به ویژه در ماه مبارک رمضان می دانند شیرینی سنتی به آنچه در سفره است، می بخشد، این سوغاتی شیرین همدانی روان است بسیار انرژی و مقوی برای روزه داران، چرا که از سفیده تخم مرغ، گلاب، شکر، آب و جوهرلیمو تهیه می شود.
به گفته قنادهای قدیمی این محصول شیرین بیش از 100 سال است که در همدان تهیه می شود و هم به باب دهان همدانی است و هم مسافران، البته همدانی ها با حلوازرده هم از مهمانان روزه دار خود بر سر سفره های افطاری پذیرایی می کنند.
حلوا زرده از زرده تخم مرغ، شکر و گلاب تهیه می شود و با توجه به پروتئین و ارزش بالای غذایی از ویژگی خاصی برای مقوی ساختن روزه داران برخوردار است و به نوعی تنظیم کننده قند خون روزه داران در این ماه محسوب می شود.
*شیره شارژه کننده
و ما هرچه باشد می رسیم به شیره انگور و گرچه در شهرستان های متعدد استان همدان توسط بانوان با سلیقه و همکاری مردان از انگور تهیه می شود اما به طور عمده این محصول مغذی را به ملایری ها نسبت داده اند و شیره ملایر هم معروف است.
زنگنه
انتهای پیام/
سفره های افطاری همدانی ها، سفره هایی از جنس سادگی است و البته گاه گاهی هم می شود برخی خواسته و ناخواسته به آن طعم و رنگ تجمل گرایی می دهد، به دور از این سفره های سری به مایحتاج سفره های افطاری در این ماه در استان می زنیم با اجازه و نه یواشکی!
از بوی آش های محلی و خوش و طعم رنگ کهاین روزها با تره های بهاری و کوهی تهیه می شود و بر سر سفره های افطاری جای می گیرند که بگذریم به سوغات های مخصوص برخیاز شهرهای استان می رسیم که هر کدام نمادی از برکت شیرینی بر سر سفره است.
*شاطه حلوایی یا محصولی انرژی زا و سرشار از ویتامین و پروتین برای روزه داران
روزه گرفتن در روزهای طولانی اردیبهشت و خردادماه چندان هم در ظاهر ساده نیست اما اگر جسم قوی داشته باشیم روزه گرفتن برایمان راحت می شود.
شاطه حلوایی محصولی است که در تویسرکان تولیدی می شود و به دلیل استفاده از جوانه گندم، زعفران، شکر، آرد و گاهی عسل محصولی سالم، مقوی و سرشار از ویتامین و پروتین است که می تواند کمکی خوبی برای تقویت جسم روزه داران باشد.
سوغاتی ها و تولیدات محلی فرهنگ و رسوم مردم کشورمان است که از دیرباز مورد توجه بوده و اکنون نیز نسل به نسل ادامه دارد، شاطه حلوایی هم از سوغاتی های اصیل تویسرکانی ها است.
آقای علیئی تولید کننده شاطه حلوایی در تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، می گوید: در تویسرکان مردم به نان لواش شاطه هم می گویند و در واقع می توان گفت که شاطه حلوایی یک نان لواشی است که از جنس حلوا و با مواد بسیار مقوی تهیه می شود.
وی می افزاید: پس از آنکه مواد اولیه شاطه حلوایی که همان آرد، جوانه گندم، روغن و آب است را با یکدیگر مخلوط می کنیم، آنقدر با دستگاه مخصوص آن ها را با هم خوب به هم می زنیم تا خمیر ایجاد شده صاف صاف شود و پس از آن از خمیر ایجاد شده هر نوع شاطه حلایی را تهیه می کنیم.
علیئی ادامه داد: طرز تهیه شاطه حلوایی را از پدران ما به ارث رسیده است و هم اکنون نیز در کارگاه تولیدی کوچک خود با همکاری سه نفر دیگر روزانه 50 کیلوگرم شاطه حلوایی تولید کرده و روانه بازار می کنیم.
وی گفت: شاطه حلوایی سابق بر این تنها در فصل پاییز و زمستان تهیه می شد آن هم به صورت ساده، اما امروز در همه طول سال تهیه می شود و برای آنکه شاطه حلوایی ما جوابگوی ذائقه های مختلفی باشد، از مغزها و خشکبار ویژه در آن نیز استفاده می کنیم.
این تولید کننده شاطه حلوایی تصریح کرد: انواع دیگر شاطه حلوایی کنجدی، لقمه ای، گردویی و پشمکی است.
علیئی افزود: شاطه حلوایی تویسرکان علاوه بر مصرف شهرستان به شهرهای دیگر نیز فرستاده می شود و هر کسی که استفاده کرده دوباره به سراغش آمده است و ما سعی داریم تا بازار فروشش را بیشتر کنیم.
وی از مسئولان خواست تا برای ایجاد کارگاهی بزرگتر و اشتغالزایی بیشتر در راستای ارائه تسهیلات سخت گیری نکند.
اسفند ماه سال 93 شاطه حلوایی تویسرکان در آثار معنوی کشور به ثبت رسید.
* انگشت پیچ، یک شیرینی مغزی و سوغات رمضانی همدانی ها
انگشت پیچ همدان که گاهی این محصول را به عنوان عسل سفید و سوغات پرطرفدار به ویژه در ماه مبارک رمضان می دانند شیرینی سنتی به آنچه در سفره است، می بخشد، این سوغاتی شیرین همدانی روان است بسیار انرژی و مقوی برای روزه داران، چرا که از سفیده تخم مرغ، گلاب، شکر، آب و جوهرلیمو تهیه می شود.
به گفته قنادهای قدیمی این محصول شیرین بیش از 100 سال است که در همدان تهیه می شود و هم به باب دهان همدانی است و هم مسافران، البته همدانی ها با حلوازرده هم از مهمانان روزه دار خود بر سر سفره های افطاری پذیرایی می کنند.
حلوا زرده از زرده تخم مرغ، شکر و گلاب تهیه می شود و با توجه به پروتئین و ارزش بالای غذایی از ویژگی خاصی برای مقوی ساختن روزه داران برخوردار است و به نوعی تنظیم کننده قند خون روزه داران در این ماه محسوب می شود.
*شیره شارژه کننده
و ما هرچه باشد می رسیم به شیره انگور و گرچه در شهرستان های متعدد استان همدان توسط بانوان با سلیقه و همکاری مردان از انگور تهیه می شود اما به طور عمده این محصول مغذی را به ملایری ها نسبت داده اند و شیره ملایر هم معروف است.
زنگنه
انتهای پیام/
سفره های افطاری همدانی ها، سفره هایی از جنس سادگی است و البته گاه گاهی هم می شود برخی خواسته و ناخواسته به آن طعم و رنگ تجمل گرایی می دهد، به دور از این سفره های سری به مایحتاج سفره های افطاری در این ماه در استان می زنیم با اجازه و نه یواشکی!
,از بوی آش های محلی و خوش و طعم رنگ کهاین روزها با تره های بهاری و کوهی تهیه می شود و بر سر سفره های افطاری جای می گیرند که بگذریم به سوغات های مخصوص برخیاز شهرهای استان می رسیم که هر کدام نمادی از برکت شیرینی بر سر سفره است.
,*شاطه حلوایی یا محصولی انرژی زا و سرشار از ویتامین و پروتین برای روزه داران
, *شاطه حلوایی یا محصولی انرژی زا و سرشار از ویتامین و پروتین برای روزه داران,, ,
روزه گرفتن در روزهای طولانی اردیبهشت و خردادماه چندان هم در ظاهر ساده نیست اما اگر جسم قوی داشته باشیم روزه گرفتن برایمان راحت می شود.
,شاطه حلوایی محصولی است که در تویسرکان تولیدی می شود و به دلیل استفاده از جوانه گندم، زعفران، شکر، آرد و گاهی عسل محصولی سالم، مقوی و سرشار از ویتامین و پروتین است که می تواند کمکی خوبی برای تقویت جسم روزه داران باشد.
,سوغاتی ها و تولیدات محلی فرهنگ و رسوم مردم کشورمان است که از دیرباز مورد توجه بوده و اکنون نیز نسل به نسل ادامه دارد، شاطه حلوایی هم از سوغاتی های اصیل تویسرکانی ها است.
,آقای علیئی تولید کننده شاطه حلوایی در تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور، می گوید: در تویسرکان مردم به نان لواش شاطه هم می گویند و در واقع می توان گفت که شاطه حلوایی یک نان لواشی است که از جنس حلوا و با مواد بسیار مقوی تهیه می شود.
,وی می افزاید: پس از آنکه مواد اولیه شاطه حلوایی که همان آرد، جوانه گندم، روغن و آب است را با یکدیگر مخلوط می کنیم، آنقدر با دستگاه مخصوص آن ها را با هم خوب به هم می زنیم تا خمیر ایجاد شده صاف صاف شود و پس از آن از خمیر ایجاد شده هر نوع شاطه حلایی را تهیه می کنیم.
,علیئی ادامه داد: طرز تهیه شاطه حلوایی را از پدران ما به ارث رسیده است و هم اکنون نیز در کارگاه تولیدی کوچک خود با همکاری سه نفر دیگر روزانه 50 کیلوگرم شاطه حلوایی تولید کرده و روانه بازار می کنیم.
,وی گفت: شاطه حلوایی سابق بر این تنها در فصل پاییز و زمستان تهیه می شد آن هم به صورت ساده، اما امروز در همه طول سال تهیه می شود و برای آنکه شاطه حلوایی ما جوابگوی ذائقه های مختلفی باشد، از مغزها و خشکبار ویژه در آن نیز استفاده می کنیم.
,این تولید کننده شاطه حلوایی تصریح کرد: انواع دیگر شاطه حلوایی کنجدی، لقمه ای، گردویی و پشمکی است.
,علیئی افزود: شاطه حلوایی تویسرکان علاوه بر مصرف شهرستان به شهرهای دیگر نیز فرستاده می شود و هر کسی که استفاده کرده دوباره به سراغش آمده است و ما سعی داریم تا بازار فروشش را بیشتر کنیم.
,وی از مسئولان خواست تا برای ایجاد کارگاهی بزرگتر و اشتغالزایی بیشتر در راستای ارائه تسهیلات سخت گیری نکند.
,اسفند ماه سال 93 شاطه حلوایی تویسرکان در آثار معنوی کشور به ثبت رسید.
,* انگشت پیچ، یک شیرینی مغزی و سوغات رمضانی همدانی ها
, * انگشت پیچ، یک شیرینی مغزی و سوغات رمضانی همدانی ها,, ,
انگشت پیچ همدان که گاهی این محصول را به عنوان عسل سفید و سوغات پرطرفدار به ویژه در ماه مبارک رمضان می دانند شیرینی سنتی به آنچه در سفره است، می بخشد، این سوغاتی شیرین همدانی روان است بسیار انرژی و مقوی برای روزه داران، چرا که از سفیده تخم مرغ، گلاب، شکر، آب و جوهرلیمو تهیه می شود.
,به گفته قنادهای قدیمی این محصول شیرین بیش از 100 سال است که در همدان تهیه می شود و هم به باب دهان همدانی است و هم مسافران، البته همدانی ها با حلوازرده هم از مهمانان روزه دار خود بر سر سفره های افطاری پذیرایی می کنند.
,حلوا زرده از زرده تخم مرغ، شکر و گلاب تهیه می شود و با توجه به پروتئین و ارزش بالای غذایی از ویژگی خاصی برای مقوی ساختن روزه داران برخوردار است و به نوعی تنظیم کننده قند خون روزه داران در این ماه محسوب می شود.
,*شیره شارژه کننده
, *شیره شارژه کننده,, ,
و ما هرچه باشد می رسیم به شیره انگور و گرچه در شهرستان های متعدد استان همدان توسط بانوان با سلیقه و همکاری مردان از انگور تهیه می شود اما به طور عمده این محصول مغذی را به ملایری ها نسبت داده اند و شیره ملایر هم معروف است.
,زنگنه
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه