اخبار داغ

گزارش جشنواره ای از جنس سلامت؛

سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/ 75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است

سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/ 75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است
پایین بودن سرانه مصرف ماهی و انواع آبزیان در البرز از سطح کشوری و جهانی و در نتیجه آسیب به سلامت جسمی و روانی شهروندان، باعث شده است تا امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ترویج فرهنگ استفاده از آبزیان، جشنواره و مسابقاتی را برگزار کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، جهاد کشاورزی استان سومین جشنواره طبخ آبزیان را در حالی برگزار می کند که مانند 2 دوره قبل با برگزاری کلاس های آموزش طبخ آبزیان در شهرستان های مختلف استان متقاضیان را برای شرکت در جشنواره و مسابقه آماده کرده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تیتریک,

امروزه با توجه به رشد روزافزون جمعیت و در حالی که نیمی از مردم دنیا دچار سوءتغذیه هستند، ماهی و آبزیان می ‌توانند در مقام تامین پروتئین مصرفی جایگاه ویژه‌ای را داشته باشد. اما متاسفانه به دلیل اطلاعات کم مردم در مورد انواع خواص غذایی و دارویی ماهی و روش های پخت آنها گرایش به مصرف این ماده غذایی در کشور به ویژه در البرز و استان هایی که از دریا فاصله دارند محدود است.

, امروزه با توجه به رشد روزافزون جمعیت و در حالی که نیمی از مردم دنیا دچار سوءتغذیه هستند، ماهی و آبزیان می ‌توانند در مقام تامین پروتئین مصرفی جایگاه ویژه‌ای را داشته باشد, ., اما متاسفانه به دلیل اطلاعات کم مردم در مورد انواع خواص غذایی و دارویی ماهی و روش های پخت آنها گرایش به مصرف این ماده غذایی در کشور به ویژه در البرز و استان هایی که از دریا فاصله دارند محدود است. ,
جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است
, جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است,

پای صحبت برنده رتبه اول جشنواره دوره قبل

, پای صحبت برنده رتبه اول جشنواره دوره قبل,

یکی از شرکت کنندگان جشنواره دوره قبل طبخ آبزیان که موفق به کسب رتبه اول در مسابقه این جشنواره شد می گوید: پیش از این جشنواره در کلاس های آموزش طبخ آبزیان که برگزار کننده آن جهاد کشاورزی بود شرکت کردم.

, یکی از شرکت کنندگان جشنواره دوره قبل طبخ آبزیان که موفق به کسب رتبه اول در مسابقه این جشنواره شد می گوید: پیش از این جشنواره در کلاس های آموزش طبخ آبزیان که برگزار کننده آن جهاد کشاورزی بود شرکت کردم. ,

«نسرین هدایتی» که ساکن نظرآباد و کارشناس ارشد بیوتکنولوژیک و از کارمندان جهاد نظرآباد است می گوید: پس از اطلاع رسانی سازمان هم همکاران و هم بانوان روستایی را برای شرکت در کلاس های آموزش و بعد جشنواره تشویق کردم وحین شرکت در کلاس ها برای خودم هم این موضوع اهمیت پیداکرد و تصمیم گرفتم در مسابقه شرکت کنم.

, «نسرین هدایتی» که ساکن نظرآباد و کارشناس ارشد بیوتکنولوژیک و از کارمندان جهاد نظرآباد است می گوید: پس از اطلاع رسانی سازمان هم همکاران و هم بانوان روستایی را برای شرکت در کلاس های آموزش و بعد جشنواره تشویق کردم وحین شرکت در کلاس ها برای خودم هم این موضوع اهمیت پیداکرد و تصمیم گرفتم در مسابقه شرکت کنم. ,

هدایتی با بیان اینکه تا پیش از این کلاس ها خیلی اهل آشپزی نبودم می افزاید: برای افزایش آگاهی در زمینه طبخ غذا و خواص آبزیان و... خیلی تحقیق و مطالعه کردم. برای اینکه دوست داشتم به خودم و بقیه ثابت کنم یک بانو که در بیرون از خانه شاغل است و در هر بالاترین شغل و مقام هم باشد می تواند در آشپزی هم بهترین باشد.

, هدایتی با بیان اینکه تا پیش از این کلاس ها خیلی اهل آشپزی نبودم می افزاید: برای افزایش آگاهی در زمینه طبخ غذا و خواص آبزیان و... خیلی تحقیق و مطالعه کردم. برای اینکه دوست داشتم به خودم و بقیه ثابت کنم یک بانو که در بیرون از خانه شاغل است و در هر بالاترین شغل و مقام هم باشد می تواند در آشپزی هم بهترین باشد. ,

این بانوی البرزی با اشاره به اینکه مصرف ماهی در خانوارها خیلی مورد علاقه نیست و به دلیل بوی ماهی بچه ها هم خیلی تمایلی به خوردن آن ندارند می گوید: روش پخت و اینکه چطور بوی زهم ماهی را از بین برد و آن را خوش طعم کرد می تواند جای بیشتری برای این ماده غذایی در سفره خانوارها باز کند.

, این بانوی البرزی با اشاره به اینکه مصرف ماهی در خانوارها خیلی مورد علاقه نیست و به دلیل بوی ماهی بچه ها هم خیلی تمایلی به خوردن آن ندارند می گوید: روش پخت و اینکه چطور بوی زهم ماهی را از بین برد و آن را خوش طعم کرد می تواند جای بیشتری برای این ماده غذایی در سفره خانوارها باز کند. ,

هدایتی که در این جشنواره با طبخ کوکوی ماهی توانسته رتبه اول را کسب کند می افزاید: با کمی خلاقیت و روش های غیرسنتی در پخت و همچنین ترکیب آن با موادی که سردی ماهی را بگیرد می توان از پروتئین غنی این منبع غذایی برای اعضای خانواده استفاده کرد.

, هدایتی که در این جشنواره با طبخ کوکوی ماهی توانسته رتبه اول را کسب کند می افزاید: با کمی خلاقیت و روش های غیرسنتی در پخت و همچنین ترکیب آن با موادی که سردی ماهی را بگیرد می توان از پروتئین غنی این منبع غذایی برای اعضای خانواده استفاده کرد.,
جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است
, جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است,

سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است

, سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است ,

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اینکه سرانه مصرف آبزیان در البرز 9 کیلوگرم، در کشور11 کیلوگرم و در جهان 20 کیلوگرم است می افزاید: با توجه به اینکه رشد سرانه مصرف آبزیان در جهان و ایران سریعترین ضریب رشد را نسبت به سایر فرآورده های گوشتی دارد امیدواریم در چند سال آینده با فرهنگ سازی انجام شده به میانگین جهانی«20کیلوگرم در سال» نزدیک شویم.

, مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اینکه سرانه مصرف آبزیان در البرز 9 کیلوگرم، در کشور11 کیلوگرم و در جهان 20 کیلوگرم است می افزاید: با توجه به اینکه رشد سرانه مصرف آبزیان در جهان و ایران سریعترین ضریب رشد را نسبت به سایر فرآورده های گوشتی دارد امیدواریم در چند سال آینده با فرهنگ سازی انجام شده به میانگین جهانی«20کیلوگرم در سال» نزدیک شویم. ,

«لاله ضیائیان» با تاکید بر اینکه تغذیه سالم یکی از ابعاد زندگی سالم است و مصرف آبزیان شاخص مهمی برای سلامت هر جامعه است می گوید: سازمان جهانی بهداشت با توجه به تاثیر مهمی که آبزیان بر سلامت انسان و پیشگیری از بروز بیماری ها دارند مصرف 2 بار ماهی در هفته را توصیه می کند.

, «لاله ضیائیان» با تاکید بر اینکه تغذیه سالم یکی از ابعاد زندگی سالم است و مصرف آبزیان شاخص مهمی برای سلامت هر جامعه است می گوید: سازمان جهانی بهداشت با توجه به تاثیر مهمی که آبزیان بر سلامت انسان و پیشگیری از بروز بیماری ها دارند مصرف 2 بار ماهی در هفته را توصیه می کند. ,

 

,

 

,

برگزاری جشنواره طبخ آبزیان با هدف فرهنگ سازی و آشنایی با فواید آبزیان

, برگزاری جشنواره طبخ آبزیان با هدف فرهنگ سازی و آشنایی با فواید آبزیان ,

ضیائیان اظهار می کند: برگزاری جشنواره های غذا در استان با هدف فرهنگ سازی هرچه بیشتر و بهتر مصرف آبزیان و شناسایی تاثیر مصرف آبزیان تاثیرگذار خواهد بود که برای تحقق این امر تلاش کنیم ماهی هم مانند گوشت و مرغ جایگاه مناسبی را در سفره و سبد غذایی خانوار ایرانی و البرزی داشته باشد.

, ضیائیان اظهار می کند: برگزاری جشنواره های غذا در استان با هدف فرهنگ سازی هرچه بیشتر و بهتر مصرف آبزیان و شناسایی تاثیر مصرف آبزیان تاثیرگذار خواهد بود که برای تحقق این امر تلاش کنیم ماهی هم مانند گوشت و مرغ جایگاه مناسبی را در سفره و سبد غذایی خانوار ایرانی و البرزی داشته باشد. ,

ضیائیان می گوید: با این هدف سومین جشنواره طبخ آبزیان هم زمان با ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) از روز 6 تا8 اسفند در ماهی سرای کرج( خط 2 حصار) برگزار میشود.

, ضیائیان می گوید: با این هدف سومین جشنواره طبخ آبزیان هم زمان با ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) از روز 6 تا8 اسفند در ماهی سرای کرج( خط 2 حصار) برگزار میشود.,

وی با بیان اینکه از طریق پایگاه های اطلاع رسانی و جایگاه های تبلیغاتی شهر برای برگزاری این جشنواره اطلاع رسانی شده می افزاید: از روز 6 تا 8 اسفند برنامه های متنوعی در غرفه ها برگزار می شود اما جشنواره و برگزاری مسابقه روز هفتم اسفند است.

, وی با بیان اینکه از طریق پایگاه های اطلاع رسانی و جایگاه های تبلیغاتی شهر برای برگزاری این جشنواره اطلاع رسانی شده می افزاید: از روز 6 تا 8 اسفند برنامه های متنوعی در غرفه ها برگزار می شود اما جشنواره و برگزاری مسابقه روز هفتم اسفند است. ,

 

,

3 داور از البرز و تهران مسابقه را داوری می کنند

, 3 داور از البرز و تهران مسابقه را داوری می کنند ,

 

,

مدیر شیلات البرز با تاکید بر اینکه شرکت در این جشنواره برای عموم مردم «زن و مرد» آزاد است می گوید: روز جشنواره به 10 نفر از شرکت کنندگان که با نظر داوران همه اصول طبخ آبزیان را رعایت کرده باشند جوایز نفیسی داده خواهد شد.

, مدیر شیلات البرز با تاکید بر اینکه شرکت در این جشنواره برای عموم مردم «زن و مرد» آزاد است می گوید: روز جشنواره به 10 نفر از شرکت کنندگان که با نظر داوران همه اصول طبخ آبزیان را رعایت کرده باشند جوایز نفیسی داده خواهد شد. ,

ضیائیان می افزاید: در این جشنواره که با هدف آگاهی و آشنایی بیشتر مردم با خواص و روش های طبخ ماهی برگزار می شود از 3 داور که از متخصصان تغذیه و آشپزی هستند استفاده می شود. یک سرآشپزی از صدا وسیمای تهران، یک متخصص تغذیه و یک متخصص آشپزی نیز از استان داوری خواهند کرد.

, ضیائیان می افزاید: در این جشنواره که با هدف آگاهی و آشنایی بیشتر مردم با خواص و روش های طبخ ماهی برگزار می شود از 3 داور که از متخصصان تغذیه و آشپزی هستند استفاده می شود. یک سرآشپزی از صدا وسیمای تهران، یک متخصص تغذیه و یک متخصص آشپزی نیز از استان داوری خواهند کرد. ,
جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است
, جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است,

 

,

معیارهای داوری

, معیارهای داوری,

ضیائیان ادامه می دهد: معیارهای داوری غذای سالم، نحوه پخت،نوآوری، تزئین و رعایت همه آیتم های یک غذای کامل طبق جدول شاخص داوران است.

, ضیائیان ادامه می دهد: معیارهای داوری غذای سالم، نحوه پخت،نوآوری، تزئین و رعایت همه آیتم های یک غذای کامل طبق جدول شاخص داوران است. ,

وی می افزاید: سازمان جهاد کشاورزی از مدتی قبل در شهرستان های استان کلاس های آموزش طبخ آبزیان برای متقاضیان برگزار کرده است. و هیچ محدودیت سنی یا جنسیتی برای شرکت در این کلاسها و جشنواره وجود ندارد.

, وی می افزاید: سازمان جهاد کشاورزی از مدتی قبل در شهرستان های استان کلاس های آموزش طبخ آبزیان برای متقاضیان برگزار کرده است. و هیچ محدودیت سنی یا جنسیتی برای شرکت در این کلاسها و جشنواره وجود ندارد. ,

ضیاییان با بیان اینکه ماهی به عنوان داروی قلب جهانی نام گرفته و به دلیل تاثیرمثبتی که در کاهش سکته های مغزی و قلبی و پیشگیری از فشار خون دارد می گوید: همه تلاش خود را می کنیم تا با برگزاری این جشنواره و برنامه های آموزشی مشابه برای آشنایی و اطلاع رسانی به مردم در زمینه مصرف ماهی و آبزیان برای سلامت جامعه اقدام کنیم.

, ضیاییان با بیان اینکه ماهی به عنوان داروی قلب جهانی نام گرفته و به دلیل تاثیرمثبتی که در کاهش سکته های مغزی و قلبی و پیشگیری از فشار خون دارد می گوید: همه تلاش خود را می کنیم تا با برگزاری این جشنواره و برنامه های آموزشی مشابه برای آشنایی و اطلاع رسانی به مردم در زمینه مصرف ماهی و آبزیان برای سلامت جامعه اقدام کنیم. ,

 

,

 

,

75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است

, 75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است,

 

,

مشاور رییس سازمان جهاد کشاورزی و مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی البرز می گوید: غذا به عنوان یک شاخص توسعه ای معرفی شده است پس باید ضریب امنیت غذایی را افزایش داد.

, مشاور رییس سازمان جهاد کشاورزی و مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی, البرز می گوید: , غذا به عنوان یک شاخص توسعه ای معرفی شده است پس باید ضریب امنیت غذایی را افزایش داد. ,

«مریم اکبری» اظهار می کند: آمارها نشان می دهد حدود 75درصد عامل مرگ و میرها در جامعه عوامل غیرواگیر از جمله «دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها»هستند که همه ناشی از تغذیه نادرست و رژیم غذایی ناسالم است.

, «مریم اکبری» اظهار می کند: آمارها نشان می دهد حدود 75درصد عامل مرگ و میرها در جامعه عوامل غیرواگیر از جمله «دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها»هستند که همه ناشی از تغذیه نادرست و رژیم غذایی ناسالم است, .,

اکبری با تاکید بر اهمیت توانمند سازی زنان در تغذیه جامعه می گوید: با این هدف آموزش بهبود تغذیه و امنیت غذایی زنان به ویژه زنان روستایی و عشایری در شهرستان های تابعه استان در دستور کار این مدیریت بوده و هست.

, اکبری با تاکید بر اهمیت توانمند سازی زنان در تغذیه جامعه می گوید: با این هدف آموزش بهبود تغذیه و امنیت غذایی زنان به ویژه زنان روستایی و عشایری در شهرستان های تابعه استان در دستور کار این مدیریت بوده و هست. ,

وی ادامه می دهد: این آموزش ها با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با دوره آموزشی و توجیهی ( TOT) تربیت مربی،ویژه کارشناسان امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی و کارشناسان تغذیه و بهورزان مراکز بهداشتی شروع شد و مربیان آموزش دیده، آموزش های لازم را در شهرستان ها و‌روستاها به تسهیلگران زن روستایی، اعضا فعال صندوق های اعتباری خرد، اعضا تعاونی های زنان و ... انتقال دادند.

, وی ادامه می دهد: این آموزش ها با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با دوره آموزشی و توجیهی (, TOT, ), , تربیت مربی،ویژه کارشناسان امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی و کارشناسان تغذیه و بهورزان مراکز بهداشتی شروع شد و مربیان آموزش دیده، آموزش های لازم را در شهرستان ها و‌روستاها به تسهیلگران زن روستایی، اعضا فعال صندوق های اعتباری خرد، اعضا تعاونی های زنان و, ... , انتقال دادند. ,
جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است
, جشنواره ای از جنس سلامت/سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است/75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است,

 

,

 

,

اهمیت آموزش های تغذیه

, اهمیت آموزش های تغذیه ,

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی اضافه می کند: آموزش ها به دو صورت، یک بحث تغذیه ای و دیگر تولید محصولات سالم در بخش کشاورزی با ایجاد باغچه های سلامت است. انجام می شود و مهمترین عناوین مطرح شده شامل سیاست های غذا و تغذیه، اصول کلی تغذیه سالم و نقش آن در سلامت رهنمودهای غذایی و نقش سلامت تولیدات کشاورزی در بهبود تغذیه است.

, مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی اضافه می کند: آموزش ها به دو صورت، یک بحث تغذیه ای و دیگر تولید محصولات سالم در بخش کشاورزی با ایجاد باغچه های سلامت است, ., انجام می شود و مهمترین عناوین مطرح شده شامل سیاست های غذا و تغذیه، اصول کلی تغذیه سالم و نقش آن در سلامت رهنمودهای غذایی و نقش سلامت تولیدات کشاورزی در بهبود تغذیه است. ,

اکبری با بیان اینکه به منظور ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و افزایش سرانه مصرف در سبد خانوار، آموزش های طبخ و طعم دار کردن غذاهای دریایی را هر ساله در برنامه های آموزشی این مدیریت داریم می افزاید: امسال نیز قبل از برگزاری جشنواره برنامه های آموزشی در شهرستان ها برگزار و اطلاع رسانی لازم برای بانوان روستایی، امور بانوان و خانواده استانداری، نهادها و ادارات مختلف و همچنین در سطح شهر از طریق پیامک، پوستر، کانال ها و فضای مجازی انجام شد.

, اکبری با بیان اینکه به منظور ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و افزایش سرانه مصرف در سبد خانوار، آموزش های طبخ و طعم دار کردن غذاهای دریایی را هر ساله در برنامه های آموزشی این مدیریت داریم می افزاید: امسال نیز قبل از برگزاری جشنواره برنامه های آموزشی در شهرستان ها برگزار و اطلاع رسانی لازم برای بانوان روستایی، امور بانوان و خانواده استانداری، نهادها و ادارات مختلف و همچنین در سطح شهر از طریق پیامک، پوستر، کانال ها و فضای مجازی انجام شد. ,

اکبری می گوید: ماهی حاوی ترکیباتی است که برای رشد مطلوب کودکان و نوجوانان، در مادران باردار و شیرده برای رشد بافت مغز جنین و نوزاد، در افراد سالمند برای پیشگیری از آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی تاثیر دارد.

, اکبری می گوید: ماهی حاوی ترکیباتی است که برای رشد مطلوب کودکان و نوجوانان، در مادران باردار و شیرده برای رشد بافت مغز جنین و نوزاد، در افراد سالمند برای پیشگیری از آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی تاثیر دارد. ,

خدیجه ستارزاده
انتهای پیام/

, خدیجه ستارزاده
انتهای پیام/
, خدیجه ستارزاده , خدیجه ستارزاده ,
,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه