اخبار داغ

40 هزار تن سیب فاسد شد؛

محدودیت صادرات رنگ از رخ قطب سیب ربود/ پیمان‌سپاری ارزی، مشکلی بزرگ‌تر از محدودیت صادرات کشاورزی

محدودیت صادرات رنگ از رخ قطب سیب ربود/ پیمان‌سپاری ارزی، مشکلی بزرگ‌تر از محدودیت صادرات کشاورزی
اذعان مسئولان به موضوع فاسد شدن ۴۰ هزار تن سیب در آذربایجان‌غربی به خوبی بیانگر ضررهای وارده به کشاورزان استان است و با ادامه روند بی‌توجهی به این بخش باید در انتظار ضررهای بزرگ‌تر باشیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم‌نیوز، در سال‌های اخیر با توجه به بسیاری از تصمیمات دولتی و بلایای طبیعی کشاورزان بارها متوجه ضررهای قابل توجهی شده‌اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اروم‌نیوز,

در سال گذشته علاوه بر سرمای دیررس بهاره که ضرر‌های جبران ناپذیر به کشاورزان وارد کرد، ممنوعیت صادرات سیب در بازه زمانی بسیار پر‌اهمیت، طبق گفته مسئولان مربوطه موجب فساد ۴۰ هزار تن سیب آذربایجان‌غربی شد.

,

صدور بخشنامه ممنوعیت صادرات سیب و پرتغال از ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین سال جاری باعث شد تا پیش‌بینی که جهت تامین بازارهای هدف در عید نوروز انجام شده بود ناممکن شده  و علاوه بر از دست رفتن بازارهای هدف در این بازه زمانی بسیار پر اهمیت، باعث شود تا در بازارهای داخلی نیز عرضه بر تقاضا پیشی گرفته و کشاورزان قادر به استفاده از بازار‌های بکر نوروزی نشده و نه تنها سودی عاید آن‌ها نشود بلکه اندک سرمایه آنان نیز از دست رفته و در نتیجه شاهد فاسد شدن سیب‌های استان باشیم.

,

* وجود ۱۰۰ هزار تن سیب در سردخانجات در ایام پس از عید

, * وجود ۱۰۰ هزار تن سیب در سردخانجات در ایام پس از عید,

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، ۲۶ فروردین‌ماه سال‌جاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار اروم‌نیوز، با بیان اینکه در حدود ۱۰۰ هزار تن سیب درختی در سردخانه‌های استان موجود است، گفته بود: در صورت عدم صدور مجوز صادرات، این میزان به لحاظ نیاز مصرف داخلی کشور و عدم وجود سیب در بازار می‌تواند به مصرف داخل کشور برسد.

,

عزیز امانی، با بیان این مطلب اظهار داشته بود: با توجه به درخواست صادر‌کنندگان و باغداران استان، مکاتباتی از طریق سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای لغو ممنوعیت صادرات سیب استان  انجام شده است.

,

* ضررهای جبران‌ناپذیر ممنوعیت صادرات سیب

, * ضررهای جبران‌ناپذیر ممنوعیت صادرات سیب,

در این راستا، بهنام تاج‌الدینی رئیس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز عنوان کرده بود: اولین ضرر این محصور بودن سیب‌ها و عدم صادرات ضرر مادی کشاورزان و صد البته از بین رفتن محصولات آن‌ها است و دومین و مهم‌ترین این ضرر از دست دادن بازارهای هدف است.

,

* توجیه قابل توجه سازمان صمت آذربایجان‌غربی

, * توجیه قابل توجه سازمان صمت آذربایجان‌غربی,

حال آن‌که چندی پیش سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی نیز در ‌گفت و گو با خبرنگار اروم‌نیوز، با بیان اینکه لغو ممنوعیت صادرات پس از عید دیر اعلام شده و به دست گمرک نرسیده بود، گفت: البته در راستای اینکه گمرک پس از لغو ممنوعیت اظهار بی اطلاعی کرده بود، شخصا پیگیر ارتباط با ادارات مربوطه شدم اما متاسفانه با ورود به ایام تعطیلی قادر به صادرات به موقع نشده و سیب از کشور خارج نشد.

,

* ۴۰ هزار تن سیب فاسد شد

, * ۴۰ هزار تن سیب فاسد شد,

اما نکته تلخ ماجرا جایی رونمایی شد که رییس اتحادیه سردخانه داران آذربایجان‌غربی طی روزهای اخیر و در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، آمار قابل توجه و البته تاسف‌بار از فاسد شدن محصولات ارائه داد که بر اساس این آمار ۴۰ هزار تن سیب کشاورزان استان در سردخانجات دچار فساد شدند.

,

مراد آقا‌بالا‌زاده، گفت: ماندگاری سیب آذربایجان‌غربی در سردخانه‌ها تنها ۵ ماه است. متاسفانه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تصویب بخشنامه غیر برنامه‌ریزی شده و ممنوع کردن ۴۵ روزه صادرات سیب، باعث بی کیفیت شدن سیب‌ها و از بین رفتن این میزان سیب در سردخانه‌ها شد.

,

وی، تاکید کرد: تولید محصولات کشاورزی در ایران توسط کشاورزان انجام می‌شود اما متاسفانه در امر عرضه و صادرات محصولات کشاورزی دولت وارد عمل می‌شود و هیچ مشورتی با انجمن‌ها و تشکل‌های کشاورزی ندارد و مشکلات به وجود آمده تنها به دلیل عدم هماهنگی و مشورت دولت با تشکل‌های کشاورزی است.

,

رییس اتحادیه سردخانه داران آذربایجان‌غربی، با بیان اینکه این میزان سیب فاسد شده ضرر و زیان فراوانی به‌جا گذاشته، ادامه داد: تا زمانی که دولت در فروش و صادرات محصولات کشاورزی ورود پیدا کند، هر‌ساله شاهد بروز مشکلات این چنینی خواهیم بود.

,

* پیگیری بی‌نتیجه مسئولان استانی

, * پیگیری بی‌نتیجه مسئولان استانی,

استاندار آذربایجان‌غربی، زمانی از لغو ممنوعیت صادرات سیب در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و فعالان صنعتی گلایه کرد که عملا زمان آن گذشته بود و باید به چاره‌ای برای صادرات محصولات تابستانه و جلوگیری از رخ دادن چنین اتفاقاتی در سال جاری می‌کردند.

,

* پیمان‌سپاری ارزی گرهی کور‌تر از لغو ممنوعیت صادرات

, * پیمان‌سپاری ارزی گرهی کور‌تر از لغو ممنوعیت صادرات,

در همین راستا بارها مسئولان استانی از تعهد پیمان‌سپاری ارزی گلایه کرده و خواستار مستثنی‌سازی بخش کشاورزی از این تعهدنامه شده‌اند.

,

در سال گذشته مهم‌ترین سد صادرات محصولات کشاورزی این تعهد‌نامه بوده که موجب از دست رفتن بازارهای هدف خارجی، ضرر و زیان صادرکنندگان و همچنین از بین رفتن محصولات کشاورزی شده است.

,

طبق گفته ای مسئولان استانی، در سال گذشته این تعهد‌نامه موجب کاهش ۴۰ درصدی صادرات سیب و ۹۰‌ درصدی محصولات تابستانی شده که در صورت ادامه روند فعلی و اخذ تصمیمات مدیریت نشده مسئولان، بدون شک شاهد افزایش مشکلات بسیار در بخش کشاوری در کشور به خصوص آذربایجان‌غربی خواهیم بود.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه