اخبار داغ

اقتصاد روستا پنجره‌ای به سوی پیشرفت؛

عدم مهاجرت روستاییان با تقویت اقتصاد پویا/فعالیت بیش از ۸۰ هزار دستگاه دنباله بند در کرمان

عدم مهاجرت روستاییان با تقویت اقتصاد پویا/فعالیت بیش از ۸۰ هزار دستگاه دنباله بند در کرمان
اگر اقتصاد در روستا ها متحول شود مهاجرت کمتر صورت می‌گیرد و گاهی با مهاجرت معکوس مهاجرت از شهر به روستا مواجه ایم و این اتفاق زمانی محقق می‌شود که روستا محل درآمد باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛علل تأثیرگذار بر مهاجرت روستاییان به شهرها در ایران از ۴ بعد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جمعیت شناختی و طبیعی، کشاورزی قابل بررسی است که از این میان بعد اقتصادی نقش عمده‌ای ایفا می‌کند و روستایبان در تلاش برای بهبود زندگی خویش و درآمدزایی بیشتر دست به مهاجرت می‌زنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان, راه آرمان,

عبد الکریمی مدیر روابط عمومی جهاد کشاورزی کرمان در گفتگو با راه  آرمان؛ با بیان اینکه به منظور رسیدگی به وضعیت روستا ها به فرمان امام(ره) جهاد سازندگی تشکیل شد، گفت: جهاد سازندگی تمامی امورات روستاها را به عهده داشت و در بحث زیر بنایی روستایی مانند  راه و آبرسانی، برق، بهداشت و دامپروری تا سال ۷۹ فعالیت کرد.

, راه  آرمان, راه  آرمان,

وی بیان کرد: از جمله دلایل تشکیل جهاد سازندگی محرومیت زدایی و افزایش تولیدات کشاورزی و توسعه روستا ها بود و تا سال ۷۹ منشا تحولات خوب و منشا برکات چشمگیری شد.

,

این مقام مسئول افزود: ادغام جهادکشاورزی و جهاد سازندگی به منظور رفع نابسامانی‌ها و نارسایی‌ها در بخش کشاورزی صورت گرفت و بحث برق به وزارت نیرو، آب به آب و فاضلاب ، راه به راهداری پیوست.

,

عبدالکریمی  در خصوص اقتصاد روستاییان ادامه داد: اگر اقتصاد روستایی پویا باشد روستایی به فکر مهاجرت نیست در صورت وضعیت اقتصادی  نابسامان روستاها، روستا نشینان مهاجرت می‌کنند.

,

اهم فعالیت‌های انجام شده برای ساماندهی روستاییان  

, هم فعالیت‌های انجام شده برای ساماندهی روستاییان   ,

مدیر روابط عمومی جهاد کشاورزی در ادامه به ساماندهی روستاییان اشاره کرد و افزود: جهاد کشاورزی با ورود به بحث اصلاح نژاد و  استفاده از نژادهای بومی اصلاح شده و نژادهای پربازده دنیا درصدد افزایش تولید شیر و  گوشت قرمز است.

,

وی ادامه داد: در بحث اصلاح نژاد با استفاده از گاوهای با تولید بالا ،استفاده از گوسفندهای چند قلو زا ، سریع رشد و چندین برابر  شیردهی بیشتر از نژادهای معمولی از فعالیت های انجام شده در بحث دامپروری است.

,

این مقام مسئول گفت: در بحث کشاورزی معرفی واریته خوب به منظور  افزایش عملکرد ، درختان با محصول بالا  و یا بذر های  با بازدهی و عملکرد بالا در واحد سطح به تناسب با میزان آب مصرفی و طول دوره رشد کمتر  که امکان کاشت محصول دیگر را فراهم می‌کند.

,

عبدالکریمی افزود: اگر اقتصاد در روستا ها متحول شود مهاجرت کمتر صورت می‌گیرد  و گاهی با مهاجرت معکوس از شهر به روستا مواجه ایم و این اتفاق  زمانی صورت می‌گیرد که  روستا محل درآمد باشد

,

وی با اشاره به اقتصاد روستا ها ادامه داد: با معرفی نژاد خوب در بحث دامپروری به خصوص دام سنگین و سبک، زنبور عسل و شیلات رونق  خوبی داشتیم.  قبل از انقلاب بحث شیلات مطرح نبود اکنون در بحث آبزی پروری و استفاده دومنظوره از آب کشاورزی  به منظور پرورش ماهی و استفاده در کشاورزی رشد چشمگیری داشتیم.

,

مکانیزاسیون از روش‌های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پایدار

, مکانیزاسیون از روش‌های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پایدار,

مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان یک رویکرد اساسی در تولید محصولات کشاورزی مطرح می ­باشد و اهدافی نظیر انجام به موقع عملیات کشاورزی، کاهش هزینه‌های تولید، کاهش سختی کار، مدیریت مصرف نهاده­‌های کشاورزی، ایجاد جذابیت در فعالیت‌های کشاورزی، ارتقاء کمی و کیفی تولید و اصولاً موجبات اقتصادی نمودن تولید انبوه محصولات کشاورزی را فراهم می‌سازد..

,

مدیر روابط عمومی جهاد کشاورزی کرمان در این خصوص گفت: در قبل از انقلاب دربحث مکانیزاسیون تقریبا ۲۰۰۰ تراکتورداشتیم الان ۱۴۶۰۰ تراکتور داریم که تعدادی مستهلک و باید جایگزین شوند.

,

عبدالکریمی در پایان خاطر نشان کرد: تعداد کمباین ها از ۵ دستگاه قبل از انقلاب  به حدود ۷۵ دستگاه رسیده است و از ۱۰ هزار دستگاه دنباله بند در روستاها به بیش از ۸۰ هزار دستگاه دنباله بند رسید؛ درحال حاضر پانزده شرکت خدمات مکانیزه که قبل از انقلاب موجود نبودند و یک شرکت تراکتور سازی در حال  فعالیت داریم.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه