اخبار داغ

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

اشتغال ۵۸ هزار نفری در تولید گیاهان زینتی کشور/ تعداد دانشگاه‌های ایران نصف می‌شود

اشتغال ۵۸ هزار نفری در تولید گیاهان زینتی کشور/ تعداد دانشگاه‌های ایران نصف می‌شود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: گیاهان زینتی اغلب در استان‌های تهران، مازندران، مرکزی و خوزستان کشت می‌شوند و در مجموع بیش از ۵۸ هزار نفر در این زمینه اشتغال دارند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز، منصور غلامی صبح امروز در یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران با اشاره به اینکه چهار هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت گیاهان زینتی در ایران است، اظهار داشت: این گیاهان اغلب در استان‌های تهران، مازندران، مرکزی و خوزستان کشت می‌شوند و در مجموع بیش از ۵۸ هزار نفر در این زمینه اشتغال دارند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از اروم نیوز،, اروم نیوز,

وی با بیان اینکه ایران سالانه صادرات گل دارد، افزود: صادرات گل سالانه در کشور بیش از ۱۳۷ هزار تن بوده که سطح زیر کشت آنها ۴۴ هزار و ۶۹۱ هکتار بوده و امروزه مصرف محصولات کشاورزی در دنیا رو به افزایش هست که در این میان کشت گل در سطح جهانی رشد زیادی داشته است چرا که گل‌ها با نقشی که در روحیه و روان مردم دارند، ضمن ایجاد آرامش‌بخشی به زیبایی فضای سبز نیز کمک می‌کنند.

,

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در سال‌های گذشته تغییراتی در عناوین دروسی انجام شد تا به سمت همگرایی حرکت کرد چرا که فعالیت و تحقیق به صورت تک‌رشته‌ای دیگر در دنیا وجود ندارد بلکه یک تحقیق در چندین رشته انجام می‌شود.

,

جهانی شدن هم چالش و هم فرصت است

, جهانی شدن هم چالش و هم فرصت است,

وی عنوان کرد: در بخش باغبانی موارد مختلفی به صورت چالش و فرصت وجود دارد، یکی از این چالش‌ها جهانی شدن محصولات کشاورزی است که این موضوع در صورت دیر عمل کردن و برنامه‌ریزی نامناسب باعث از دست رفتن بازار داخلی می‌شود اما در صورت بهره‌وری و تولید محصولات کشاورزی باکیفیت جهانی شدن به نفع کشاورزان و باغداران ایرانی خواهد شد.

,

غلامی تصریح کرد: در کنار توجه به بازارهای جهانی باید به رقبا هم نگاهی کرد که امروزه یکی از رقبا در تولید چین است، ایران با وجود اینکه یک درصد جمعیت جهان را دارد اما تولید محصولات کشاورزی‌اش اندکی بیشتر از میزان جمعیت آن بوده در حالی که در کشورهای دیگر این میزان بسیار بیشتر از تعداد جمعیت‌شان است.

,

وی خاطرنشان کرد: تجارت نگاه تعصبی و صنوفی به بازار ندارد بلکه به دنبال سود و رقابت بوده اما این دیدگاه در بازار داخلی نیازمند توجه به صنوف و بازاریان و وجود سود برای اغلب فعالان است.

,

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در سال‌های اخیر فناوری در تولید و فرآوری محصولات کشاورزی پیشرفت کرده است که دسترسی راحت به اطلاعات امکان انتقال این فناوری‌ها را به داخل کشور می‌دهد که برای این منظور آزمودن دوباره و ساخت فناوری‌های جدید نیاز نیست چرا که این فناوری‌ها در دنیا وجود دارد.

,

وی اضافه کرد: تولید محصولات باغبانی می‌تواند جایگزین مناسبی به جای درآمدهای نفتی باشد که برای این منظور نیاز است که از کلاس و دانشگاه خارج شده و به زمین‌های کشاورزی و باغی سر زد و به صورت عملی اقدام کرد.

,

غلامی اظهار کرد: برای پیشرفت و توسعه در علوم باغبانی باید به دانش روز مجهز بود که در این زمینه دانشگاه‌های ایران رتبه‌های علمی بالایی در اغلب رشته‌ها دارند که باید از این ظرفیت استفاده کرده و ارتباط بین مراکز آموزشی، محققان، دولت، تولیدکننده‌ها، توزیع‌کننده‌ها، فرآوری‌کننده و فروشنده‌ها افزایش یابد.

,

اتلاف محصولات کشاورزی در ایران بیشتر است

, اتلاف محصولات کشاورزی در ایران بیشتر است,

وی ادامه داد: یکی از مشکلات در تولید محصولات کشاورزی اتلاف آنها است که این اتلاف به دلیل کیفیت پایین تولید رخ می‌دهد که برای این مشکل راهکارها و روش‌های مختلفی وجود دارد که در کنار این راهکار مدیریت از مرحله کشت تا فروش نقش مهمی دارد.

,

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در بخش کشاورزی تعداد دانشجویان ورودی کاهش یافته است که با توجه به توسعه و پیشرفت روزافزون تولید محصولات کشاورزی در دنیا تعداد دانشجویان این رشته‌ها افزایش یابد اما این موضوع نباید به گونه‌ای باشد که برای پر کردن دانشگاه‌ها استاندارد و کیفیت آموزشی پایین نیاید.

,

تعداد دانشگاه‌های ایران نصف می‌شود

, تعداد دانشگاه‌های ایران نصف می‌شود,

وی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی‌ها انجام شده تعداد دانشگاه‌ها کشور به نصف کاهش می‌یابد، افزود: این به معنی تعطیلی دانشگاه‌ها نبود بلکه پردیس‌های کوچک به دانشگاه بزرگ ملحق شده و با این کار کیفیت آموزشی بالا رفته و هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه