اخبار داغ

آفتی که باغات جنوبی استان را تهدید می کند؛

خوش‌نشینی مگس‌ها در میوه‌های سردسیری جنوب کرمان

خوش‌نشینی مگس‌ها در میوه‌های سردسیری جنوب کرمان
خوش نشینی مگس های مدیترانه ای در میوه های سردسیری جنوب کرمان موجب نابودی بخش زیادی از محصولات این منطقه شده و در نهایت، افزایش قیمت و ناراحتی باغداران را رقم زده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  راه آرمان، اسناد و پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مگس مدیترانه ای نخستین بار در استان های فارس و مشهد مشاهده و پس از آن طی سال‌های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷ در باغ‌های اطراف تهران و برخی مناطق شرقی و مرکزی مازندران تا محمودآباد و نور نیز رویت شده و در سال ۱۳۶۱ به طور کامل نابود گردید و تا سال ۱۳۷۰ هم گزارشی مبنی بر وجود آن ثبت نشد، اما سر و کله این مگس‌ها باز هم پیدا شده و این بار در روندی رو به افزایش در مناطق سردسیر جنوب کرمان حضور خود را علنی کرده اند و هر سال گستره بیشتری از باغ ها را مورد حمله قرار می دهند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان،,

ردیابی مگس مدیترانه ای در باغ های جنوب کرمان

, ردیابی مگس مدیترانه ای در باغ های جنوب کرمان,

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از ردیابی مگس میوه مدیترانه ای در باغهای این دیار خبر داد و گفت: ردیابی مگس میوه مدیترانه ای از اردیبهشت سال جاری در سطح باغات سردسیری منطقه دلفارد جیرفت آغاز شده است.

,

محمدرضا ساردویی تصریح کرد: این آفت میزبان بیش از ۳۵۰ گونه گیاهی از جمله درختان میوه هسته دار، دانه دار، گرمسیری و انواع محصولات جالیزی و صیفی با قدرت تخریبی بیش از ۵۰ تا ۹۰ درصد است.

,

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، ضمن توصیه به کشاورزان جنوب کرمان، اظهار داشت: کشاورزان ضمن همکاری لازم با کارشناسان مراکز خدمات کشاورزی نسبت به مبارزه به موقع و کنترل این آفت اقدام کنند.

,

ساردویی ادامه داد: تا کنون در سطح ۱۰۵ هکتار از باغ های مناطق آلوده جنوب کرمان عملیات مبارزه صورت گرفته است.

,

مگس میوه مدیترانه ای آفت قرنطینه ای

, مگس میوه مدیترانه ای آفت قرنطینه ای,

دانشجوی دکتری حشره شناسی هم به ایرنا گفت: مگس میوه مدیترانه ای از آفات قرنطینه ای است که در سال ۱۳۸۶ از استان فارس گزارش شد و انار یکی از میزبان های اصلی این حشره است.

,

ابراهیم سلیمان نژادیان افزود: برای مبارزه با این نوع مگس، ۲ روش تله گذاری و طعمه پاشی مورد ارزیابی قرار گرفته که موفقیت آمیز بوده است.

,

وی تصریح کرد: در روش تله گذاری، سه ماده جلب کننده (تیمار) شامل تری مدلور، بیولور، فیمی‌لور و شاهد به طور جداگانه در تله تفری‌ترپ در سه تکرار و از ۲ طریق محاسبه میانگین میوه‌های آلوده (به همراه شاهد) و تعداد مگس های میوه مدیترانه ای به دام افتاده در تله ها انجام می شود.

,

این حشره شناس ادامه داد: در روش طعمه پاشی ۲ نوع پروتیین هیدرولیزات شامل بایوسبو یا اسمل‌فول به صورت پاشش به عرض یک متر بر روی سمت جنوبی درخت و به صورت پاشش روی تنه درخت، به همراه تیمار شاهد، در سه تکرار و همراه با سم مالاتیون با غلظت دو در هزار (هر دو هفته یکبار) انجام می شود.

,

وی اظهار داشت: مگس مدیترانه ای بین ۲ تا ۶ ماه عمر می‌کند و از این نوع مگس به عنوان یکی از آفات مخرب با توان تخریب و خسارت بالا در دنیا یاد می‌شود که طبق پژوهش‌های انجام شده، پاییز زمان پیک جمعیتی این آفت بوده لذا به همین دلیل بر مرکبات تاثیر منفی می‌گذارد.

,

این حشره شناس بر برداشت سریع میوه های باقیمانده برای قطع پل ارتباطی میزبانی با هدف پیشگیری از افزایش جمعیت و جمع آوری میوه های ریخته شده پای درختان و دفن آنها برابر دستورالعمل مربوط تاکید کرد.

,

مگس مدیترانه ای عامل ضرر اقتصادی باغداران دهستان دلفارد

, مگس مدیترانه ای عامل ضرر اقتصادی باغداران دهستان دلفارد,

باغدار اهل دهستان دلفارد از روند مبازره با مگس مدیترانه ای انتقاد کرد و گفت: تمامی باغ هلوی حاصل دسترنج چندین ساله ام بر باد رفت.

,

ایوب دلفاردی افزود: امسال نتوانستم میوه های باغ خود را برداشت کنم و دچار زیان مالی زیادی شده ام.

,

بیمه خسارتی برای ضرر اقتصادی مگس مدیترانه ای در نظر بگیرد

, بیمه خسارتی برای ضرر اقتصادی مگس مدیترانه ای در نظر بگیرد,

باغدار اهل ساردوئیه نیز ضمن ابراز ناراحتی از حمله مگس مدیترانه به باغ خود، اظهار داشت: مسئولان برنامه ریزی لازم را برای جبران خسارت این مگس از طریق بیمه ها اتخاذ کنند.

,

ذبیح الله بحراسمانی افزود: تمهیدات لازم برای جلوگیری از افزایش این مگس در بخش ساردوئیه اتخاذ شود تا در سال های بعدی شاهد ضرر و زیان مالی بیشتری نباشیم.

,

مگس مدیترانه‌ای طی یک سال گذشته به صورت محدود در مناطق سردسیر مشاهده شده ولی امسال در تمامی نقاط سردسیر جنوب کرمان حضور دارد و باعث از بین رفتن میوه های این مناطق شده است، در صورتی که با جدیت برای کنترل جمعیت این آفت اقدام نشود، احتمالاً پاییز امسال جمعیتی به مراتب بیشتر از سال‌های گذشته از این مگس مزاحم در باغ‌های مناطق سردسیر خواهیم داشت.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه