مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: عملیات برداشت فندوق از سطح ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار از باغات این استان آغاز شده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اکبری در گفتوگو با صبح قزوین اظهار کرد: با توجه به وجود سرمازدگی بهاره در سال جاری پیش بینی میشود میزان عملکرد محصول نسبت به سال گذشته کاهش یابد و با ۴۰ درصد سرمازدگی میزان تولید حدود ۱۹۰۰ تن شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح قزوین,
وی افزود: سطح زیر کشت باغات فندق استان در سال جاری به میزان ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار است که از این میزان ۳ هزار و ۱۴۵ هکتار باغات بارور و ۵۵ هکتار غیر بارور است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: تنها سطح زیر کشت این محصول در استان در شهرستان قزوین منطقه الموت غربی است که در این منطقه بخش رجایی دشت و رازمیان شامل؛ روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان می باشد که روستای یارود در منطقه رجایی دشت را می توان قطب فندق کاری استان ذکر کرد.
وی ابراز کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریور ماه است.
به گفتهی این مقام مسئول؛ استان قزوین رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید محصول فندق را در کشور دارد.
اکبری ارقام موجود در منطقه را شامل؛ گرد، انگشتی، فرتیل، رند و نگرت ذکر کرد که رقم گرد حدود ۷۰ درصد باغات را تحت پوشش قرار داده است.
وی یادآور شد: مدیریت غالب باغات فندوق به صورت سنتی بوده و اغلب درختان صورت چند تنه تربیت میشوند که باستی با آموزش و برنامههای ترویجی باغداران را به تربیت درختان تک تنه برای نیل به تولید بیشتر تشویق کرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه