اخبار داغ

گزارشی از اوضاع اقتصادی در همسایه‌ی شمالی؛

واکنش‌های متفاوت به آمار شاخص رفاه در جمهوری آذربایجان/ تمرکز توسعه در باکو و ترسیم چهره‌ی روستایی برای سایر شهرها

واکنش‌های متفاوت به آمار شاخص رفاه در جمهوری آذربایجان/ تمرکز توسعه در باکو و ترسیم چهره‌ی روستایی برای سایر شهرها
در سال‌های گذشته به جهت افزایش سوددهی پروژه‌های نفتی در جمهوری آذربایجان ساخت و سازهای عظیمی در شهر باکو آغاز گردیده است اما هنوز هم بسیاری از شهرهای بزرگ این کشور به جز باکو، به یک روستای بزرگ بیشتر شباهت دارند تا شهر.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، طی روزهای گذشته آماری از شاخص رفاه در جمهوری آذربایجان منتشر شده که واکنش‌های مختلف و بعضا متناقضی را در جمهوری آذربایجان در پی داشته است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج,

سازمان جهانی شاخص رفاه با انتشار گزارشی در پایان ماه نوامبر، آخرین وضعیت رفاه مردم در بیش از 140 کشور جهان را منتشر کرده است. در این گزارش، جمهوری آذربایجان در ردیف 99، ارمنستان در ردیف 88، گرجستان در ردیف 80، روسیه در ردیف 96 و ایران نیز در ردیف 108 قرار گرفته است.

,

بنا بر مقایسه‌ی روزنامه ینی مساوات جمهوری آذربایجان، این کشور در آمار سال گذشته از میان 143 کشور جهان در رتبه 108 قرار گرفته بود و امسال نیز سه پله پیشرفت داشته است.

,

بختیار صادیق اف نماینده مجلس ملی آذربایجان و سردبیر روزنامه آذربایجان در یک واکنش منفی به انتشار این گزارش، اساسا آن را صحیح نمی‌داند و اوضاع مردم کشورش را بسیار بهتر از این‌ها توصیف می‌کند. این نماینده مجلس می‌گوید: وضعیت رفاه مردم یک کشور تنها با ارقام سنجیده نمی‌شود، بلکه باید آن را با چشم مشاهده کرد. من نمی‌دانم که این نهاد محاسبات خود را در کجای آذربایجان و بر اساس چه ارقامی تهیه کرده و شاید در این زمینه نگاه سیاسی وجود داشته است.

,

این نماینده مجلس آذربایجان مدعی است تهیه کنندگان گزارش مزبور از اوضاع آذربایجان بی‌خبرند و می‌گوید: اگر شما از این طرف کشور تا آن طرف سفر کنید، می‌بینید که مردم برای خود خانه‌های مجللی می‌سازند و حتی به یک خودرو نیز اکتفا نمی‌کنند؛ این نماینده مجلس آذربایجان شلوغی رستوران‌ها و مجالس عروسی مردم را نشانه‌ی رفاه معرفی می‌کند.

,

صحبت‌های این نماینده در ادامه بیشتر سیاسی می‌شود و با عنوان ایران در حال تحریم سعی دارد تا بگوید وضع مردم ایران از آنچه که در گزارش آمده است، بدتر است. وی عنوان می‌کند: اگر یک سازمانی وضعیت رفاه مردم آذربایجان را با وضعیت مردم ایران در حال تحریم مقایسه کند و تفاوت ناچیزی بین آن‌ها قائل شود، نشان از ناعادلانه بودن گزارش آن‌هاست چون اتباع آذربایجان برای مداوا و سایر کارها به ایران سفر می‌کنند و از اوضاع ایران بی‌خبر نیستند.

,

فکرت یوسف اف وزیر اسبق امور مالی آذربایجان و کارشناس مسایل اقتصادی نیز به این گزارش معترض است و آن را صحیح نمی‌داند و می‌گوید: این گزارش با استانداردهای دوگانه تنظیم شده است و نمی‌تواند توصیف واقعی از اقتصاد و رفاه آذربایجان داشته باشد.

,

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که علی رغم زرق و برق رسانه‌ای در این کشور، هنوز هم بسیاری از مردم از نظر معیشتی در وضع نابسامانی قرار گرفته‌اند.

,

در حال حاضر بیش از 1.5 میلیون نفر از آذری‌ها در روسیه زندگی می‌کنند و این تعداد در برخی فصول به بیش از 3 میلیون نفر می‌رسد که اغلب مهاجرین کاری می‌باشند که به دلیل اوضاع نابسامان اقتصادی و نبود شغل مناسب، به ناچار به عنوان نیروی کار در روسیه حضور دارند.

,

در سال‌های گذشته به جهت افزایش سوددهی پروژه‌های نفتی در جمهوری آذربایجان ساخت و سازهای عظیمی در شهر باکو آغاز گردیده است اما هنوز هم بسیاری از شهرهای بزرگ این کشور به جز باکو، به یک روستای بزرگ بیشتر شباهت دارند تا شهر. طبیعتا عدم توسعه یافتگی شهری و روستایی در جمهوری آذربایجان البته به جز باکو، نمود ویژه‌ای دارد که مورد توجه سازمان‌های جهانی برای تهیه‌ی آمار بوده است.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه