شبکه های اجتماعی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سلام کانال تلگرام
اینستاگرام
گروه: استان کهکیلویه و بویراحمد
ساعت: 14:15 منتشر شده در مورخ: 1397/07/08 شناسه خبر: 1413644
سنت و فرهنگی ماندگار در دیار چهارفصل؛
بوی خوش نان تیری(محلی) در کوچه پس کوچه های کهگیلویه وبویراحمد+تصاویر
کهگیلویه وبویراحمد از جمله استان های لر نشین در خطه زاگرس است که هنوز فرهنگ های قدیمی خود به دلیل اصالت خویش حفظ کرده است و همین مسئله نیز باعث شده است تا امروز به یکی از استان های چهارفصل و دارای غنای بالای فرهنگی و سنتی تبدیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرلنده، فرهنگ به عنوان زیر بنایی ترین بخش جامعه است که بدون توجه به این اصل مهم نمی توان در جامعه اثری از شاخصه های توسعه پیدا کرد به طوری که فرهنگ را یکی از عوامل مهم توسعه و پیشرفت جوامع توسعه یافته می دانند.

 

کهگیلویه وبویراحمد از جمله استان های لر نشین در خطه زاگرس است که هنوز فرهنگ های قدیمی خود به دلیل اصالت خویش حفظ کرده است و همین مسئله نیز باعث شده است تا امروز به یکی از استان های چهارفصل و دارای غنای بالای فرهنگی و سنتی تبدیل شود.

 

 

یکی از فرهنگ های زیبایی که هنوز که هنوز است در ساعات اولیه صبح عطر وبوی این فرهنگ مشام انسان را نوازش می کند پخت نان تیری(محلی) است که علاوه بر اینکه یک فرهنگ نزد مردمان این استان است به عنوان قوت غالب مردمان شهر و روستاهای این استان نیز محسوب می شود.

 

 

امروزه زنان روستایی و شهری در استان کهگیلویه و بویراحمد بر روی آتش نان های محلی را پخت می کنند که پخت آن در هر خانه یکی از ضروریات زندگی است که در گوشه ای از حیاط  به این کار مشغول می شوند و هر روز عطر خوش نان تازه در کوچه پس کوچه های روستاهای این دیار به مشام مسافران رهگذر می رسد.

 

 زنان توانمند این دیار هنوز این سنت دیرینه را حفظ کرده اند به طوری که نان محلی یا همان نان تیری از جمله نان هایی که در کهگیلویه وبویراحمد طرفداران بسیاری دارد با وجود نان های صنعتی گوناگون اما مردم همچنان خوشمزه ترین و بهترین نان را نان تیری(چوبه ای) می دانند.

 

  

نان تیری با شیوه های مختلف در برخی از شهرستان های استان استفاده می شود اما تفاوت هایی کمی در میان آنها وجود دارد برخی قطر بیشتر ، حجم بزرگتر و یا اندازه بزرگتری دارند و نان مورد استفاده مردم این دیار  دایره ای شکل و اندازه ای بزرگ به قطر 45 تا پنجاه سانتی متر دارد ضخامت این نان 3 میلی متر و شاید هم کمتر باشدکه همین هم نشان از توانمندی زنان این دیار است.

 

 

 نان کوچک تری به نام(بَلبَل،balbal) نیز در ابعاد کوچکتر و ضخیم تر پخت می شود که همراه با روغن حیوانی اعلا مالیده و کمی هم شکر اضافه و از خوشمزگی خیلی خاصل همراه است که این نان نیز دارای طرفداران بسیاری است.

 

 

شیوه های پخت و توانمندی دختران در این حوزه توسط مادران آموزش داده و این کار سینه به سینه به نسل جوان در حال انتقال است که حتی برخی نیز از این راه درآمد دارند و گذران امورات روز مره زندگی خویش را از قبل همین پخت نان محلی دارند.

 

به دلیل درخواست این مادر از بابت تارنمایی تصاویرپوزش می طلیبم.

گزارش: سیده زینب جعفری

انتهای پیام/

 

http://dana.ir/1413644
ارسال نظر
نظرات
سلام_صفحات_داخلی