اخبار داغ

کارشناس و محقق مسائل آب و قنات:

فاجعه زیست محیطی در کرمان با بالا آمدن آب های زیر سطحی/هشداری که جدی گرفته نمی شود

فاجعه زیست محیطی در کرمان با بالا آمدن آب های زیر سطحی/هشداری که جدی گرفته نمی شود
کارشناس و محقق مسائل آب و قنات گفت: روند اضافه شدن آب فاضلاب ها، سیلاب ها و روان آب های ناشی از بارندگی ها، نفوذ آب ناشی از پمپاژ آب سفره های زیر زمینی برای زراعت و باغکاری به سرعت و بی محابا بالا و بالاتر رفت تا بصورت فاجعه زیست محیطی در شهر کرمان مدفون شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن اشرف گنجویی کارشناس و محقق مسائل آب و قنات در گفتگو با خبرنگار راه آرمان با اشاره به این که شهر کرمان دربین شهرهای کشور موقعیتی ویژه دارد؛ اظهار داشت: بیش از هشتاد سال قبل شهر کرمان شامل شبکه ای از چاه های مادر، کوره های قنات، چاه های میله ای و مظهر قنوات بوده است و نقشه توپوگرافی سال های 1335 صحت این مطالب را به خوبی تائید می نماید.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان,

وی گفت: با آغاز شدن صنعت حفر چاه عمیق و فروکش نمودن روز افزون سطح آب سفره های زیر زمینی بتدریج همه قنوات خشک شدند و این موضوع در مورد قنوات سرچشمه گرفته از جوپار، ماهان، محی آباد، دستجرد هم اتفاق افتاد.

,

کارشناس و محقق مسائل آب و قنات خاطر نشان کرد: بنابراین شهر کرمان از نعمت ورود و یا خروج آب قنوات برای همیشه محروم شد و حفاری های بی رویه چاه های نیمه عمیق وعمیق جایگزینی برای تامین آب شد.

,

 اشرف گنجویی با بیان این که پس از آن پمپاژ آب برای باغکاری و زراعت در گوشه و کنار شهر به سرعت رایج گردید؛ افزود: کم کم پدیده ویژه بودن شهر کرمان نسبت به تمامی شهرهای کشورمان نمایان گردید .

,

وی ادامه داد: در نتیجه لایه غیر قابل نفوذِ بشقابی شکل در سطح شهر و در عمق چهل متری به کار افتاد که اجازه نفوذ زه آب های ناشی از کشاورزی و فاضلاب منازل را به اعماق پائین تر به کلی قطع و سبب انباشت شدن و ارتفاع گرفتن آن ها به طرف سطح زمین شد.

,

کارشناس و محقق مسائل آب و قنات توضیح داد: بعد از این برخلاف موقعیت زمین شناسی سراسر استان در شهر کرمان آب های زیر زمینی و آب های زیر سطحی تفکیک شدند.

,

اشرف گنجویی بیان کرد: اکنون به تدریج آب های زیرسطحی در نقاط مختلفی از جمله مسجد جامع کرمان ، بانک های معتبر بافت تاریخی و بخش های مرکزی شهر کرمان بالا امده است و این بالا آمدن تدریجی آبهای زیر سطحی به معنای رسیدن به تمامی شبکه چاه های میله ای وکوره قنواتی که به آن ها اشاره شد، است.

,

وی با بیان این سوال که شهرداری وقت کرمان چه اقداماتی برای مقابله با این پدیده انجام داده است؛اضافه کرد: تحقیقات اداری و اجرائی نشان می دهد که هیچ گونه عکس العملی نشان نداده است و حتی شبکه چاه های میله ای و کوره های قنوات را با یک نقشه برداری ساده ثبت ننموده اند تا متقاضیان خانه سازی ، جاده سازی، برج سازی، پل سازی و انبوه سازی ....را در زمان صدور مجوز آگاه نمایند.

,

کارشناس و محقق مسائل آب و قنات یادآور شد: روند اضافه شدن آب فاضلاب ها، سیلاب ها و روان آب های ناشی از بارندگی ها، نفوذ آب ناشی از پمپاژ آب سفره های زیر زمینی برای زراعت و باغکاری به سرعت و بی محابا بالا و بالاتر رفت؛ نفوذ آبهای زیر سطحی و ارتفاع گرفتن آن ها در سراسر شهر کرمان همه کوره ها را پر از آب فاضلاب ها نمود و فرسایش و تخریب دیواره های این کوره ها شتاب گرفت تا بصورت فاجعه زیست محیطی در شهر کرمان مدفون شد، درست در شکل فاجعه ای که روز به روز مجهزتر و قویتر راه و روش خود را طی و توان بمب خفته را چندین و چند برابرمی نمایند.

,

وی در پایان گفت: وقتی که سیستم شهرداری اساسی ترین معضل شهر را نشناخته و در جهت مهارآن هیچ گونه طرح بنیادی از عمق چهل متر یعنی زمان آغاز جمع آوری آب تا امروز که به سطح زمین رسیده نداشته است بنابراین برای مصوب و اجرائی نمودن سایر طرح ها چه انتظاری می توان داشت.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه