اخبار داغ

رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور

سیاست گذاری صحیح در صنعت نوغانداری باعث تولید ثروت و اشتغال می شود

سیاست گذاری صحیح در صنعت نوغانداری باعث تولید ثروت و اشتغال می شود
رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: معتقدیم صنعت نوغانداری در زمره صنایع پایه و تبدیلی است که اگر درست سیاست گذاری شود هم در زمینه تولید ثروت و اشتغال در داخل کشور و هم در زمینه صادرات محصولات می تواند برای کشور مفید باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تابان تربت؛  علی اصغر داداش پور روز جمعه در همایش ملی صنعت ابریشم ایران که در شهر بایگ از توابع شهرستان تربت حیدریه برگزار شد،افزود: اکنون تنها در 10 استان کشور صنعت نوغاناری پا نگرفته و سیاست ما توسعه نوغانداری در تمامی نواحی کشور است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تابان تربت,

 

,

وی بیان داشت: این بدان خاطر است که معتقدیم صنعت نوغانداری در زمره صنایع پایه و تبدیلی است که اگر درست سیاست گذاری شود هم در زمینه تولید ثروت و اشتغال در داخل کشور و هم در زمینه صادرات محصولات می تواند برای کشور مفید باشد.

,

 

,

داداش پور گفت: تجربه سال های گذشته نشان می دهد به جز سال های 79 تا 90 که دوران افول صنعت نوغانداری کشور است، اما به تدریج و با اجرای سیاست گذاری های متناسب و مفید صنعت نوغانداری راه خود را یافته است.

,

 

,

وی  افزود: در سال های 91 تا 96 اتفاقات خوبی در این صنعت افتاد که مهمترین آن افزایش 110 درصدی قیمت تضمیمی پیله تر ابریشم است که در سایه حمایت دولت تدبیر رخ داد.

,

 

,

رییس مرکز وسعه نوغانداری کشور همچنین گفت: در طول پنج سال گذشته نیز با وجود قیمت تضمیمی پیله ابریشم، اما هیچ وقت خرید تضمینی انجام نشد و علت آن هم این بود که دست اندرکاران قواعد بازار را خود آموخته بودند و مسیر را خودشان تعیین می کردند.

,

 

,

داداش پور در ادامه گفت: وارات تخم نوغان بعد از طی پایش سلامت توسط سازمان دامزشکی ادامه دارد و اسناد مناقصه آن تهیه و منتشر شده است منتهی وارد کنندگان باید شرایط و استاندارد های لازم مورد نظر ما را رعایت کنند.

,

 

,

وی همچنی اظهار داشت: هر چند استان گیلان رتبه نخست تولید پیله تر در کشور را دارد و خراسان رضوی رتبه دوم، اما واقعیت آن است که خراسان رضوی از حیث قدمت، تجربه و کارگاه های یشم کشی، پایتخت ابریشم ایران است.

,

 

,

رییس اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی نیز گفت: از ویژگی های صنعت نوغانداری آن است که ارتباط تنگاتنگی بین کشاورزی، صنعت، تجارت و بازرگانی در صنعت بوجود آمده است.

,

 

,

فرید سرجمعی با بیان اینکه این ارتباط همچون حلقه های زنجیر است، افزودد: عملکرد ناقص یک حلقه موجب محدودیت حلقه های دیگر و عملکرد مطلوب یکی سبب رشد و توسعه دیگر حلقه ها می شود.

,

 

,

وی گفت: بر این اساس با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته و پتانسیل های موجود در این صنعت و دسترسی آسان به مواد اولیه می توان با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی علاوه بر تامین نیاز کشور محصولاتَ ابریشمی بسیاری را به خارج از کشور صادر نمود.

,

 

,

سرجمعی افزود: اکنون پرورش دهندگان کرم ابریشم صرفاً به تولید پیله تر می پردازند و پیله تر خریداری شده توسط دولت و یا تاجران در کارگاه های نخ ریسی تبدیل به نخ ابریشمی می شود که این نخ علاوه بر استفاده در تولید فرش های دست باف به مقدار کمتر در تولید البسه لوکس و صنایع دستی نیز استفاده می شود که محصولات تولید شده بسیار کم هستند.

,

 

,

وی اظهار داشت: یکی از نقاط قوت صنعت نوغانداری ایران آن است که در صورت فراهم شدن انگیزه اقتصادی، سایر انگیزه های لازم برای رشد و توسعه آن وجود دارد و از این روی با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته و پتانسیل های موجود در این صنعت و دسترسی آسان به مواد اولیه می توان با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی علاوه بر تامین نیاز کشور محصولات ابریشمی بسیاری را به خارج از کشور صادر کرد.

,

 

,

سرجمعی در ادامه به تشریح وضعیت کارگاه های تولید تخم نوغان در تربت حیدریه پرداخت و گفت: ظرفیت اسمی تولید تخم نوغان 50 هزار جعبه و تولید سالیانه تا 40 هزار جعبه است که برای تولید تخم نوغان نیاز به بازسازی و به روز رسانی تجهیزات می باشد.

,

 

,

وی افزود: امکان تولید از صفر تا 100 جعبه تخم نوغان و مجهز به 2 دستگاه سردخانه که در هنگام تولید و توزیع تخم نوغان مورد استفاده قرار می گیرند، ا زدیگر شاخصه های این صنعت در تربت حیدریه است، اما متاسفانه سه سال است که به صورت تعطیل در آمده اند.

,

 

,

سرجمعی با بیان اینکه امسال در سطح استان پنج هزار و 118 جعبه تخم نوغان توزیع ش که سهم تربت حیدریه و شهر بایگ از این میزان به ترتیب 737 و 626 جعبه بوده است.

,

 

,

وی گفت: از این میزان 125 تن پیله خشک در سطح استان تولید شد که سهم تربت حیدریه و بایگ به ترتیب 12 و 10 تن است.

,

سرجمعی افزود: همچنین 52 تن نخ ابریشم در سطح استان تولید شد که سهم تربت حیدریه و بایگ به ترتیب 5 و 4.4 تن می باشد.

,

 

,

وی همچنین گفت: اکنون هزار و 200 کارگاه ابریشم‌کشی در شهرستان بایگ وجود دارد که هر کدام از آنها روزانه 6 تن پیله خشک استفاده می‌کنند و بر این اساس آنها در 300 روز مفید کاری در سال به 1800 تن پیله خشک به عنوان مواد اولیه نیازمند هستند.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه