اخبار داغ

در دادگاه مطرح شد:

ماجرای سهم‌خواهی برخی به خاطر برند شرکت پتروشیمی/ روند واگذاری از سوی ۷ داور تائید شد

ماجرای سهم‌خواهی برخی به خاطر برند شرکت پتروشیمی/ روند واگذاری از سوی ۷ داور تائید شد
پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیر عامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر در شعبه سوم دادگاه ویژه به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل پیشین شرکت بازرگانی پتروشیمی و ١٣ متهم دیگر در تاریخ ۱۳۹۸.۱.۲۴ در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی اسدالله مسعودی مقام آغاز شد.دراین جلسه، رضا حمزه لو (متهم ردیف اول) و وکیل وی دفاعیات خود را ارائه دادند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
رضا حمزه لو متهم ردیف اول در چهارمین جلسه قبلی دادگاه توضیحاتی را درباره چگونگی ارتباط خود با مرجان شیخ‌الاسلام آل‌آقا یکی از متهمین این پرونده که در خارج از کشور است را بیان کرد.
,
 
,
حمزه‌لو در رابطه با چگونگی آشنایی خود با مرجان شیخ‌الاسلام آل‌آقا گفته بود: با توجه به تجارب فرهنگی خانم شیخ الاسلام، وی وارد کار تجارت چاپ و کاغذ شد. شیخ‌الاسلام چهره شناخته شده ای بود و حتی از فیلتر شورای نگهبان رد شده بود و بعنوان کارشناس در مجلس و کمیسیون فرهنگی شرکت می‌کرد.
,
 
,
پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات رضا حمزه‌لو مدیرعامل پیشین شرکت بازرگانی پتروشیمی و ۱۳ متهم دیگر این پرونده به ریاست قاضی مسعودی‌مقام در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی آغاز شد.
,
 
,
قاضی مسعودی مقام در این جلسه از متهم عباس صمیمی خواست تا در جایگاه حاضر شده و از خود دفاع کند.
,
 
,
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: حسب محتویات پرونده و کیفرخواست و شکایت شرکت پتروشیمی، شرکت صنایع پتروشیمی، گزارش ضابطین و اسناد در پرونده اتهام شما دایر است بر مشارکت در اخلال عمده و کلان در نظام اقتصادی کشور به مبلغ ۶ میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو از طریق اخلال در نظام توزیع ارز و تحصیل مال به مبلغ ۳۱۸ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۲۷۵ ریال آیا این اتهام را قبول دارید؟
,
 
,
متهم صمیمی گفت: خیر
,
 
,
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت: پس از خود دفاع کنید.
,
 
,
متهم صمیمی در دفاع از خود گفت: با تو جه به اینکه ۶ سال از تشکیل این پرونده می‌گذرد لازم است توضیحاتی را بیان کنم. در راستای خصوصی سازی شرکت‌های دولتی در سال ۸۸ مزایده‌ای برگزار شد که شرکت پتروشیمی بازرگانی در آن مزایده به بخش خصوصی واگذار گردید و از همان روز این بحث‌ها وجود داشت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی شرکت بازرگانی را به بهانه‌های مختلف به ما تحویل نمی‌داد و ما را مجبور کردند که با آن‌ها یک تفاهم نامه امضا کنیم.
,
 
,
وی افزود: شرکت صنایع پتروشیمی سهام شرکت بازرگانی را به نام نمی‌کرد و واگذاری را قبول نداشت. پس از اعتراض آن‌ها ۷ داور نشستند و روند مزایده را بررسی کردند و روند واگذاری را تأیید کردند و با این رأی سهام به نام شرکت بازرگانی منتقل شد؛ اما آن‌ها باز هم به رای داوری اعتراض کردند که دادگاهی تشکیل شد که دادگاه رای داوری را هم تایید کرد و بالاخره سهام به نام شرکت بازرگانی زده شد.
,
 
,
متهم افزود: متعاقب این سهام نامه نگاری‌ها توسط شرکت صنایع پتروشیمی به دستگاه‌های مختلف شروع شد. حتی به دادستانی هم نامه زدند که دادستان تهران هم به موضوع ورود کردند و تقاضای بررسی داشتند همچنین سازمان بازرسی هم روند واگذاری را بررسی کرد و همه رأی دادند که روند واگذاری شرکت پتروشیمی بازرگانی به بخش خصوصی درست بوده است با این حال آن‌ها بیکار ننشستند و به رئیس جمهور و وزیر اقتصاد هم شکایت کردند که دستور بررسی صادر شد و نهایتاً روند واگذاری تأیید گردید.
,
 
,
متهم صمیمی بیان کرد: متعاقب این واگذاری سهام به شرکت بازرگانی پتروشیمی ۴۵ درصد سهام شرکت به هلدینگ خلیج فارس انتقال یافت. آن‌ها انتظار داشتند که شرکتی که خصوصی شده است بیاید و رئیس هیئت مدیره توسط سهامداران مشخص شود. آن‌ها بعداً گفتند که بیایید حتی اساسنامه شرکت را عوض کنید و تعداد اعضای هیئت مدیره را تغییر دهید که ما با آن‌ها به اختلاف نظر خوردیم و داور تعیین شد.
,
 
,
وی افزود: حتی آن‌ها پس از مدتی به ما گفتند که بیایید ۲۲ درصد از سهامتان را به ما بدهید. منظور این است که بخش دولتی دائماً چنین تقاضاهایی از ما که بخش خصوصی بودیم را داشت و اگر ما از ۵۱ درصد سهام ۲۲ درصد را به آن‌ها می‌دادیم دیگر اعتبار و جایگاهی نداشتیم.
,
 
,
متهم اظهار کرد: در سال ۹۲ علیرغم اینکه شرکت صنایع پتروشیمی ۵۱ درصد سهام خود را به شرکت بازرگانی پتروشیمی داده و ۴۵ درصد هم به نام هلدینگ خلیج فارس کرده بود، اما مجدداً از ما شکایت کردند و گفتند که ما در واگذاری اول فریب خورده ایم. این شکایت هم مورد رسیدگی قرار گرفت و نهایتاً رای داده شد که روند واگذاری درست است.
,
 
,
متهم بیان کرد: با این حال آن‌ها باز هم بیکار ننشستند و پس از سال‌ها گفتند که برند شرکت ارزیابی نشده است و از ما سهم می‌خواستند این در حالی است که آن‌ها اصلاً برند شرکت را در سازمان ثبت اسناد ثبت نکرده بودند و ما آن را ثبت کرده بودیم.
,
 
,
وی افزود: در مراحل مختلف ما با بخش دولتی همکاری داشتیم به طوری که در زمان انتخاب مدیرعامل شرکت به این خاطر که نماینده دولت فرد بسیار با تجربه‌ای بود ما نماینده بخش دولت را به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب کردیم. یعنی ما در هر بار با شکایت بخش دولتی رو به رو بودیم، اما ما همچنان با آن‌ها همکاری می‌کردیم.
,
 
,
متهم صمیمی افزود: ما که بخش خصوصی بودیم تمام صورت جلسات فعالیت خود را بدون اینکه الزام داشته باشیم برای رئیس مجمع عمومی ارسال می‌کردیم و آن‌ها از اقدامات و مصوبات ما باخبر بودند با این حال آن‌ها بعداً گفته اند که ما بر عملکرد شرکت پتروشیمی بازرگانی نظارت نداشته ایم درحالی که از همه اقدامات ما با خبر بودند.
,
 
,
متهم صمیمی خاطر نشان کرد: مجامع با حضور نماینده دولت تشکیل می‌شده است و اگر در مجمع نظارت نبوده نماینده ناظر چکار می‌کرد؟ نمایندگان دولت نیز در مجامع حضور داشتند و تمامی مصوباتی که در مجامع تصویب شده مشخص است.
,
 
,
متهم صمیمی گفت: از طرفی اینکه گفته می‌شود کارگزار شدن بر اساس رانت بوده است و در روزنامه‌های جناح خاصی مطرح می‌کنند باید توجه داشت که رانتی نبوده است، توافقنامه ده ساله بوده و سه چهارسال پایبند بودند؛ اما به تعهدات خود عمل نکردند pcc را بر اساس ارزش سودآوری فروختند. در هیج جای ابلاغیه نیست که با بخش خصوصی این رفتار را کنید قرار نبود pcc همیشه کارگزار آن‌ها باشد و یکی از کارهای آن این موضوع بوده است، اما به کارهای خود ادامه داد و خودش کالا خرید و فروخت، صادر کرد و وارد کرد لذا این حقوق متعلق به PCC است.
,
 
,
وی افزود: NPC به ما می‌گفت ایلام را بخر، ارومیه را بخر ما این کارها را انجام میدادیم، البته من مدیر اجرایی آن شرکت نبودم به حسابداری شرکت ملی نفت نامه زده شد و گفتند که شماره حساب بدهید تا در خارج پول هایتان را بدهیم. به شبکه بانکی کشور نامه زده شد و گفتند شماره حساب بدهید تا در خارج پول هایتان را بدهیم، اما باز هم ندادند.
,
 
,
متهم صمیمی خاطرنشان کرد: بنده در روزی که آقای حمزه لو از شرکت استعفا داد در تاریخ ۱۰.۷.۹۰ با ابلاغ رئیس هیئت مدیره به مدت ۱۳ روز سرپرست شرکت بودم می‌گویند چرا وجوه ارزی را ریالی کردید؟ اما در زمان‌های مختلف اعلام می‌کردند و دستورات ریالی می‌دادند این‌ها را من نباید جواب می‌دادم باید مدیران اجرایی جواب می‌دادند اول هر سال نامه می‌زدند و این رویه بوده است و از ۲۰ سال گذشته نیز همین طور بوده است ۱,۶۰۰ میلیارد تومان دستور ریالی است فقط برای یک شرکتشان بود برای تمامی این‌ها مشخص است چه دستوری دادند. ما طرفمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی بوده و باید دستورات آن را عمل می‌کردیم و با مجتمع‌ها طرف نبودیم و کارگروه تامین مالی و جود داشته است.
,
 
,
وی بیان کرد: مدیر مالی PCC به مدیر مالی NPC به صورت هفتگی و مستقیماً گزارش می‌داده است می‌فرمایند نظارتی بر کار PCC نبوده است، اما نمایندگان مجمع حضور داشتند حسابرس و بازرس قانونی و گزارش کمیته مالی و کمیته برنامه ریزی بوده است. وهر گزارشی که شما فکر کنید یک طرف قرارداد لازم داشت رمز عبور MIS را در اختیار داشت و ۱۶۰ هزار بار طرف‌های تجاری در یک سال وارد سیستم MIS شدند و هر اطلاعاتی که می‌خواستند برداشتند.
,
 
,
متهم صمیمی تصریح کرد: بعداً از شش سال نیایند و بگویند که ما اطلاع نداشتیم گزارشات تسویه حساب نیز به صورت هفتگی بوده است و حسابداری PCC به تمامی مجتمع‌ها و NPC به صورت هفتگی اعلام می‌کرده و عدم مراجعه حاکی از این است که تسویه صورت گرفته است. تمامی این‌ها مشخص است اینکه امروز می‌آیند و می‌گویند که ما اطلاعی نداشتیم جای سوال است.
,
 
,
وی در بخش دیگری از دفاعیات خود اظهار کرد: حمزه لو صراحتاً به مدیر عامل NPC کسری منابع ریالی را اعلام کرد و گفتندکه ما باید ۴۰ درصد بیشتر ارز بفروشیم سه سال بررسی شده در سال ۹۰ فقط سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به شرکت ملی نفت به صورت ریالی پرداخت شد و در سال ۹۱، ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است تا اینکه PCC تحریم می‌شود راهکاری که به ذهن می‌رسد این است که بخش خصوصی بیاید و شرکت بزند.
,
 
,
متهم صمیمی گفت: اما ما را متهم می‌کنند که بهانه ما دور زدن تحریم بوده است تمامی مصوبات کمیته ویژه برای دور زدن تحریم، موجود است و در تمامی این‌ها PCC حضور داشته و قبول مسئولیت کرده در شرایط تحریم تصمیماتی گرفته شد اگر اشتباه بوده عذرخواهی می‌کنم ما نگاهمان این نبوده است که بخواهیم از مدار انصاف خارج شویم.
,
 
,
متهم ادامه داد: شرکت PCC، ۲۰ سال در دست دولت بوده و ۱۰۰ میلیارد سودش بوده است؛ اما وقتی در دست بخش خصوصی بود ۲۰ برابر آن بوده است ارزش شرکت را کسانی انداختند که ارزش سودآوری شرکت را فروختند.
,
 
,
متهم بیان کرد: روند کار ما در بخش خصوصی کاملاً مشخص و شفاف است ما سه سال در این شرکت کار کردیم و الان شش سال است درگیر دادگاه و دادسرا هستیم؛ ما حتی به دولت و دولتی‌ها نامه زدیم که هر کس را که خودتان صلاح می‌دانید بیاورید تا بررسی و تحقیق کند و گزارش بنویسد تا ما از این بدبختی نجات پیدا کنیم.
,
 
,
وی افزود: حتی ما در نامه‌ای برای اینکه حسن نیت خود را ثابت کنیم گفتیم که ما حاضریم سهام را تقسیم کنیم و اعضای هیئت مدیره را به نفع دولت تغییر دهیم.
,
 
,
متهم بیان کرد: در آن زمان بخش دولتی آمده است و ۸۰۰ میلیارد تومان وام و تسهیلات گرفته است؛ اما خودش زیر بار امضای سفته‌های آن نرفت و شرکت بازرگانی مجبور شد سفته‌های آن را امضا کند.
,
 
,
وی گفت: در سال ۹۱ مجمع هلدینگ خلیج فارس تشکیل می‌شود که در این مجمع صراحتاً اعلام می‌شود که عمده حساب شرکت بازرگانی وصول شده است.
,
 
,
متهم صمیمی بیان کرد: تا پایان سال ۹۱، PCC از عملکرد ما رضایت کامل داشته است و اگر نداشت چطور مدیران آن‌ها جسه می‌گذاشتند وبرای صادرات بعدی برنامه ریزی می‌کردند. وقتی که در اواخر اسفند ۹۲ مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت بازرگانی را بازداشت می‌کنند این شرکت ۶۷۴ میلیون یورو از شرکت‌های وابسته به PCC بستانکار بوده است البته حدود ۶۰۰ میلیون یورو هم بدهکاری داشته است که باید این‌ها با هم تهاتر می‌شده است.
,
 
,
وی افزود: اینطور نبوده است که ما به دنبال منافع مالی خودمان باشیم ما ۵ میلیارد یورو برای شرکت پترو استراتژی سرمایه گذاری داشتیم، چون هدف ما خدمت و آبادانی مملکت بود ما برای شرکت پتروشیمی ایلام که ۱۵ سال بود روند احداثش طول کشیده بود سرمایه گذاری کردیم و آن را احیا نمودیم.
,
 
,
متهم گفت: پس اگر ما کاسب بودیم در نساجی، سیمان و امثال آن سرمایه گذاری نمی‌کردیم. ما از شمال تا جنوب کشور کار ایجاد کردیم و سرمایه گذاری انجام دادیم، من کسی بوده ام که برای سهامدارانم در ورزشگاه جلسه گذاشته ام من برای ۴۰ نفر از سهامداران شرکت خود سهم خریدم تا ارزش سهامشان افزایش یابد حالا با چه استنادی به ما اتهام اخلال زده می‌زنید و ما را بی حیثیت می‌کنید؟
,
 
,
متهم بیان کرد: همانطور که می‌دانید از سال ۸۱ اخذ پیمان سپاری ارزی دیگر وجود نداشته است و ما ملزم نبوده ایم برای فعالیت‌های خود ارز تحویل دهیم، اما ما این همکاری را داشته ایم خواهش می‌کنم بروید و این‌ها را بررسی کنید، چون اکنون طوری شده است که وقتی به شهرستان می‌رویم می‌گویند که فلانی ۶ میلیارد یورو خورده است.
,
 
,
وی خطاب به دادگاه گفت: اگر پول‌های ما در حساب چینی باقی می‌ماند آن پول‌ها بلوکه می‌شد و از بین می‌رفت. در کیفرخواست آمده است که ۱۴۰ میلیون یورو که از حساب چین وارد شده به ریال تبدیل شده است در صورتی که این گونه نیست و آن ۱۴۰ میلیون یورو به درهم تبدیل شده است، چون ما تحریم بودیم و نمی‌توانستیم یورو وارد کنیم؛ لذا تبدیل یورو به درهم اجتناب ناپذیر بوده است و این پول پس از تبدیل شدن به درهم به شرکت‌های NPC وارد شده است و، چون ما نمی‌توانستیم با اروپا تبادل بانکی داشته باشیم طبیعتاً درهم ارزش بیشتری نسبت به یورو داشت.
,
 
,
وی در خصوص شرکت یورونست هم گفت: شرکت یورونست در سال ۲۰۰۳ تاسیس و تشکیل شد و در سال ۲۰۱۰ با PCC قرار داد بسته است شما می‌توانید بروید و لایسنس شرکت را بررسی کنید، چون افراد مختلفی در آنجا سهامداری می‌کردند و از این طریق می‌توانستند ویزا بگیرند یعنی شرکتی بوده است که برای اخذ اقامت برای برخی ایرانیان فعالیت می‌کرده است.
,
 
,
وی افزود: من فقط یورونست را به PCC معرفی کردم و خودشان رفتند قرارداد را امضا کردند و یورونست هم تا آخر دینار بدهی اش را تسویه کرده است و من برای اثبات حرفهایم سه زونکن سند آماده کرده ام که در ماشین است تا شما ببینید که حرف‌های ما درست است یا خیر.
,
 
,
متهم صمیمی گفت: تا زمانی که یورو تبدیل به درهم می‌شده است مشکلی وجود نداشت، اما در یک مقطع از سال ۹۱ به ما گفته شد که یورو را تحویل دهید و به درهم تبدیل نکنید؛ و از آن موقع مشکلات شروع شد.
,
 
,
وی بیان کرد: ما حتی سربرگ و مهر یورونست را در اختیار PCC قرار دادیم که بتوانند به صادرات خود ادامه دهند در حالی که هیچ شرکتی حاضر به این کار نیست. در آن سال‌ها که شرکت یورونست با شرکت پتروشیمی بازرگانی همکاری می‌کرده است هیچ نقصی در فعالیت‌های شرکت یورونست وجود نداشته و شرکت بازرگانی رضایت خود را از همکاری با یورونست اعلام کرده است.
,
 
,
متهم تصریح کرد: این شرکت با اینکه ۶ میلیارد درهم تبادل مالی با ایران داشته است حتی برای رفع مشکل خود ده میلیون درهم از PCC وام گرفته است در حالی که این مبلغ نسبت به ۶ میلیارد درهم عدد زیادی نیست و به راحتی می‌توانست این مبلغ را کم و زیاد کند تا مشکلش برطرف شود.
,
منبع: فارس
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه